ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τα αθλητικά σωματεία εκπέμπουν SOS

* ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2012 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:49
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απαξιώνεται τα τελευταία χρόνια, αφού πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, μη έχοντας οικονομική και ηθική στήριξη από την πολιτεία, αλλά και την ανάλογη προβολή.
Αρκετές ομάδες στο Ν. Λάρισας (άλλωστε τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ μας ενδιαφέρουν), γνωστές παραδοσιακές και ιστορικές, που επί σειρά ετών πρωταγωνιστούσαν ή πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα και όχι μόνο, αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντες να συμμετάσχουν στις διοικήσεις τους, ενώ άλλες έχουν σταματήσει και την αθλητική τους δράση.
Πριν αρκετό καιρό στα Φάρσαλα συζητήθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Φαρσάλων το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων της επαρχίας Φαρσάλων όλων των αθλημάτων και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες συνάντηση του δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της περιοχής, οι οποίοι θα καταθέσουν το πρόγραμμα δράσης κάθε συλλόγου στον Δήμο Φαρσάλων, ώστε το θέμα να τεθεί στη συνέχεια για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα στην καφετέρια «Μύθος» της πόλης συναντήθηκαν εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής Φαρσάλων και συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν, η συζήτηση όμως εστιάστηκε στην απαξίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι ο λόγος που τα περισσότερα σωματεία έχουν πάρει την κατηφόρα ή είναι ανενεργά πλέον δεν είναι άλλος από τα οικονομικά προβλήματα που ανάγκασαν πολλούς παράγοντες να αποχωρήσουν επειδή ή δεν άντεχαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να συντηρήσουν τους συλλόγους αυτούς. Οι εποχές είναι δύσκολες και για τους λίγους ρομαντικούς που απέμειναν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα χρήματα που χρειάζεται μια ομάδα για τα βγάλει πέρα είναι πάρα πολλά. Η βοήθεια και η στήριξη από την πολιτεία είναι πολύ μικρή ή καθόλου. Κάποιοι Δήμοι βοηθούν ή βοηθούσαν στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν φτάνει, ενώ οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον επίτροπο που δεν υπογράφει τα εντάλματα, αν κάποιος Δήμος θέλει να ενισχύει τα σωματεία της περιοχής του, αν και αυτά προσφέρουν κοινωνικό και πολιτιστικό έργο και πρέπει να επιχορηγηθούν οικονομικά. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ περισσότερο και η ΕΠΣΛ λιγότερο, έχουν σηκώσει τα «χέρια ψηλά» και το πρόβλημα μεγαλώνει.
Στη συζήτηση της περασμένης Πέμπτης αναφέρθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθηθούν οικονομικά τα αθλητικά σωματεία των Φαρσάλων, όπως και στο παρελθόν, από τον Δήμο Φαρσάλων, γιατί μπορεί να βρεθεί λύση, εκτός αν ο Δήμος δεν θέλει να προστατέψει τους συλλόγους και να τους στηρίξει πριν οδηγηθούν στη διάλυση. Εντός των ημερών τα αθλητικά σωματεία των Φαρσάλων θα προβούν σε ενέργειες και θα απαιτήσουν τη συζήτηση με τον Δήμο Φαρσάλων, ώστε να στηριχθούν οικονομικά γιατί απασχολούν εκατοντάδες παιδιά, που τα αποτρέπουν από τις κακές συνήθειες της εποχής, ειδάλλως απειλούνται με διάλυση λόγω οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθουν στα πολλά έξοδα που έχουν και τα οποία, λόγω οικονομικής κρίση, είναι δυσβάσταχτα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass