Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Έσπασαν καρδιές στην Ελασσόνα

* ΜΕΓΑΛΗ -ΕΚ ΝΕΟΥ- ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΛ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2012 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:55
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Απαγορευτικό για... καρδιακούς ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Ελασσόνα. Για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ ο ΓΣΕ Ελασσόνας κέρδισε μετά από δραματικό φινάλε την Ολύμπια. Ένα αποτέλεσμα που συνεχίζει να τη διατηρεί στην πρώτη θέση. Μια πρωτιά όμως που τη μοιράζεται εδώ και αρκετό διάστημα με τον Παλαμά.
Οι Τιτάνες με τη σειρά τους πέρασαν από το κλειστό του Αγίου Θωμά μετά από ένα ματς γεμάτο... άμυνες αφού συνολικά σημειώθηκαν 89 πόντοι και από τις δύο ομάδες.
Η ΕΑΛ του Θοδωρή Μάμμου φάνηκε πως τελικά είναι αρκετά καλοδουλεμένο σύνολο και αν είχε καλύτερη αρχή τότε θα μπορούσε να βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις. Το Σάββατο το βράδυ νίκησε και τον Αλμυρό και κρατήθηκε στην Πέμπτη θέση. Ακόμα μια ήττα γνώρισε η Νίκαια και τώρα μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Το ευχάριστο για τους παίκτες του Χρήστου Χασανίδη ήταν πως έχασαν και οι Ίκαροι στην έδρα τους. Αδιάφορη βαθμολογικά χαρακτηρίζεται και η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Καλαμπάκας.
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 72
ΟΛΥΜΠΙΑ       67
Απίστευτο φινάλε είχε το ματς στην Ελασσόνα. Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το σκορ ήταν 68-65 υπέρ των γηπεδούχων. Η Ολύμπια κέρδισε φάουλ και ο Θάνος Γκανέτσας πήγε στις ελεύθερες βολές. Από εκεί ευστόχησε και στις δύο και μείωσε στον πόντο κάνοντας το σκορ 68-67. Η Ελασσόνα έκανε επίθεση και ο Θανάσης Τσιαβές 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κέρδισε φάουλ. Βάζει την πρώτη βολή και κάνει το 69-67. Χάνει όμως τη δεύτερη και το ριμπάουντ δεν μπόρεσαν να το πάρουν οι αθλητές της Ολύμπια. Η μπάλα ξαναπάει στον Θανάση Τσιαβέ ο οποίος από το τρίποντο πέταξε την μπάλα και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 72-67 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΤΑ: 19-15, 41-33, 52-51, 72-67
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ποντίκας): Τσιαβές 30 (1), Τηλέμης 13, Μπλιάτζας 6 (2), Μπούσιας 7, Λιάπης 10, Πάσχος Δ. 6, Τσιαβές Δ., Πισπιρίκος, Κορομηλάς, Φλώρος, Δήμος
ΟΛΥΜΠΙΑ (Λιάκος Ηλ.): Μαστροδήμος 4, Γκανέτσας 12 (1), Γούλας 27 (4), Κούργιας 4, Μυλωνάς 7, Κοτσώνας 10, Ακρίβος 3 (1), Μηλιώνης.
 
ΕΑΛ    69
ΑΛΜΥΡΟΣ     56
Η ΕΑΛ δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο στον αγώνα με τον Αλμυρό. Πήρε μια ακόμα άνετη νίκη και ετοιμάζεται τώρα να κάνει αν μπορέσει την έκπληξη μέσα στον Παλαμά. Με αυτήν την επιτυχία οι «κυανέρυθροι» διατηρήθηκαν στην πέμπτη θέση του πίνακα και δείχνουν πως μπορούν να την κρατήσουν ως το τέλος του πρωταθλήματος γιατί έχουν αξιόλογο σύνολο.
Στο ματς με τον Αλμυρό η άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου και η επιθετική δραστηριότητα του τρίτου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ.
Ασταμάτητος ήταν ο Γκόβαρης που σημείωσε 36 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-5, 35-26, 58-39, 69-56
ΕΑΛ (Μάμμος): Κουκούλης 2, Μπιζιάκης 6, Γκόβαρης 36, Σκύφτας 5, Γρίβας 13, Χατζαρίδης 2, Παλάσκας 3, Βλησσαρούλης 2, Ζησούλης, Βαρδακούλης, Τριανταφυλλίδης.
 
ΚΑΡΔΙΤΣΑ     85
ΝΙΚΑΙΑ            58
Έχοντας δύο σημαντικές απουσίες (Μαργαριτόπουλος-Πιτσαρής) η Νίκαια δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα στην Καρδίτσα. Πολλά λάθη, δύο γρήγορες αποβολές με πέντε φάουλ (Σταυρόπουλος, Γαλίτης) και ένας τραυματισμός (Λέγκας) δεν της έδωσαν τη δυνατότητα αντιδράσει σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 40 -30, 67-45, 85-58
ΝΙΚΑΙΑ (Χασανίδης): Χατζόπουλος 11, Σταυρόπουλος, Αμπντάλα 1, Πράπας 18 (2), Λευκαδίτης 6, Γαλίτης 15, Μακρίδης 3, Λέγκας 4.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ 40
ΤΙΤΑΝΕΣ 49
Ρεσιτάλ... αμυντικών διατάξεων ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Εθνικός Λάρισας ωστόσο δεν τα κατάφερε και έχασε από τον Παλαμά. Εδώ που τα λέμε με σαράντα πόντους δεν θα μπορούσε να έχει ελπίδες για την... έκπληξη.
Η ομάδα του Δημήτρη Δεληχρήστου αν και κατάφερε να περιορίσει επιθετικά τους Τιτάνες, να μην τους επιτρέπει να ξεφεύγουν στο σκορ και να κρατάει τον ρυθμό του αγώνα στα δικά της μέτρα, εν τούτοις σε κρίσιμες στιγμές στο τέταρτο δεκάλεπτο προδόθηκε από τη δική της κακή επιθετική λειτουργία και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.
Ο αγώνας έδειχνε από την αρχή ότι θα ήταν ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι όπου από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα χαμηλό σκορ με μεγάλες επιθέσεις και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να τρέξουν και να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας.
Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ 20-20 τα λέει όλα. Μεγάλη αστοχία εκατέρωθεν βαρύτητα στις άμυνες και πόντοι με το... σταγονόμετρο.
Στην τρίτη περίοδο οι Καρδιτσιώτες έβγαλαν κάποιους αιφνιδιασμούς και μερικά μακρινά σουτ και έχτισαν μια διαφορά που με τη λήξη έφτασε τους 8 πόντους. Ο Εθνικός όμως παρ’ όλα τα προβλήματά του (κούραση, αρκετοί παίκτες φορτωμένοι με φάουλ και ο play maker με τέσσερα από το πρώτο μέρος) κατάφερε στην τελευταία περίοδο να ροκανίσει τη διαφορά και να πλησιάσει στους 3 (37-40) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Δέχθηκε όμως το κλέψιμο και καλάθι και αμέσως μετά ένα τρίποντο και εκεί τελείωσε ουσιαστικά ο αγώνας.
Στον συγκεκριμένο αγώνα οι Λαρισαίοι είδαν τα μεγάλα επιθετικά τους όπλα να κινούνται στα ρηχά, αλλά αν θέλουν να ανακάμψουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα τους στην επίθεση, η οποία στα τελευταία παιχνίδια είναι μάλλον απογοητευτική.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-9, 20-20, 28-36, 40-49
ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληχρήστος): Ράπτης 8(2), Σακάρης 2, Δραγατογιάννης 9, Καραγιάννης 6, Παναγούλης 2, Πολύζος 8 (2), Πατσιάννης 5(1).
Γ.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Αρχοντούλης): Τσιάπουλας 2, Bαϊδάκης 6, Κωστόπουλος, Κοβάτσεβ 2, Αναγνωστόπουλος 2, Ντούρβας 5, Φούντας 4, Μακρής 9(1), Παπαγιάννης 7(1), Γκαντιάς 12(1)
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εθνικός Λ.-Τιτάνες    40-49
Ε.Α.Λ.-Αλμυρός        69-56
Ολυμπιακός Β.-Καλαμπάκα            60-52
Ίκαροι-Ανάληψη        71-75
Καρδίτσα-Νίκαια        85-58
Ελασσόνα-Ολύμπια 72-67
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγ.)
1. Τιτάνες Παλαμά     23
2. Ελασσόνα 23
3. Ολύμπια     20
4. Ολ. Βόλου 20
5. Ε.Α.Λ.         18
6. Α.Σ. Καρδίτσας     18
7. Γ.Σ. Αλμυρού         17
8. Εθνικός Λάρισας 17
9. Ανάληψη    17
10. Καλαμπάκα         16
11. Ίκαροι       14
12. Νίκαια       13
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass