ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ-ΣΕΛΙΩΝΗΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Λ.

Δεξαμενή ταλέντων οι μικτές Ε.Π.Σ.Λ.

* ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΜΙΚΤΕΣ *ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ Θ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2012 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:51
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μία ακόμα άκρως επιτυχημένη χρονιά για τις ομάδες της ΕΠΣΛ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Τόσο οι Παίδες όσο και οι Νέοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην 4η Περιφέρεια πτωχαίνοντας τον πρωταρχικό τους στόχο και πλέον τη σκυτάλη θα πάρουν οι Περιφερειακές μικτές υπό τις οδηγίες του Περιφερειακού προπονητή Θωμά Κυπαρίσση.
Η αγωνιστική εικόνα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων του νομού κατά τη διάρκεια της α’ φάσης της διοργάνωσης έδειξε ότι οι Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει κατά κύριο λόγο να συγκροτήσουν τον κορμό των Περιφερειακών μικτών. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων και ο Θωμάς Κυπαρίσσης μιλώντας στην «Ε».
«Έχω κατασταλάξει σε γενικές γραμμές στο ρόστερ των Περιφερειακών μικτών ομάδων. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα είναι από τη Λάρισα. Άλλωστε η βαθμολογία έδειξε ότι οι ομάδες της Ε.Π.Σ.Λ. ήταν οι πληρέστερες. Δεν γνωρίζω την ταυτότητα των άλλων Περιφερειών αλλά αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να κάνουμε ένα καλό σύνολο. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά» κατέληξε ο πρώην επιθετικός της Α.Ε.Λ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παίκτες όπως οι Παπαχρήστος, Σουλιώτης, Πούγγουρας, Καλπίας, Δημητρέλης, Παπαδόπουλος, Κούτσικος, Λίταινας, Καραμπούζης, Μπουζώνας στους Νέους και οι Αλεξίου, Καραμπάλιος, Τσιλιάκος, Στατήρης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Βουγιατζής Σπαρτής στους Παίδες (χωρίς φυσικά να αποκλείονται κι άλλοι) βρίσκονται στα πλάνα του Περιφερειακού τεχνικού. Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου (κατά πάσα πιθανότητα στη Λάρισα).
ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ-ΣΕΛΙΩΝΗΣ: «Η Α.Ε.Λ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές των μικτών της Ε.Π.Σ.Λ. θα πρέπει να αξιοποιηθούν από την Α.Ε.Λ. εξέφρασαν από κοινού οι Τάσος Μπεριτζάς και Ηλίας Σελιώνης. Οι προπονητές της Ε.Π.Σ.Λ., μίλησαν τόσο για το τελευταίο παιχνίδι στο Βόλο όσο και για τη γενικότερη εικόνα των ομάδων τους.
Ηλ. Σελιώνης (Παίδες): «Ανεπανάληπτη εμφάνιση. Τέτοια παιχνίδια είναι κρίμα που δεν τα παρακολουθεί ο κόσμος. Οι αλλαγές βοήθησαν, όλα λειτούργησαν όπως σε μία μεγάλη ομάδα. Ακόμα κι όταν ισοφαριστήκαμε δεν χάσαμε τον αγωνιστικό μας προσανατολισμό. Ήταν παιχνίδι που θα το κερδίζαμε. Θεωρώ ότι αυτή η εμφάνιση ήταν επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκαν παιδιά που προέρχονται από 13 διαφορετικές ομάδες!».
- Πέρσι δεν καταφέραμε στους Παίδες να κερδίσουμε τον τίτλο. Τι άλλαξε φέτος;
«Απλά φέτος διευρύναμε τη βάση. Πήραμε δηλαδή παίκτες και από ομάδες μικρότερων κατηγοριών όπως από Στόμιο, Καλαμάκι, Δήμητρα, Μαρμαρίνη κ.λπ. Έχουμε τη διπλάσια σε γκολ επίθεση και την καλύτερη άμυνα στην 4η Περιφέρεια».
- Τι πιστεύεις γι’ αυτά τα παιδιά;
«Αυτά τα παιδιά έπρεπε να τα συγκεντρώσει η Α.Ε.Λ. μέσω της Ερασιτεχνικής γιατί μέσα από αυτή τη δεξαμενή θα μπορούσε να αντλήσει παίκτες ακόμα και για τις μικρότερες ηλικίες».
- Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να συνέχιζε η μικτή Παίδων της Ε.Π.Σ.Λ. και όχι η Περιφερειακή μικτή;
«Ναι. Νομίζω ότι το παλιό σύστημα ήταν καλύτερο. Υπάρχουν δυσκολίες στη συγκέντρωση και προπόνηση των παιδιών της Περιφερειακής ενώ παράλληλα μπαίνουν κι άλλα κριτήρια σχετικά με την επιλογή τους. Επιπλέον, αν για παράδειγμα αποκλειστεί η Περιφερειακή ομάδα θα αποκλειστούν και οι παίκτες της Λάρισας που ενδεχομένως να ήταν καλύτεροι από κάποιους άλλους που θα προχωρήσουν».
Τ. Μπεριτζάς (Νέοι): «Τα στατιστικά δείχνουν πόσο αξιόλογα ταλέντα έχει ο νομός. Αυτό το απέδειξαν χθες (σ.σ. προχθές) και εκείνοι που είχαν μικρότερη συμμετοχή στα παιχνίδια».
- Τι πιστεύεις για τη συνέχεια;
«Έχω καταντήσει ρομαντικός. Η Α.Ε.Λ. θα πρέπει με προγραμματισμό και μεθοδικότητα να αξιοποιήσει αυτά τα παιδιά τα οποία αναδεικνύονται μέσα από τις μικτές και που η κύρια δουλειά γίνεται στα σωματεία. Αξιόλογοι ωστόσο ποδοσφαιριστές υπάρχουν και στους Νέους της Α.Ε.Λ.
Η άποψή μου είναι ότι η καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων γίνεται όταν η μεγάλη ομάδα της Α.Ε.Λ. έχει σταθερό κορμό με έμπειρους παίκτες με χαρακτήρα και αγωνιστικότητα. Έτσι λοιπόν βάζοντας τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να δείξουν τις δυνατότητές τους και όσοι αξίζουν θα παραμείνουν στην ομάδα με στόχο μετά από 4-5 χρόνια η Α.Ε.Λ. να αποτελείται στην πλειοψηφία της από γηγενείς παίκτες».
- Φέτος κατακτήσαμε το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Τι σημαίνει αυτό;
«Ή βαθμολογική διαφορά τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται νομίζω να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το ενδιαφέρον από δω και πέρα για τους προπονητές της Ε.Π.Σ.Λ. είναι η συγκρότηση της Προπαιδικής ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Έτσι, λοιπόν, θα γίνουν σε πρώτη φάση προπονήσεις-προεπιλογές στις αρχές Φεβρουαρίου σε όλο το νομό. Από κει και πέρα δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι προεπιλογές και τα φιλικά παιχνίδια για τις μικτές Παίδων και Νέων της επόμενης περιόδου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass