ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Μια μεγάλη…αγκαλιά για τους Ελληνοκαναδούς

*Κ.ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «Μόνο χαρά γι΄ αυτούς τους μακρινούς Έλληνες» *Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Περνάμε υπέροχα στην όμορφη Λάρισα και η φιλία συνεχίζεται»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2012 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:21
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Νίκος Σιούμκας
 
Στη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου, στο σπίτι του Ξένιου Δία, οι Λαρισαίοι παλαίμαχοι άνοιξαν τη μεγάλη τους αγκαλιά για να υποδεχθούν τους συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές, από μια πολύ μακρινή χώρα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, τον πανέμορφο Καναδά.
Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ παρά τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες, θέλησαν να ανταποδώσουν την περυσινή φιλοξενία και το κατάφεραν πιστεύουμε με το παραπάνω αν λάβουμε υπόψη τα χαρούμενα πρόσωπα των Ελληνοκαναδών, που ένιωσαν μεγάλη ζεστασιά και ότι ήταν στα…σπίτια τους.
Χθες στο στάδιο Αλκαζάρ επαληθεύθηκε ότι οι δεσμοί φιλίας είναι πολύ δυνατοί, ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πολλά κοινά και φυσικά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ενώ μέσω του ποδοσφαίρου αναπτύσσουν σχέσεις που ποτέ κανείς δεν ξέρει το πόσο θα χρησιμεύσουν στο εγγύς μέλλον.
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης ο οποίος και τους καλωσόρισε, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τους ομογενείς από τον Καναδά, από το Τορόντο. Είναι τα παιδιά που είχανε υποδεχθεί τους παλαιμάχους της ΑΕΛ στο Τορόντο και αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά λοιπόν για εμάς, να τους φιλοξενούμε. Νομίζω ότι οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ έχουνε ανοίξει ένα καλό δρόμο μέσω του ποδοσφαίρου, μέσω του αθλητισμού με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να είναι μακριά μας, αλλά αισθάνονται περισσότερο Ελληνες και από εμάς».
Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια, καθώς πριν τρία χρόνια μας καλέσανε τα παιδιά να έρθουμε στην όμορφη Λάρισα, μας φιλοξενήσανε δυο φορές μετά και εμείς το ανταποδώσαμε πέρυσι στον Καναδά.
Ήρθανε συγκεκριμένα στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, όπου περάσαμε όπως σας πληροφόρησαν πάρα πολύ καλά. Αυτή η φιλία συνεχίζεται και ανοίγουμε τις γέφυρες επικοινωνίας, περνώντας πολύ ευχάριστα και στην Ελλάδα».
Όσον αφορά το μήνυμα που περνά ο κ.Παπαδημητρίου για τον δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό, είναι το εξής: « Η χώρα μας ναι περνάει μια κρίση, ξέρουμε όμως ότι το ελληνικό δαιμόνιο και το ελληνικό μυαλό ποτέ δεν σταματάει και πάντοτε στα δύσκολα εμείς οι έλληνες δείχνουμε πραγματικά τη δύναμή μας και είμαστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσουμε».
ΤΟΥΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ
Η κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδος, ενέπνευσε τους Έλληνες του Καναδά και ίδρυσαν την αντίστοιχη ομάδα των παλαιμάχων στο Τορόντο το 2004.
Ουσιαστικά μια παρέα φίλων «έδεσε» ως ομάδα και συμμετείχε στο πρωτάθλημα Άγιος Ανδρέας που διοργανώνουν οι Σκωτσέζοι, με 120 παίκτες.
Με ηλεκτρονική κλήρωση συγκροτούνται οκτώ ομάδες και μια από αυτές είναι και οι παλαίμαχοι που αγωνίστηκαν χθες με την ΑΕΛ.
Μάλιστα κάθε Τετάρτη παίζουν και ένα φιλικό, ενώ τον χειμώνα προπονούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ
Οι παλαίμαχοι του Καναδά κατάγονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως την Κρήτη, την Τρίπολη, το Άργος, την Πάτρα αλλά και την Κύπρο. Αναμεσά τους είναι και ένας Χαλκιώτης ο Νίκος Ντέμος, που παλιά έζησε τη μεγάλη ΑΕΛ και σε δηλώσεις του στην «Ε», επισήμανε τα εξής: «Καταρχάς είναι τιμή μου που παίζω στο ιστορικό γήπεδο της ΑΕΛ, στο στάδιο Αλκαζάρ. Γιατί κι εγώ έχω μεγαλώσει εδώ, έκανα και πυγμαχία στον Γ.Σ.Λ. όταν ήμουνα μικρός, μετά φύγαμε, ξενιτευτήκαμε.
Πιστεύουμε αυτό που γίνεται να συνεχισθεί και ευελπιστούμε να αδελφοποιήσουμε τις δυο πόλεις. Κατά συνέπεια να υπάρχει ένα σχέδιο και από κει και πέρα ευχαριστούμε τους παλαιμάχους της ΑΕΛ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία που τρεις ημέρες τώρα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Θα υπάρξει δε και μέλλον σε αυτό το επίπεδο της φιλοξενίας. Για την ομάδα της ΑΕΛ θέλω να τονίσω ότι προσωπικά είμαι και στον χώρο των επενδύσεων και μάλιστα αν υπάρξει κοινή προσπάθεια υπάρχουν και επενδυτές απέξω, αλλά δυστυχώς το θεσμικό πλαίσιο δεν βοηθάει για να μπούνε πραγματικά θεσμικά λεφτά και να ανέβει το επίπεδο της ΑΕΛ και γενικά να οργανωθεί καλύτερα η ομάδα.
Η ΑΕΛ πρέπει να επιστρέψει σύντομα στη Σούπερ Λίγκα, αλλά διοικητικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει, είναι θέμα του κ.Πηλαδάκη νομίζω. Ευελπιστώ να δούμε και πάλι την ΑΕΛ στις πρώτες θέσεις, γιατί νιώθουμε περήφανοι όλοι οι καταγωγής από τη Θεσσαλία, όχι μόνο οι Λαρισαίοι».
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Στο παιχνίδι όπου έγιναν αρκετές περίτεχνες ενέργειες, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ που έδειξαν ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνούν το ταλέντο τους που τους ανέδειξε, επικράτησαν με σκορ 6-3. Από τον πάγκο έδωσε…ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος ο Ηλίας Σελιώνης, που έκανε πετυχημένες αλλαγές, ενώ ήταν συνεχώς…ανήσυχος μήπως κάποιους από τους παλιούς ανεβάσει…πίεση και καθώς δεν υπήρχε γιατρός, θα αναγκαζόταν και ο ίδιος να παίξει και αυτό τον ρόλο.
Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 18΄με ατομική προσπάθεια και πλασέ του Γιάννη Βασιλείου, ενώ στο 25΄ο Βασίλης Ράμμος κέρδισε πέναλτι που το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 2-0.
Ο Τάσος Μπεριτζάς στο 35΄με σουτ έκανε το 3-0 και στο 38΄ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενουμένων ο Μαροχαλάκης με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-1.
Ο Βασιλείου με πλασέ στο 40΄έκανε το 4-1 και στο 55΄ο Φώτης Πλίτσης με ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 5-1.
Τρία λεπτά αργότερα στο 58΄από σέντρα του Τσώτσου ο Πλίτσης με φοβερό σουτ πάνω στην κίνηση σημείωσε το καλύτερο γκολ της συνάντησης ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-1.
Στη συνέχεια οι παλαίμαχοι του Καναδά ανέβασαν την αποδοσή τους και στο 65΄σε σουτ του Πάφου, αρχικά απέκρουσε την μπάλα ο Παπαδόπουλος και εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Με θαυμάσιο πλασέ ο Μαρολαχάκης έκανε το 6-2 στο 85΄και στο 86΄ο Πλίτσης ανέτρεψε τον Ριζάβα, αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Γούρνας ο Θεολόγης Παπαδόπουλος θύμισε τον…παλιό μεγάλο τερματοφύλακα και απέκρουσε την μπάλα.
Δυο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα στο 88΄, ο Νίστας έπιασε στον…ύπνο τους αμυντικούς των γηπεδούχων και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-3.
Τον αγώνα διηύθυναν με επιτυχία οι κ.Κονταξής, Μακρής, Ντανταλής
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ(Ηλίας Σελιώνης): Παπαδόπουλος, Τσιτσιλής, Παραφέστας, Παπαντωνίου, Λόης, Ντόσας, Γιάννης Τσακμακίδης, Ράμμος, Κολομητρούσης, Μπεριτζάς, Φώτης Πλίτσης.
Έπαιξαν και οι: Βασιλείου, Ζέρβας, Κοζιώνης, Γκουντάρας, Κώστας Τσώτσος Μαουσίδης, Αβραμούλης, ενώ στο γήπεδο ήταν στην αρχή του παιχνιδιού και ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΝΑΔΑ(Θανάσης Ριζάβας): Τρίκας, Λουμάνης, Νίκος Νιτσοτώλης, Αποστόλης Νιτσοτώλης, Γουρνάς, Παπαδημητρίου, Πάφος, Δημόπουλος, Τσαπραλής, Νίστας, Μαρολαχάκης.
Χρησιμοποιήθηκαν και οι: Σκενδέρης, Καλαντζής, Τσαγγάρης, Δήμος, Παπαλαμπρόπουλος, Στραβοκέφαλος, Ντέμος.
*Το τρίτο…ημίχρονο παίχθηκε στην ταβέρνα «Φιλελλοίνων» στο Φρούριο, όπου το κέφι ήταν άφθονο και η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα.
Σήμερα οι παλαίμαχοι του Καναδά θα αναχωρήσουν με το πούλμαν της ΑΕΛ για την Αθήνα και θα μεταβούν αεροπορικώς για την Κύπρο, συνεχίζοντας το ταξίδι τους.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass