ΠΕΤΥΧΕ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 4-1 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΑΧΗΤΗ

Ηρακλής Λάρισας: Απόλυτος κυρίαρχος

*Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ *ΕΥΚΟΛΑ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ 5-0 ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2012 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:20
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο Ηρακλής Λάρισας όχι απλά έκανε την έκπληξη της 3ης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του μέσα στην Τερψιθέα επί του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου Μαχητή με 4-1 και προκρίθηκε δίκαια στους «8» της διοργάνωσης.
Στη Δήμητρα ο Δωτιέας έκαμψε την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας με 3-1 στο ντέρμπι της Αγιάς και είναι η μοναδική ομάδα της Δ’ Εθνικής που συνεχίζει φέτος στον θεσμό, ενώ στο «Γ. Μητσιμπόνας» ο Αετός Μακρυχωρίου δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Πελασγιώτιδα την οποία κέρδισε με το ευρύ 5-0.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ
Με τέτοια εμφάνιση ο Ηρακλής Λάρισας είναι σίγουρα έτοιμος για τελικό. Το 4-1 μέσα στην Τερψιθέα κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί και φυσικά καταδεικνύει τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει ο ιστορικός σύλλογος της Νεάπολης. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Τερψιθέας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά το ματς στο Αργυροπούλι) δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της και σίγουρα οι άνθρωποι του συλλόγου είναι προβληματισμένοι ενόψει μάλιστα και του κυριακάτικου ντέρμπι κορυφής με τη Δήμητρα Γιάννουλης.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυναμικά και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σαββίδη ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον κορυφαίο του γηπέδου Μαγαζιώτη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Κώστα Τσουτσούμη καθώς στο 21’ ο Ηρακλής βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ με τον Φούντα ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ. Τελικά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων διόρθωσε το λάθος του στην επόμενη φάση όταν μετά από πάσα του Μιχαήλοφ απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και από πλάγια δεξιά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 38’ ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ζησάκης εκτέλεσε ένα δυνατό φάουλ όμως ο Ν. Παυλόπουλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα.
Με το 0-2 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου ο Μαχητής προσπάθησε για την ανατροπή.
Στο 49’ μια κεφαλιά του Αποστόλου ήταν άστοχη, ενώ στο 50’ σε μια μπερδεμένη φάση με πρωταγωνιστή τον Κακαζούκη ο διαιτητής κ. Βλιώρας έδειξε πέναλτι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φιλοξενουμένων. Τελικά ο Κυριάκος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μειώνοντας σε 1-2.
Οι ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή της κατάστασης εξανεμίστηκαν πολύ σύντομα αφού στο 58’ μετά από κόρνερ του Μακανίκα ο Μπέης με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-3. Στο 64’ μία καλή φάση είχε ο Ζησάκης ενώ στο 68’ ο Μαγαζιώτης με εντυπωσιακή εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του εξουδετέρωσε πολύ καλό σουτ του Σαββίδη.
Στο 78’ σε μία φάση για σεμινάριο που ξεκίνησε από τον Φούντα ο οποίος έβγαλε στον Μητρακούλη από τα δεξιά ο τελευταίος προχώρησε διαγώνια προς τη μεγάλη περιοχή έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα και ο Μιχαήλοφ με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 1-4 σφραγίζοντας έτσι τη μεγάλη νίκη του Ηρακλή.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βλιώρας (ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι) με βοηθούς τους κ. Ρεντόπουλο και Γιάντση.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Τσουτσούμης-Στεργιάκης): Ν. Παυλόπουλος, Τσιαντούλης, Κακαζούκης, Βλησαρούλης (56’ Αθανασίου), Χασιώτης, Αρ. Παυλόπουλος, Κυριάκος (69’ Τσιτουρτζής), Σχοινάς (56’ Κουρούκας), Σαββίδης, Μάτος, Αποστόλου.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπρισίμης): Μαγαζιώτης, Κουτούμπας, Τσάκε (46’ Μητρακούλης), Τσινούδης, Χρ. Μέκρας, Γ. Μέκρας, Μπέης, Μακανίκας (74’ Θεοδώρου), Φούντας, Μιχαήλοφ, Ζησάκης (84’ Φιλίππου).
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ο Δωτιέας Αγιάς είναι πλέον η μοναδική ομάδα της Δ’ Εθνικής που συνεχίζει στους «8» του θεσμού αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της συνδημότισσας Δήμητρας.
Στο 24’ είχαμε καταλογισμό υπέρ του Δωτιέα για το οποίο η Δήμητρα διαμαρτυρήθηκε έντονα. Οι γηπεδούχοι αρχικά αμφισβήτησαν το σημείο της παράβασης (αν ήταν μέσα ή έξω από τη μεγάλη περιοχή) και στη συνέχεια αμφισβήτησαν αν ήταν σωστό (δηλαδή αν ήταν ανατροπή ή «θέατρο»). Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιόλας και έκανε το 0-1 με το οποίο ολκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Στο 64’ η Δήμητρα ισοφάρισε σε 1-1 όταν μετά από κόρνερ του Πλιάγκα ο Τριανταφύλλου γυριστή κεφαλιά και αφού η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό της δοκού κατέληξε στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη και μέσα σ’ ένα πενατάλεπτο αξιοποιώντας τα φάουλ του Τζιόλα «καθάρισαν» την πρόκριση.
Στο 78’ μετά από φάουλ του Τζιόλα η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι και στην επιστροφή ο Τσακάλι πέτυχε το 1-2. Στο 83’ έχουμε νέο φάουλ του Τζιόλα το οποίο απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο τερματοφύλακας Πουτσιάκας και στη συνέχεια με κοντινό σουτ ο Κωστούλας διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος (ελέγχεται για το πέναλτι) με βοηθούς τους κ. Γ. Αναστασίου και Γεωργίου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (Τσέτσιλας): Πουτσιάκας, Γιωργοβίτσας (83’ Μπατζιανούλης Α.) Πλιάγκας, Μεσημέρης, Τριανταφύλλου, Σκιάς, Καζάνι (73’ Βαρσάμης), Παύλου, Πεζής, Κοιλούκος, Φλώρος (46’ Κατσούλης).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Μάγγος): Καραναστάσης, Ριζούλης (22’ λ.τ. Βαϊτσης), Τσένος, Τσακάλι, Πολύζος (66’ Σιμούλης), Κωστούλας, Τσατσαλίδης (86’ Κασίδας), Ντακούλας, Κοταρέλας, Τζιόλας, Κουβελάς.
ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ
Εύκολη νίκη όπως καταδεικνύει και το τελικό 5-0 επί της Πελασγιώτιδας πέτυχε ο Αετός Μακρυχωρίου. Άλλωστε η διαφορά των δύο κατηγοριών μεταξύ των δύο αντιπάλων δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους. Η χθεσινή νίκη του Αετού θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε αντίκρισμα και στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα.
Στο 29’ ο Γκομοσίδης άνοιξε το σκορ ενώ στο 32’ και στο 35’ ο Τέας ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3 με το οποίο έληξε το α’ ημίχρονο.
Στο 65’ ο Τέας έκανε το 0-4 πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 75’ ο Σκέντζας ο οποίος στο 80’ είχε και ένα δοκάρι.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Τζουρτζουκλής): Παπαγιαννόπουλος, Κουτσιανούλης, Σαλαβέρης, Γελαλής, Κλαούντιο (50 λ.τ. Κουτίνας), Κωστούλας, Τσέλα (70’ Παπακώστας), Τοπαλίδης, Νινόπουλος, Μιχαηλίδης (75’ Τατσέλος), Δαμασιώτης
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Λιάπης): Κουσιάς, Παπαηλίας (50’ Γεωργόπουλος), Χριστιανίδης, Σουπεκιώτης (61’ Γωγάκος), Χρόνης, Μυστακίδης, Γκομοσίδης, Τίκος, Σκέντζας, Τέας, Ζαφειρούλης (55’ Θύμιου).
 
Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης
1ος Όμιλος
Απόλλων-Ραχούλα   2-0
Μαχητής– Ηρακλής Λάρ.      1-4
2ος Όμιλος
Μελία-Φιλοκτήτης       0-4
Δήμητρα– Δωτιέας Αγιάς     1-3
3ος Όμιλος
Σμόλικας-ΠΟΕ          1-0
Όλυμπος Λάρ.-Βερδικούσια            2-1
4ος Όμιλος
Καλοχώρι-Δήμητρα Γιάνν.    0-1
Πελασγιώτιδα –Μακρυχώρι 0-5
*Στην επόμενη φάση οι οκτώ ομάδες θα μπουν σε κοινή κλήρωση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass