ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 2005 ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ:

Τιμή μου που θα δουλέψω σε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2012 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:57
Του Χρήστου Αρχοντούλη
 «Θεωρώ ότι ο Τύρναβος είναι αυτή τη στιγμή από τις ελάχιστες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, που λειτουργούνε άψογα και που είναι με μεγάλη συνέπεια σε όλους τομείς. Και αυτό θεωρώ ότι είναι ένα προνόμιο για έναν επαγγελματία προπονητή να βρίσκεται στο τιμόνι αυτής της ομάδας, αλλά εξίσου θεωρώ το ίδιο και για τους παίκτες, που διαθέτει το σωματείο» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο νέος προπονητής του Τυρνάβου 2005 Γιώτης Σταματόπουλος, που μίλησε και με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα, που άφησε όπως είπε πίσω του μια ομάδα που λειτουργεί άψογα.
Τον κ. Σταματόπουλο καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ., Βασίλης Μπρέζας, που εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω, ενώ
σε σχετική ερώτηση που του έγινε επισήμανε ότι «πρέπει η Πολιτεία να βάλει κάποιους αυστηρούς κανόνες και είναι κρίμα να κάνεις μεταγραφές μεγάλες και να τις ανακοινώνεις στις εφημερίδες, λέγοντας πόσα χρήματα ξοδεύω εγώ και στην ουσία να μην πληρώνεται κανένας, να υπάρχουν οι προσφυγές». Ακόμη ανέφερε ότι όλοι στην ομάδα είναι πληρωμένοι και για τον μήνα Ιανουάριο. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:
ΒΑΣΊΛΗΣ ΜΠΡΕΖΑΣ: «Ξεκινήσαμε τη συνεργασία με τον Γιώτη, τον οποίο γνώριζα και πιο παλιά.. Πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό και ανακοινώνουμε δυο μεταγραφές, που τις γνωρίζετε και έγιναν αυτή την περίοδο. Είμαστε ομάδα που κοιτάμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, δεν είμαστε ένας σύλλογος που αλλάζει ποδοσφαιριστές ή προπονητές από τη μια ημέρα στην άλλη.
Προστέθηκαν λοιπόν στο δυναμικό μας ο Πέτρος Τοπούζης που μέχρι πρόσφατα έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα με τη Δόξα Δράμας και ο Περικλής Μπουσινάκης που αγωνιζόταν στη Νίκη Βόλου, συν τους ποδοσφαιριστές που τους κρατήσαμε όλους και θέλουμε να πορευθούμε με αυτό το υλικό το οποίο πιστεύουμε πάρα πολύ.
Καλωσορίζω τον Γιώτη στην ομάδα μας, να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο, η διοίκηση όπως πάντα θα είναι δίπλα του σε κάθε πρόβλημα όπου χρειαστεί να τον στηρίξουμε για να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές μας τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στον Τύρναβο».
ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Με κάνει μεγάλη εντύπωση που βρίσκονται τόσο πολλοί δημοσιογράφοι σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ομάδα του Τυρνάβου.
Θα ήθελα πρώτα να ευχηθώ στον πρώην προπονητή τον κ. Ζιώγα ό,τι καλύτερο για την επαγγελματική του συνέχεια. Τον γνωρίζω από τα μεταξύ μας παιχνίδια, τον σέβομαι σαν επαγγελματία και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το επόμενο βήμα.
Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ και στον κ. Μπακάλη τον πρώην γυμναστή, το ίδιο.
Θέλω να επισημάνω ότι το τεχνικό τιμ άφησε μια ομάδα πίσω που λειτουργεί άψογα, επαγγελματικά και σε καλή κατάσταση.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα θερμά του λόγια, χαίρομαι που βρίσκομαι στον Τύρναβο για την πρόταση που μου έγινε να συνεργασθούμε και να είμαι ο καινούργιος προπονητής της ομάδας.
Ξέρετε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι στη χώρα μας και ο πρόεδρος με τη διοίκηση προσφέρουν στον επαγγελματία προπονητή αλλά και ποδοσφαιριστή, μια θέση εργασίας, που δεν είναι αυτονόητο σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε.
Τους ευχαριστώ για την επιλογή τους και θέλω να ανταποδώσω αυτή τους την εμπιστοσύνη, με σκληρή δουλειά και με επιτυχίες.
Εύχομαι να ζήσουμε ένα πάρα πολύ όμορφο χρονικό διάστημα μαζί και να φέρουμε τον Τύρναβο σε αυτή τη θέση που του ανήκει, γιατί η τωρινή θέση στη βαθμολογία, αδικεί την ομάδα.
Έχω καταλάβει πάρα πολύ γρήγορα ότι θα υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τους συνεργάτες μου, τον κ. Μπίζιο που από την πρώτη στιγμή έχουμε μια άψογη συνεργασία, τον κ. Κιόρογλου, με τους δύο γενικούς αρχηγούς τον κ. Κουτίνα και τον κ. Μίχη, αλλά και τον κ. Ευαγγέλου εκ μέρους της διοίκησης που με βοήθησε σημαντικά, για να προσαρμοσθώ πάρα πολύ γρήγορα.
Η ομάδα έχω διαπιστώσει ότι δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και επαγγελματικά, υπάρχει τεράστια αγάπη και τεράστιο πάθος από όλους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, για τον Τύρναβο 2005.
Εύχομαι λοιπόν να μεταφέρουνε αυτή τη θετική ενέργεια και ο κόσμος που εύχομαι να είναι αρκετός την Κυριακή στο γήπεδο, να στηρίξει την τεράστια προσπάθεια αυτής της διοίκησης και του προέδρου κ. Μπρέζα.
Ξέχασα και ένα πρόσωπο που θα ήθελα να επισημάνω και αναφέρομαι στον φροντιστή τον κ. Ζήση, που λειτουργεί πάρα πολύ επαγγελματικά και όσον αφορά τον ρουχισμό και την καθαριότητα, μέσα στα αποδυτήρια. Εύχομαι να υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και με τα ΜΜΕ».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κ. Σταματόπουλος, επισήμανε τα εξής:
-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τύρναβος;
«Αυτή τη στιγμή θέλω να βλέπω μόνο το επόμενο παιχνίδι γιατί η ομάδα προέρχεται από δυο-τρία αποτελέσματα που δεν ήταν και τόσο θετικά.
Να καταφέρουμε οπωσδήποτε την Κυριακή να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς στο γήπεδό μας και να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, όλοι μαζί.
Και μετά πιστεύω ότι εξαρτάται πάρα πολύ από την ψυχολογία, διότι αν ανέβει η ψυχολογία των παικτών ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία μαζί».
-Γνωρίζετε την ομάδα και παρακολουθήσατε κάποιο παιχνίδι της;
«Να είστε σίγουροι ότι ο Τύρναβος στην προετοιμασία το καλοκαίρι ήταν μια μεγάλη αιτία, δημιούργησε σε μένα ένα τεράστιο πονοκέφαλο στο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι, έδειξε μεγάλη ποιότητα, ηττηθήκαμε με την πρώην ομάδα μου (σ.σ. τους Πόντιους Κατερίνης) στην έδρα μας 1-0 και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
Βεβαίως τον γνωρίζω και από πέρυσι, ενώ έχω δει και ένα παιχνίδι πρόσφατα (με τον Βατανιακό) και θα επαναλάβω ότι δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση και θα προσπαθήσουμε να ανεβούμε σκαλί-σκαλί στη βαθμολογία.
Το πού μπορούμε να φτάσουμε, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα μετά από δυο-τρεις αγωνιστικές. Για μένα αυτή τη στιγμή και για τους παίκτες, μετρά μόνο το επόμενο το ματς, που είναι αποκλειστικός στόχος οι τρεις βαθμοί».
-Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα άμεσα για να ανακάμψει; Χρειάζεται μεγαλύτερη βαρύτητα να δώσετε στον ψυχολογικό τομέα ή στον αγωνιστικό όπου εντοπίζεται το πρόβλημα στο γκολ;
«Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ ακόμα, κάναμε δυο-τρεις προπονήσεις με τα παιδιά, βλέπω ότι οι παίκτες δουλεύουν με πολύ μεγάλη όρεξη και κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε ένα διπλό με καλό σκορ, 2-2, είδαμε τέσσερα γκολ και δουλέψαμε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Με μια νίκη θα ανέβει η ψυχολογία και όπως γνωρίζετε και στη ζωή μας την προσωπική πολλά εξαρτώνται από την καλή ψυχολογία.
Αν έχω θετική ενέργεια και πιστεύω σε αυτό που κάνω, μπορώ να φτάσω πολύ ψηλά και το ίδιο συμβαίνει με τον προπονητή, τον ποδοσφαιριστή και γενικά με τον κάθε άνθρωπο».
-Ποια είναι η γνώμη σας για το ρόστερ, είστε ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έγιναν.
«Θεωρώ ότι έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ ο Τύρναβος, ενώ έγιναν και δυο ποιοτικές προσθήκες. Σε συνδυασμό δε με αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες, πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν να διακριθούν και να αγωνισθούν σε ακόμη ψηλότερες κατηγορίες. Υπάρχει ένας πολύ καλός συνδυασμός θα έλεγα όσον αφορά στο ρόστερ και θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου να το αξιοποιήσω όσο καλύτερα γίνεται».
-Ποιες ομάδες βλέπεται ως φαβορί για την άνοδο;
«Είναι η Νίκη Βόλου, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, φυσικά η ομάδα έκπληξη αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος Εθνικός Γαζώρου που δεν το περίμενα προσωπικά να είναι τόσο ψηλά και να έχει μια τέτοια πορεία, γιατί είναι μια νεοφώτιστη ομάδα.
Και φυσικά να μην ξεχνάμε και την Α.Ε.Π. Ηρακλής που θα είναι πάντα ένα εκ των φαβορί για την άνοδο, καθώς με τις αλλαγές που έγιναν διαθέτει ένα πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ».
Εν συνεχεία έγιναν ερωτήσεις στον πρόεδρο κ.Μπρέζα, που τόνισε:
-Ποιοι είναι οι λόγοι της απομάκρυνσης του Μιχάλη Ζιώγα από την τεχνική ηγεσία;
«Καταρχήν με τον κ. Ζιώγα σταματήσαμε τη συνεργασία φιλικά. Η ομάδα στα τέσσερα περίπου αυτά χρόνια όπως λέγαμε μεταξύ μας κτίσθηκε βήμα-βήμα, έγινε πολύ καλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, αλλά μερικές φορές όταν τα πράγματα κολλάνε, χρειάζεται μια αλλαγή. Και έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και να ξεκολλήσει η ομάδα, γιατί κάπου κολλήσαμε».
-Ο Τύρναβος είναι μια ΠΑΕ που έχει τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις. Με όλα αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο ως πρόεδρος πόσο πιστεύετε ότι μπορείτε να αντέξετε με αυτή την κατάσταση και πόσο διατεθειμένος είστε να βάζετε το χέρι στην τσέπη; Πώς οι υγιείς παράγοντες μπορούν να συνεχίσουν για να μην απαξιωθεί το ποδόσφαιρο;
«Είναι δύσκολα πολύ για όλους τους Ελληνες, καθώς επίσης και για τις διοικήσεις των σωματείων. Εμείς ξεκινήσαμε μια παρέα στη διοίκηση επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο, με σκοπό να προσφέρουμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο και να αναδειχθεί αυτή η ομάδα.
Πιστεύω ότι έγιναν πάρα πολλά βήματα σε αυτά τα χρόνια, αλλά πρέπει η Πολιτεία να βάλει κάποιους αυστηρούς κανόνες.
Ποιοι είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους, ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά και χωρίς εκκρεμότητες, γιατί είναι κρίμα να στερείς τους ποδοσφαιριστές, και τους προπονητές τον μισθό τους,. Και είναι κρίμα να κάνεις μεταγραφές μεγάλες και να τις ανακοινώνεις στις εφημερίδες, λέγοντας πόσα χρήματα ξοδεύω εγώ και στην ουσία να μην πληρώνεται κανένας, να υπάρχουν οι προσφυγές και όλος αυτός ο φαύλος κύκλος.
Εμείς δεν διαλέξαμε αυτό τον δρόμο, είμαστε πάντα χαμηλών τόνων όλη η διοίκηση, βάζουμε δε τον πήχη μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που φτάνουμε.
Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να μπούνε από το κράτος νόμοι, όσον αφορά αυτό.
Και κάτι ακόμη σημαντικό. Οι κατηγορίες όπως είναι η Γ΄ Εθνική που θέλουμε να την λέμε επαγγελματική κατηγορία, πρέπει να παίξουν έναν ρόλο.
Πρέπει λοιπόν να μαζέψουν και να δουλέψουν τα ταλέντα, ώστε να ετοιμάσουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώσουν τη μεγάλη κατηγορία και τις εθνικές ομάδες. Αυτός είναι ο ρόλος γι΄αυτές τις κατηγορίες, αλλά το κράτος απουσιάζει από αυτή την προσπάθεια».
*Τον συντονισμό της χθεσινής συνέντευξης που έγινε στο εργοστάσιο των αδελφών Μπρέζα, έκανε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου Ολίνα Σιδεροπούλου, ενώ παρόντες από τη διοίκηση ήταν οι κ. Γιώργος Ευαγγέλου, Γιάννης Πορτέσης, Γιώργος Κεχαγιάς, Δημήτρης Κουτίνας και ο φυσιοθεραπευτής Χριστόφορος Κατσαρός.
ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗ
Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Σταματόπουλος μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου και ερωτηθείς σχετικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσληφθεί γυμναστής, γίνονται συζητήσεις και ίσως μέχρι την ερχόμενη Κυριακή να υπάρξει εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass