ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

Οι Strikers του... κάμπου

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2012 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:01
Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Γι’ αυτούς η πραγματική Κυριακή είναι η Τρίτη. Σχολάνε από τις δουλειές και τρέχουν στο σπίτι για να φορέσουν την μπλούζα με το άλογο στο στήθος. Γυαλίζουν τις μπάλες τους και φοράνε τα ειδικά τους παπούτσια. Όχι δεν πάνε για ποδόσφαιρο αλλά για... μπόουλινγκ. Αυτοί είναι οι Strikers της πόλης ή αλλιώς τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Μπόουλινγκ Λάρισας.
Μια φορά την εβδομάδα δίνουν ραντεβού στο Super Bowl και στήνουν μια πραγματική γιορτή. Μπύρες, κέφι, τραγούδια, φωνές, πανηγύρια, ουσιαστική εκτόνωση.
«Και φυσικά με αγωνιστικό ενδιαφέρον όχι μόνο για το κέφι μας» μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γρηγόρης Τσέλιος (που του έχει κολλήσει το μικρόβιο του μπόουλινγκ εδώ και αρκετά χρόνια) κάτι που αιτιολογεί στη συνέχεια της κουβέντας μας «εδώ κάθε Τρίτη κάνουμε το εσωτερικό μας πρωτάθλημα από το οποίο βγαίνει η αγωνιστική μας ομάδα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι πέντε πιο υψηλόβαθμοι συγκροτούν τη βασική ομάδα και υπάρχουν άλλοι δύο αναπληρωματικοί».
Βαλάντης Κελεριώτης, Βασίλης Καραγκούνης, Στέφανος Πόρποδας Πριονάς Μάκης είναι από τους βασικούς παίκτες. Βέβαια η Λάρισα δεν είναι και στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος αλλά το παλεύει για τη συνέχεια. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια δείχνει πως έχει ανοδικές τάσεις συνεχώς.
ΙΝΔΙΑ, ΚΑΒΟΥΡΙ, ΛΑΡΙΣΑ...
Υπάρχουν πολλά είδη μπόουλινγκ, με το αρχαιότερο αυτό που προέρχεται από την αρχαία Ινδία. Ρίζες έχει και στην αρχαία Φινλανδία, στην Υεμένη και πολύ αργότερα το 300 μ.Χ. στη Γερμανία. Στην Αμερική το πιο διαδεδομένο είδος μπόουλινγκ είναι μάλλον το παιχνίδι με δέκα κορίνες της Βόρειας Αμερικής. Στην Ελλάδα το μπόουλινγκ πρωτοεμφανίστηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αροllοn Palace» στο Καβούρι το 1972 και την ίδια χρονιά κατασκευάστηκε η πρώτη αίθουσα μπόουλινγκ στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, που λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Το 1974 λειτούργησε η δεύτερη αίθουσα μπόουλινγκ στην Αθήνα και από τότε το άθλημα άρχισε την άνοδό του. Το 1983 αρχίζουν σε κάθε αίθουσα μπόουλινγκ να ιδρύονται τοπικοί σύλλογοι με σκοπό τη ίδρυση μιας Ομοσπονδίας, γεγονός που γίνεται πραγματικότητα την επόμενη χρονιά, το 1984.
Στη Λάρισα ξεκίνησε επίσημα το 1989 όταν και ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Μπόουλιγκ Λάρισας ιδρύθηκε το έτος 1989. Τα ιδρυτικά μέλη ήταν άνθρωποι οι οποίοι λάτρεψαν το άθλημα σε χρόνια όπου για την Ελλάδα ήταν παντελώς άγνωστο. Από τότε μέχρι και σήμερα ο σύλλογος ανελλιπώς διοργανώνει το εσωτερικό του πρωτάθλημα που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας. Επίσης λαμβάνει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε διοργανώσεις όπως το Κύπελλο Ελλάδας, δυάδες, γόρδιος δεσμός και κάποιοι αθλητές στα ατομικά τουρνουά.
Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος αριθμεί περί τα 45 μέλη οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο εσωτερικό πρωτάθλημα των 18 αγωνιστικών.
ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ...
Φέτος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας Ακαδημίας Μπόουλινγκ για παιδιά από 8 έως 13 ετών ώστε να μεταδοθούν και σε αυτά οι γνώσεις και τα μυστικά του αθλήματος με προοπτική να αποτελέσουν το φυτώριο για τις ομάδες του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια της ομάδας του συλλόγου. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι και το SUPER BOWL όπου διαθέτει τους διαδρόμους του για την ακαδημία αφιλοκερδώς, όπως αφιλοκερδώς εργάζονται και τα άτομα του συλλόγου που προπονούν τους λιλιπούτειους αθλητές, μιας και η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν σε αυτούς. Να λοιπόν το νέο αίμα...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass