ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «Ε»

Το μπάσκετ… ενώνει

* ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2012 21:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:47
Του Κ. Γκιάστα
Το μπάσκετ της Λάρισας μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές όσον αφορά στο συλλογικό επίπεδο, αλλά διάγει τις καλύτερες ημέρες του όσον αφορά στο επίπεδο προσωπικών σχέσεων. Αυτό το απέδειξαν περίτρανα χθες το πρωί οι δύο ομάδες της πόλης, ο Φοίνικας και ο Αστέρας. Ενόψει του μεγάλου μεταξύ τους ντέρμπι για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας επέλεξαν να κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό από όλους τους άλλους.
Επισκέφτηκαν όλοι μαζί τα γραφεία της «Ε» καταθέτοντας σε πρώτη φάση την άποψή τους για το ματς και σε δεύτερη φάση καλώντας τον κόσμο να γεμίσει το κλειστό του Αλκαζάρ, την Κυριακή, στις 18.00 το απόγευμα.
Από την μια (Φοίνικας) έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος Κώστας Βαλιώτης, ο προπονητής Γρηγόρης Γιασάρης και ο αρχηγός Θοδωρής Λιάκος, ενώ από την άλλη (Αστέρας) βρέθηκαν στην «Ε» ο πρόεδρος Κώστας Μπαζάκης, ο προπονητής Θρασύβουλος Λιάγκας, ο τεχνικός σύμβουλος Θανάσης Κουκουλίτσιος, ο βοηθός προπονητή, Θανάσης Μπουλιάκης και ο αρχηγός Γιάννης Λάππας. Ο καθένας είχε τη δική του άποψη. Πρώτοι μίλησαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων. Ο Κώστας Μπαζάκης είπε: «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι της Λάρισας μετά από πολλά χρόνια στη Γ’ Εθνική κατηγορία και οι δύο ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, καθώς έχουν άριστες σχέσεις. Και οι δύο όμως για τους στόχους της θα επιδιώξουν τη νίκη. Οι πρόσφατες αλλαγές και των δύο δίνει ένα νέο ενδιαφέρον για το ματς κι εγώ από την πλευρά μου καλώ όλον τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο και να αποδείξει πως το μπάσκετ της πόλης μας έχει παρόν και μέλλον», ενώ ο Κώστας Βαλιώτης είπε: «Η Λάρισα εκπροσωπείται από δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική και το σημαντικό είναι πως στο τιμόνι και των δύο ομάδων είναι καταξιωμένοι Λαρισαίοι προπονητές. Καθώς επίσης το πλέον σημαντικότερο είναι ότι και το έμψυχο υλικό και των δύο ομάδων είναι αθλητές από τον Νομό Λάρισας. Με την ευκαιρία του λαρισαϊκού ντέρμπι καλούμε όλους τους Λαρισαίους να βρεθούν στη γιορτή αυτή του μπάσκετ και να αγκαλιάσουν το άθλημα που τόσο αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι δύο αρχηγοί. Ο Θοδωρής Λιάκος του Φοίνικα ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι πραγματική πρόκληση και όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου. Θα πρέπει οι Λαρισαίοι να αποδείξουν πως στηρίζουν αυτό που λέγεται τοπικό μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας σα Φοίνικας θέλουμε τη νίκη για την προσπάθεια ανόδου που κάνουμε». Από την άλλη ο Γιάννης Λάππας του Αστέρα τόνισε: «Η κοινή παρουσία όλων των εκπροσώπων στα γραφεία της «Ελευθερίας» δείχνει και το ήθος των ανθρώπων που τις απαρτίζουν αλλά και τις αγαστές σχέσεις που υπάρχουν. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δει τις ομάδες που πλέον εκπροσωπούν το λαρισινό μπάσκετ και να γεμίσουν το κλειστό του Αλκαζάρ. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι θα έλεγα πως ο Φοίνικας έχει το προβάδισμα καθώς αποτελείται από αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία και ανώτερων κατηγοριών. Επίσης εμείς έχουμε την αλλαγή προπονητή πολύ πρόσφατη και ακόμα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και προσωπική ευτυχία».
Τέλος, τοποθετήθηκε και ο πρώην διαιτητής Αθανάσιος Κουκουλίτσιος που πλέον είναι τεχνικός σύμβουλος του Αστέρα (σ.σ. εμπνευστής της συνάντησης αυτής) που υπογράμμισε: «Θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι δύο ομάδες είναι αντίπαλες μόνο στα δύο ματς και εκτός αγωνιστικών χώρων διατηρούμε τις καλύτερες σχέσεις. Είμαστε μια οικογένεια απλά με διαφορετικά χρώματα. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».
Οι δύο προπονητές επέλεξαν να μιλήσουν λίγο πριν το παιχνίδι ενώ τις καλύτερες τους κουβέντες αναμένεται να τις πούνε μέσα στο γήπεδο την Κυριακή. Εκεί είναι συνηθισμένοι να «μιλάνε» άλλωστε...
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass