Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟ 2-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΛΛΑ…

Ένα fair play έβαλε…φωτιά στο ντέρμπι

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2012 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:26
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ο Τύρναβος 2005 προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας χθες στο γήπεδό του τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 2-0, δυστυχώς, όμως, το γειτονικό ντέρμπι που παρακολούθησαν 1.000 περίπου φίλαθλοι επισκιάστηκε από τα όσα συνέβησαν μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Τυρνάβου από τον Μπουσινάκη στο 70΄ όταν και είχαμε 8λεπτη διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Παπαργυρίου λόγω της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο σύσσωμου του πάγκου των φιλοξενουμένων, παικτών και παραγόντων.
Κι ενώ το ματς μέχρι εκείνο το σημείο εξελισσόταν ομαλά και μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, μια μπάλα που πετάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η αρχική σπίθα για να πάρει…φωτιά εν συνεχεία το παιχνίδι.
Ο διαιτητής το διέκοψε ώστε να απομακρυνθεί η μια μπάλα και ακολούθως έδωσε ελεύθερο, για να συνεχισθεί ο αγώνας. Εκείνη τη στιγμή ο Μεζίνι του Τυρνάβου πήρε την μπάλα συνεχίζοντας τη φάση, έδωσε δεξιά του στον Μπουσινάκη ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Από την Τσαριτσάνη υποστηρίζουν ότι όταν πετάχτηκε δεύτερη μπάλα στο γήπεδο η κατοχή ήταν υπέρ τους και ως εκ τούτου οι παίκτες του Τυρνάβου μετά την εκτέλεση του ελεύθερου θα έπρεπε να δώσουν την μπάλα σε αυτούς, κάτι που φυσικά δεν έγινε. Το ακριβώς αντίθετο ισχυρίζονται στον Τύρναβο λέγοντας ότι σωστά ο Μεζίνι πήρε την μπάλα από τη στιγμή που η κατοχή ήταν δικιά τους και άρα το γκολ ήταν κανονικό.
Και οι δυο λοιπόν θεωρούν ότι έχουν δίκιο κάτι το οποίο είναι απολύτως σεβαστό από  τη στιγμή μάλιστα που είναι μια φάση πολύ λεπτή και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η 8λεπτη διακοπή του αγώνα μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πρικάκη, ο οποίος παρεμπόδισε τον Μπουσινάκη την ώρα που πανηγύριζε το γκολ, όπως και η αποβολή του προπονητής της Τσαριτσάνης, Γιώργου Καλτέκη, που απόρησε για ποιο λόγο απομακρύνθηκε από τον πάγκο.
ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και πιο ορεξάτοι από τους φιλοξενούμενους τον αγώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Θεοδωρόπουλου.
Στο 9΄σε σουτ που επιχείρησε ο Κιπτίου, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Θεοδωρόπουλου, στο 13΄σε σέντρα του Αθανασιάδη από τα αριστερά ο Κιπτίου με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 18΄, από σέντρα του Μπουσινάκη προ του Κιπτίου έδιωξε την μπάλα ο Θεοδωρόπουλος.
1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
Ο Τύρναβος που ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κατάφερε να προηγηθεί στο 21΄, όταν ο Μπουσινάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Αμέσως μετά στο 22΄, ένα λάθος του Γούπου ο Κουλτσιάκης προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί χωρίς όμως επιτυχία καθώς αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν την μπάλα.
Στο 33΄από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Τσιανάκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε άουτ.
ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ
Στην επανάληψη ο Οικονόμος έδειξε μεγαλύτερη ζωντάνια και διάθεση, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση στην περιοχή του Τυρνάβου.
Στο 50΄σε γύρισμα του Τσούκαλου ο Κιπτίου έπιασε το σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Θεοδωρόπουλος., ενώ στο 53΄δυνατό σουτ επιχείρησε ο Τσετιροκλής και ο Γούπος μπλόκαρε την μπάλα.
ΣΤΟ 70΄ΤΟ 2-0
Το 2-0 έγινε στο 70΄όπως προαναφέραμε με τον Μπουσινάκη και μετά την 8κτάλεπτη διακοπή το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη μοναδική καλή στιγμή να σημειώνεται στο 86΄, όταν ο Κιπτίου με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στην 9λεπτη καθυστέρηση που κρατήθηκε στο τέλος, δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και
πλέον τον Τύρναβο στην επόμενη φάση περιμένει ο Εθνικός Σιδηροκάστρου (εκτός έδρας), παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ.Παπαργυρίου(Κύφος, Καραμπούλας) Πιερίας και 4ος ήταν ο κ.Γκαραγκάνης(Πιερίας)
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Διβανές(35΄), Νόνης(45΄), Αθανασιάδης(62΄), ενώ από τον Οικονόμο οι Πρικάκης(30΄), Μπαλής(44΄) Αγγελίνας(67΄), Καραγιάννης(89΄), Τσετιροκλής(90’+8).
Στο 78΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πρικάκης των φιλοξενουμένων
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίοι σε απόδοση από πλευράς Τυρνάβου ήταν οι Κιπτίου, Μπουσινάκης, Αθανασιάδης και Οικονόμου, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Τσιανάκας, Καραγιάννης και Μπαλής.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Tάσος Μπεριτζάς): Γούπος, Αθανασούλης, Αθανασιάδης(90’ +3 Ρόκκα), Νόνης, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Διβανές(64΄Μεζίνι), Κιπτίου, Μπουσινάκης, Τσούκαλος(81΄Αλεξίου), Οικονόμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ(Γιώργος Καλτέκης): Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης, Πρικάκης, Τσιανάκας, Μάντζιος, Μπαλής, Παναγιώτου(46΄Αγγελίνας), Τσετιροκλής, Κουλτσιάκης(61΄Καράμπελας), Παπακωνσταντίνου, Βούλγαρης(79΄Φτίκας).
*Πριν τον αγώνα παίκτες, παράγοντες και τεχνική ηγεσία του Οικονόμου κατευθύνθηκαν προς την προτομή του Γιώργου Μητσιμπόνα εναποθέτοντας λουλούδια, ενώ ανθοδέσμη άφησε στο πανό που ήταν στη μνήμη του Κώστα Μίχη, ο αρχηγός της Τσαριτσάνης Αποστόλης Τσιανάκας.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία παίκτες και τεχνικό τιμ του Τυρνάβου όρθιοι χειροκροτούσαν όπως και οι φίλαθλοι από την κερκίδα, σε ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο.
*Στις κερκίδες του γηπέδου Τυρνάβου εθεάθησαν ο προπονητής του Αιγινιακού Σάκης Παπαβασιλείου με παράγοντες της διοίκησης, καθώς η ομάδα του Αιγινίου είναι ο επόμενος αντίπαλος του Οικονόμου στην Τσαριτσάνη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass