ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΠΟΕ ΜΕ 1-0

Ο νόμος του Κακαβίτση

Ο ΣΤΡΑΪΚΕΡ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΊΝΩΝ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ 14ο ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2012 22:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:03
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ο Αμπελωνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής στον 4ο όμιλο κερδίζοντας στο ντέρμπι κορυφής τον πρωτοπόρο ΠΟΕ με 1-0 και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της κορυφής.
Παίκτης κλειδί των «πρασίνων» για πολλοστή φορά και MVP της αναμέτρησης ο Γιώργος Κακαβίτσης που με το πάθος, τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα που επέδειξε, οδήγησε τον Αμπελωνιακό (μαζί με τον επίσης πολύ καλό στην άμυνα Κώστα Γκόλτσο) σε μία πολύ σημαντική νίκη.
Το ντέρμπι- που διεξήχθη παρουσία 800 περίπου φιλάθλων στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τον Αμπελώνα- δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αφού λόγω της βαθμολογικής σημασίας κυριάρχησε η σκοπιμότητα. Φτωχό το θέαμα σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη δύναμη και το πάθος και φυσικά στις λεπτομέρειες. Η ομάδα που θα έβαζε το γκολ θα είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει κι αυτό ακριβώς έγινε.
Ο ΠΟΕ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό του απέναντι σ’ έναν Αμπελωνιακό που μπήκε κάπως νωθρά με αποτέλεσμα στο 6ο λεπτό να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από κόρνερ του Ρόπα ο Χατζηβαλσάμης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατσίβελου.
Στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα ισορρόπησε και στο 14’ μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ του Μπουρουτζίκα από τα δεξιά ο Κακαβίτσης πήρε την μπάλα ελίχθηκε πολύ ωραία στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαϊμάκη κάνοντας το 1-0.
Δύο καλές στιγμές στο 16’ και στο 22’ με τον Φτίκα είχαν οι γηπεδούχοι ενώ ο ΠΟΕ προσπάθησε να αντιδράσει στο 27’ με το δυνατό σουτ του Ρόπα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κατσίβελος.
Στο 30’ σημειώθηκε μία αμφισβητούμενη φάση όταν ο Φτίκας εντός περιοχής δέχθηκε τράβηγμα από τον Μακρή έπεσε στο έδαφος ωστόσο ο διαιτητής κ. Ι. Παπαδόπουλος δεν καταλόγισε παράβαση και συνέχισε το παιχνίδι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στο 41’ ο Φλέγγας είχε ένα καλό σουτ, ενώ στο 42’ ο Αποστόλου εκτέλεσε φάουλ το οποίο μπλόκαρε ο Κατσίβελος.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα σε ότι αφορά το θέαμα δεν άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν τον αντίπαλό τους κυνηγώντας την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να κάνουν τη μεγάλη φάση.
Στο 52’ ο Φλίγκος προσπάθησε κάτι να κάνει μέσα στην περιοχή, τον πρόλαβε όμως ο Δαλακώνης, ενώ στο 88’ μια κοντινή κεφαλιά του Χάμου μετά από κόρνερ του Ρόπα στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε για την ομάδα του Αμπελωνιακού που πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.
Αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού η ένταση που σημειώθηκε μεταξύ των παικτών αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση ηρέμησε γρήγορα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το μάρμαρο πλήρωσαν οι Ρόπας και Δαλακώνης που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Ι. Παπαδόπουλο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η διαιτησία του κ. Ι. Παπαδόπουλου κρίνεται καλή με εξαίρεση τη φάση του 30ου λεπτού για την οποία ελέγχεται. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί του κ. Θανασακούσης και Πάτρας (όλοι της ΕΠΣ Μακεδονίας).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Φλίγκος (29’), Αποστόλου (32’), Τζορμπατζάκης (45’), Χατζηλιόντας (65’), Ντουτσαρίδης (77’), Κούρος (78’), Ρόπας (79’), Κατσίβελος (79’), Καραϊσκος (90’+2’), ενώ την κόκκινη κάρτα μετά το τέλος αντίκρισαν οι Ρόπας και Δαλακώνης. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής χρειάστηκε να σταματήσει δύο φορές το παιχνίδι καθώς πετάχτηκε ισάριθμες φορές μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Μπορουτζίκας (80’ Κωτούλας), Τζιαρτζιάνης, Δαλακώνης, Γκόλτσος, Μπίκος, Φλέγγας, Κυριάκος, Κακαβίτσης (71’ λ.τ. Συκιώτης), Χατζηλιόντας (66’ Κούρος), Φτίκας.
ΠΟΕ: Μπαϊμάκης, Αριανούτσος, Τζορμπατζάκης, Μακρής (36’ Καραϊσκος), Αποστόλου, Ντουτσαρίδης, Φλίγκος, Μουρατίδης (72’ Αλεξανδρής), Χατζηβαλσάμης (46’ Ρέτσας), Χάμος, Ρόπας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass