ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το κολυμβητήριο άνοιξε, έρχονται διεθνείς αγώνες

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2012 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:22
 Του Κ. Γκιάστα
 Ημέρα ευχάριστων ειδήσεων ήταν για τον υγρό στίβο της Λάρισας η χθεσινή. Σπουδαιότερο ήταν το γεγονός πως το αέριο επανασυνδέθηκε (η ΕΠΑ Θεσσαλίας έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο), με επαφές του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, στο κολυμβητήριο της πόλης και πλέον από Δευτέρα όλοι οι σύλλογοι και εκατοντάδες παιδιά θα μπορούν να κολυμπήσουν και να προπονηθούν κανονικά.
Η άλλη είδηση είναι πως ήδη ετοιμάζονται μεγάλες εκδηλώσεις τόσο κολύμβησης όσο και πόλο μέσα στο ερχόμενο έτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Αρχικά από τη 1η ως και τη 3η Μαρτίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης και στη συνέχεια από τις 28-30 Ιουλίου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων Υδατοσφαίρισης.
Μάλιστα για τη φιλοξενία αυτών των αγώνων πραγματοποιήθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Κατσαρός που εξήγησε εκτός των άλλων γιατί ήταν αντίθετη η ΚΟΕ στους Μεσογειακούς Λάρισας - Βόλου το 2013 ψηφίζοντας την Πάτρα.
Αρχικά ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και πραγματοποιούμε στη Θεσσαλία και στις πόλεις που έχουν κολυμβητήρια μεγάλες διοργανώσεις. Στον σχεδιασμό για το 2013 περιλαμβάνεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων Πόλο όπου θα φιλοξενήσουμε στην πόλη της Λάρισας οκτώ ομάδες από τα Βαλκάνια και επίσης το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που θα συμμετέχουν 400 και πλέον αθλητές. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα όπου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, εμείς κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και πραγματοποιούμε τα δύο αυτά πρωταθλήματα. Εμείς προσπαθούμε, αλλά χρειάζεται συνέργεια και από άλλους φορείς και πρέπει να μπουν κι άλλοι στο πνεύμα της συνδιοργάνωσης.
Παράλληλα ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν για να συνεχίσει να λειτουργεί το κολυμβητήριο: «Εμείς απ’ την πλευρά μας κάναμε τα αδύνατα-δυνατά, όλες τις ενέργειες που μπορούμε, αναλάβαμε πέραν των ευθυνών μας πρωτοβουλίες και πράξαμε τις απαραίτητες ενέργειες, τώρα πρέπει κι εκείνοι που έχουν την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία του αλλά και η ΔΕΠΑ να σταθεί με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στα παιδιά και στους γονείς» κάτι που έγινε τελικά.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός επισήμανε: «Εχουμε μία σπουδαία συνεργασία με τον κ. περιφερειάρχη και γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη διοργάνωση σπουδαίων αγώνων όπως είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πόλο Νέων, αλλά και το Πανελλήνιο Κολυμβητικό Πρωτάθλημα. Στις ημέρες των αγώνων είναι βέβαιο ότι η πόλη της Λάρισας θα κατακλυστεί από ανθρώπους που θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την πόλη και θα δώσουν και οικονομική ανάσα στη Λάρισα. Εμείς αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που έχουμε με την αιρετή Περιφέρεια και το τονίζουμε συνεχώς, γιατί είναι δύσκολο να βρεις αρωγούς σε αυτές τις δύσκολες εποχές».
ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξηςΤύπου ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, ερωτήθηκε για την αλλαγή της στάσης της Ομοσπονδίας από το 2007 ως σήμερα. Τότε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ είχαν ψηφίσει την Πάτρα και όχι Λάρισα και Βόλο για τους Μεσογειακούς του 2013. Σχετικά απάντησε: «Δεν ξέρω τότε πώς λειτούργησε το σύστημα. Εγώ ήμουν αναπληρωματικός. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Σήμερα βρήκαμε μια θαλπωρή στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και άλλαξαν τα πράγματα».
*Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο διευθυντής της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας κ. Τριαντάφυλλος Σουλιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Καλτσογιάνης και Θανάσης Παιδής, οι κ. Γιώργος Φιλίππου και Χρήστος Φιλίππου, καθώς και η κ. Εύη Οικονόμου.
**Εκπρόσωποι των λαρισινών συλλόγων ΝΟΛ και Λαρισαϊκός - Τιτάνες δεν έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλειστό μέχρι και χθες κολυμβητήριο.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα
Σχετικά με τις χθεσινές εξελίξεις μάλιστα η Διεύθυνση Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλίας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Η ΕΠΑ Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη πλήρως την περίοδο που διανύουμε και τις ιδιαιτερότητες που έχουν προκύψει, έχει αποδείξει έμπρακτα την υπευθυνότητα και ευαισθησία με την οποία έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα της τροφοδότησης με φυσικό αέριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, προκειμένου να διατίθεται στην αθλητική νεολαία της πόλης.
Σε συνέχεια της καταβολής μέρους των οφειλών, των σχετικών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν και των δεσμεύσεων που ακολούθησαν, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ σε συμφωνία με τη ροή χρηματοδότησης των τακτικών και έκτακτων επιχορηγήσεων, για περαιτέρω τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 15/11 και 31/12 αντίστοιχα, προχώρησε την Παρασκευή 12/10/2012 στην επανασύνδεση των εγκαταστάσεων».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass