Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Κορίτσια για… φίλημα

*ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΙΤΕΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟ *ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2012 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:24
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κων/νος Τσάντζος
Δύσκολες είναι οι καταστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης και στις ομάδες, που προσπαθούν όμως από τη θέληση και το μεράκι που έχουν, να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να λειτουργήσουν.
Μια από αυτές είναι και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ερμή Αγιάς που έκανε…επανεκκίνηση καθώς πέρυσι βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία και θα συμμετάσχει φέτος στο Πρωτάθλημα Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Τα κορίτσια ετοιμάζονται για μακρινά ταξίδια σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Δίστομο και Σκόπελο, ευελπιστώντας ότι θα έχουν βοήθεια από τους φορείς και τον Δήμο Αγιάς.
Προπονητής τους θα είναι ο Λάμπρος Πράπας, που στο παρελθόν έχει δουλέψει με επιτυχία στην ομάδα της ΑΕΛ και σίγουρα έχει την εμπειρία να οδηγήσει τον σύλλογο όσο το δυνατόν πιο ψηλότερα γίνεται.
Η μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα ήρθε το 1984 όταν ο Ερμής Αγιάς αγωνίστηκε στην Γ΄Εθνική βόλεϊ των ανδρών.
Φέτος τα κορίτσια του Ερμή θέλουν να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και χωρίς άγχος, θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό.
Στην ομάδα πάντως υπάρχει άριστο κλίμα και οι προπονήσεις γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς, όπου βρεθήκαμε την Πέμπτη το βράδυ και σε δηλώσεις τους ο έφορος Ανδρέας Μαλαχτάρης, με τον προπονητή Λάμπρο Πράπα, επισήμαναν τα εξής:
Λάμπρος Πράπας: «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο, για τον τόπο μας. Νιώθουμε πρώτη φορά που είμαστε μια ομάδα καθ΄αυτού γυναικεία, καθώς δεν υπάρχει παίκτρια κάτω των 20 ετών. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν 17 γυναίκες, πέρυσι κάναμε το πρώτο βήμα για να κάνουμε αυτό , αλλά αργήσαμε και δεν τα καταφέραμε.
Θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια για να δείξουμε τον τόπο μας μακρύτερα και να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ, από αυτό που ξέρουμε, όσο μπορούν τα κορίτσια όσο μπορώ και εγώ προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα θα έχουμε πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηρίζεται τοπικό, όμως έχουμε και μακρινά ταξίδια καθώς θα πάμε Δίστομο, Ιτέα, Σκόπελο.
Σίγουρα θα χρειασθούμε τη βοήθεια από τους τοπικούς φορείς και πιστεύω ότι θα την έχουμε. Κάποια προσπάθεια που κάναμε και κάποιες ενέργειες που έγιναν, τουλάχιστον δεν μας έκλεισαν τις πόρτες. Ευελπιστώ λοιπόν ότι θα γίνουν κάποιοι αρωγοί στην όλη προσπάθεια που κάνουμε και είναι σαν να βοηθάνε τον ίδιο τους τον εαυτό.
Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για την εμπιστοσύνη και εκτίμηση που δείχνουν στο πρόσωπό μου και θέλω να τις πω ότι τις αγαπάω πολύ όπως αγαπάω το βόλεϊ, είμαι ερωτευμένος με αυτό και πιστεύω ότι θα ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε.
Και μετά από χρόνια όταν φύγουνε από την ομάδα θα έχουν αναμνήσεις ότι πέρασαν καλά, το ευχαριστήθηκαν και έκαναν κάτι για τον τόπο τους». 
Ανδρέας Μαλαχτάρης: «Η ομάδα του γυναικείου βόλεϊ εννοείται ότι εκπροσωπεί επάξια την πόλη της Αγιάς και ο κόσμος περιμένουμε ότι θα έρθει στο κλειστό για να δει και να χειροκροτήσει αυτά τα κορίτσια. Τα προβλήματα είναι πολλά αυτή την εποχή εδικά όπου δεν έχουμε βοήθεια από το κράτος και από τον Δήμο. Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου της Αγιάς και όποιων άλλων μπορέσουμε να βρούμε, να πάμε καλά φέτος και του χρόνου καλύτερα. Τα κορίτσια ούτω ή άλλως θα δώσουνε τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, για να βγάλουμε επιτυχώς τη δύσκολη χρονιά όπως προδιαγράφεται».
 
Δηλώσεις των παικτριών
 
Συγκρατημένα αισιόδοξες εμφανίζονται στις δηλώσεις τους τέσσερις εκ των παικτριών της ομάδας, οι οποίες τόνισαν τα εξής:
Μαρίζα Τσότσα: «Είναι ένα ξεκίνημα που κάνουμε μετά από πάρα πολύ καιρό, καθώς είχε πολλά χρόνια να κατέβει γυναικεία ομάδα βόλεϊ στον Ερμή.
Όλα τα κορίτσια αγαπάμε πολύ το άθλημα, οι περισσότερες από εμάς είχαμε ασχοληθεί και παλιότερα, έχουμε μεγάλη όρεξη για όλο αυτό που γίνεται, περνάμε πολύ καλά στις προπονήσεις και γενικά είναι πολύ διασκεδαστικό αυτό που κάνουμε.
Εκτός των άλλων χαιρόμαστε πάρα πολύ διότι έχουμε μαζευτεί πολλά άτομα, ενισχύοντας έτσι και την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία.
Όσον αφορά τους στόχους είναι να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Κατεβαίνουμε μετά από χρόνια σε αγωνιστική δράση και δεν γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε με τις άλλες ομάδες. Δείχνοντας συνέπεια στις προπονήσεις και δουλεύοντας με όρεξη θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Θέλουμε να μας βοηθήσουν οι τοπικές αρχές, οι συντοπίτες μας να έρθουν στο γήπεδο,   να στηρίξουνε αυτό τον αγώνα και σίγουρα θέλουν να τους ευχαριστήσουμε».
Η Βίκυ Καρανίκα (σ.σ. είναι υπεύθυνη και των τμημάτων υποδομής): «Έχουνε έρθει στην Αγιά πάρα πολλές κοπέλες τελειώνοντας πανεπιστήμια και επιστρέφοντας στον τόπο τους.
Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αγαπάμε πάρα πολύ το άθλημα, προσωπικά έπαιζα και παλιότερα. Θέλουμε πάρα πολύ να προβάλουμε και την Αγιά, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Παράλληλα και η καλλιέργεια του αθλήματος του βόλεϊ καθώς η Αγιά έχει πολλά παιδάκια και κοριτσάκια, που είναι στην υποδομή και καλό θα είναι να έχουν κάποια πρότυπα.
Η ομάδα είναι μια καθαρά γυναικεία ομάδα, καθώς όλες οι κοπέλες είμαστε πάνω από 19 χρονών και είμαστε πολλά άτομα. Αγαπάμε το βόλεϊ, ο προπονητής μας είναι από την Αγιά, δουλεύει με υπευθυνότητα και θεωρείται πολύ σημαντικό να τον έχουμε στην ομάδα, διότι με την εμπειρία που έχει θα δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό και μαχητικό σύνολο».
Δήμητρα Σκανδάλου: «Μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε, είναι πολύ σημαντικός ο αθλητισμός για μας και ειδικά σε αυτή την εποχή, τώρα που γυρίσαμε πίσω.
Εκτός αυτού είναι και ένας φορέας κοινωνικοποίησης, έχουμε βρεθεί πολλά άτομα και πάλι εδώ, θέλουμε να προσπαθήσουμε για την ομάδα, με πολλή διάθεση, μας βοηθάει πολύ και ο προπονητής μας. Ελπίζουμε να δείξουν και την ανάλογη διάθεση τόσο οι φορείς όσο και ο Δήμος, για να πετύχουμε κάτι σημαντικό και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».
Μαρία Παράσχου: «Υπάρχει πολύ καλό κλίμα φέτος, έχουμε πολύ υλικό, πράγμα το οποίο φαίνεται και από τη συμμετοχή στις προπονήσεις, υπάρχει διάθεση από μέρους μας και εκ μέρους του προπονητή, που έχει μεγάλη εμπειρία. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο, έχουμε ταξίδια μακρινά και αν συγκρίνουμε άλλες πόλεις όπως Βόλο, Φάρσαλα που έχουν μεγαλύτερη επιλογή σε παίκτριες, ενώ εμείς στηριζόμαστε μόνο στο υλικό που έχουμε. Με θέληση και προσπάθεια θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό».
 ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Το δυναμικό της φετινής ομάδας απαρτίζουν οι παρακάτω παίκτριες: Βίκυ Καρανίκα, Μαρία Δάλλα, Μαρίζα Τσότσα, Δήμητρα Σκανδάλου, Μαρία Παράσχου, Βίκυ Κελεπούρη, Άντα Τσαπαρένγκα, Ζέτα Νικούλη, Βιργινία Σαμαρά, Γεωργία Λάμπρου, Λένα Τζιάφου, Λία Τσότσα, Βαλίνα Φουκαλά, Βάνα Χατζάκου, Έφη Καρτερού, Ειρήνη Ζιλφοράρι, Ελπίδα Καλογήρου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass