ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (16.00)

Η Ελασσόνα καλωσορίζει ένα... σούπερ ματς

ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2012 22:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:21
 Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια ελευθερίας, η γραφική και φιλόξενη Ελασσόνα υποδέχεται την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον κυπελλούχο Ολυμπιακό που θα αναμετρηθούν στο 1ο Super Cup στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ.
Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο και όλοι μίλησαν για τη σπουδαιότητα της «αποκέντρωσης» και την τιμή που γίνεται στην πόλη με αυτή τη… σούπερ διοργάνωση.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε: «Σας καλωσορίζουμε όλους στη φιλόξενη πόλη της Ελασσόνας. Από την αρχή της θητείας μας έχουμε στον στρατηγικό μας σχεδιασμό τον αθλητισμό και δεν τον έχουμε τυχαία, αλλά για πολλούς λόγους. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να μάχονται γιατί το χρειάζεται η εποχή. Χρειαζόμαστε επίσης, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία για το αποτέλεσμα. Και για έναν ακόμα λόγο. Να μπορέσουμε, σε δύσκολες στιγμές, να δείξουμε πως δεν είμαστε απόντες από τα αθλήματα και από το βόλεϊ, έχοντας μάλιστα άριστη συνεργασία με την ΕΟΠΕ. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ομάδα της πόλης θα δείξουμε πως μπορούμε να διοργανώσουμε άρτια τέτοιες εκδηλώσεις. Επίσης, για την τοπική κοινωνία υπάρχουν ιδιαίτερης αξίας αποτελέσματα, καθώς το άθλημα προάγεται και τα παιδιά που ασχολούνται βλέπουν πως δεν τους αφήνουμε μόνους. Νιώθουν δικαιωμένα και έχουν προοπτική να πετύχουν υψηλότερους στόχους. Επίσης, η εικόνα της περιοχής βγαίνει προς τα έξω και η τοπική οικονομία ενισχύεται. Εύχομαι να γίνει ένα… σούπερ ματς και να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα που συνήθως συμβαίνουν στο βόλεϊ γυναικών και νικητής να είναι το άθλημα, ένα άθλημα που χρειάζεται στήριξη και εμείς είμαστε εδώ. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Ξέρω πως οι ομάδες περνάνε δύσκολα, αλλά δυο δρόμους έχουμε. Ή να εφησυχάσουμε και να παραιτηθούμε ή να παλέψουμε. Και νομίζω ότι όλοι είμαστε μαχητές και οι αθλήτριες ειδικά που είναι δυνατές στη ζωή και στο άθλημα. Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται δουλειά, πάθος, πίστη κι εσείς τα έχετε».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Γιώργος Πασχόπουλος τόνισε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά την ομοσπονδία και δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα για τον αγώνα αυτόν. Από τη μία η ομάδα της Ελασσόνας που διακρίνεται σε ένα άθλημα συλλογικό με δουλειά των παιδιών και του ΔΣ και τους αξίζουν συγχαρητήρια καθώς έγινε χωρίς χρήματα, αλλά με εθελοντισμό και με αγάπη για το άθλημα. Δυστυχώς ο υπέρ-επαγγελματισμός έχει καταστρέψει τα πάντα. Επίσης, εμείς σήμερα τιμούμε τους νεκρούς του 1912 καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση. Βρισκόμαστε στη μέση των εκδηλώσεων και όπως εμείς σεβόμαστε τους φιλοξενούμενους ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και εκείνοι με εμάς. Οι οπαδοί έρχονται σε μια ήσυχη και καλοσυνάτη περιοχή και θα τους υποδεχθούμε. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι πως επιθυμούμε έναν αγώνα ήσυχο στον οποίο θα κυριαρχήσει το ευ αγωνίζεσθαι και θα είναι αντάξιος των 100 χρόνων τιμής προς τους νεκρούς. Αυτός ήταν ο στόχος και του ΓΣ Ελασσόνας και χαιρόμαστε για την αποδοχή από την ΕΟΠΕ. Η απαίτηση λοιπόν των κατοίκων της περιοχής είναι να δείξουν σεβασμό και όλα θα πάνε όλα καλά. Να ευχαριστήσουμε όσους είσαστε εδώ για το μεγάλο αγώνα και να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες. Τέλος, να σας ενημερώσω πως έχουμε τόσους πολλούς φιλάθλους και της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε από κοντά αυτές τις ομάδες. Δεν υπάρχει λοιπόν χώρος για μεταφερόμενους οπαδούς και να είστε σίγουροι πως θα δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα».
Ο πρόεδρος του ΓΣ Ένωση Ελασσόνας, Δημήτρης Σαμόλαδος επισήμανε: «Καλωσορίζουμε τις ομάδες στην πόλη μας. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και την πόλη στο πλαίσιο των εορτασμών μας. Εκ μέρους του ΔΣ ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ που μας έδωσε τον σημαντικό αγώνα και είναι κατάλληλη ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε ικανοί. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και εξέλιξης και η γυναικεία ομάδα είναι στις εθνικές κατηγορίες, ενώ καθημερινά γυμνάζονται 250 αθλήτριες και αθλητές. Η Περιφέρεια και ο Δήμος συνέβαλαν ουσιαστικά στο να έρθει η διοργάνωση εδώ και περιμένουμε τον φίλαθλο κόσμο να χειροκροτήσει τις προσπάθειες και να συμπεριφερθεί κόσμια για να περάσουμε το μήνυμα στα πολλά παιδιά ότι αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή. Ένα θέμα που μας βασανίζει είναι η κατασκευή του παρκέ και ελπίζω να το τρέξουν οι άρχοντες για να φέρουμε κι άλλες διοργανώσεις στην πόλη μας».
Ο προπονητής της Ένωσης, ο Λαρισαίος Απόστολος Οικονόμου σχολίασε: «Να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς και τους ανθρώπους του ΓΣ Ελασσόνα για τη φιλοξενία τους. Όλα είναι άψογα μέχρι στιγμής κι εγώ δηλώνω πολύ υπερήφανος που είμαι στην Ελασσόνα γιατί κατάγομαι από τη Λάρισα και μπορώ να θεωρούμαι του χώρου. Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί είμαστε ξανά σε μία επαρχιακή πόλη και είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένας ωραίος αγώνας χωρίς ακρότητες γιατί οι φίλαθλοι ξέρουν πού έρχονται. Στη χθεσινή προπόνηση είχε ένα πρόβλημα, διάταση ωμοπλάτη, η Χέγας και αν δεν είναι έτοιμη 100%, γιατί είναι ένας αγώνας που θέλω όλες τις αθλήτριες ετοιμοπόλεμες και στα όριά τους, δεν θα παίξει. Η ομάδα όμως έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε απώλεια. Έχω εμπιστοσύνη στο σύνολο και πιστεύω πως αύριο θα χαμογελάμε».
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Τέλης Σωτήρχος ανέφερε: «Εύχομαι και πιστεύω να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων και να επικρατήσει ο καλύτερος που πιστεύω πως θα είναι ο Ολυμπιακός».
* Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις, στις οποίες αναγράφεται ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας και ήδη έχουν δοθεί με τον τρόπο που συμφωνήθηκε με τις ομάδες και την αστυνομία. Γίνεται λοιπόν γνωστό στον κόσμο που θέλει να δει τον αγώνα να μην προσπαθήσει καν να έρθει στο γήπεδο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass