ΠΕΤΥΧΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΕ (1-0)

Όρθωσε ανάστημα ο Σμόλικας

* ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2012 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:20
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ο Σμόλικας Φαλάνης ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής ημέρας του κυπέλλου ΕΠΣΛ. Το ποδοσφαιρισκό συγκρότημα της Φαλάνης όρθωσε το ανάστημά του και έβγαλε νοκ-άουτ τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο ΠΟΕ κερδίζοντας με 1-0. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Δήμητρα Γιάννουλης πέρασε από το Καλοχώρι με 1-0, ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας επιβλήθηκε της μαχητικής Μελίας με 4-0, ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε της Δόξας Ραχούλας με 2-0, ενώ ο Όλυμπος Λάρισας έκαμψε την αντίσταση της Βερδικούσιας με 2-1.
Η αυλαία της 3ης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ θα πέσει σήμερα με τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα διεξαχθούν, στις 16.00, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Μαχητής-Ηρακλής Λάρ.
Δήμητρα Αγιάς-Δωτιέας Αγιάς
Πελασγιώτιδα-Μακρυχώρι (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’)
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
«Χρυσή» αλλαγή
Παίζοντας πιο αποφασιστικά ο Σμόλικας Φαλάνης κατάφερε να βγάλει εκτός θεσμού τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο ΠΟΕ και να πετύχει τη νίκη της ημέρας. Σ’ ένα παιχνίδι που είχε δύναμη, αλλά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα αφού του έλειπε η ποιότητα και οι φάσεις οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερα αποθέματα από τον αντίπαλό τους και πήραν δίκαια το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Στο 16’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Ρούμπο να βγάζει από δεξιά τη σέντρα και τον Κουκούλη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι χωρίς όμως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 30’ ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων με τον Μουρατίδη να δέχεται μια μπαλιά-τρύπα και να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία.
Στο 35’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στον Δάσσιο σ’ έναν συνωστισμό εντός περιοχής όμως ο διαιτητής κ. Αντ. Βαλιώτης που ήταν πολύ κοντά στη φάση δεν παρατήρησε κάποια παράβαση.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου στο 49’ ο Στάθης με δυνατό σουτ προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Σμόλικα όμως ο Ι. Γραβάνης επενέβη σωτήρια.
Ένα φάουλ του Γκαλίτσιου στο 65’ κατέληξε κόρνερ για να φτάσουμε στο 75’ όταν ο Πατσής («χρυσή» αλλαγή) δέχθηκε μια προωθημένη μπαλιά και με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια δεξιά νίκησε τον Νούσια.
Στο 83’ ο Σμόλικας θα μπορούσε να σφραγίσει τη νίκη όταν ο Λιάκος από κοντά επιχείρησε πλασέ για να αποκρούσει σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Βάλλας, ενώ στο 89’ ο Κουμπούρας είχε μια καλή κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Σμόλικα να παίρνει μία σημαντική νίκη επί ενός μεγαλύτερου αντιπάλου.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Αντ. Βαλιώτης που είχε βοηθούς τον κ. Ακρίβο και την κ. Πιπή.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Δανιλούλης): Ι. Γραβάνης, Σερακιώτης, Αντωνίου, Γκαλίτσιος, Χατζηγιάννης, Δάσσιος, Καλούσης (80’ Λιάκος), Γ. Τανάιας (62’ Πατσής), Ρούμπος, Χατζηβασιλείου (90’+3’ Ντίστας), Κουκούλης.
ΠΟΕ (Φώλλας): Νούσιας, Βάλλας, Παπαποστόλου (79’ Ζηρδέλης), Θανάσης, Κουμπούρας, Σκλάβος, Μουρατίδης, Φλώρος (63’ Τσιαλέμης), Τόλιος, Καραγκούνης (46’ Στάθης), Κρίτσας.
 
«Μίλησε» στην επανάληψη
Δίκαιη επικράτηση για την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 επί της μαχητικής κυρίως στο πρώτο μέρος Δόξας Ραχούλας. Οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο μέρος περιορίστηκαν μόνο στις ευκαιρίες κυρίως με τους Θ. Εμμανουήλ, Ιωαννίδη και Κόλα, ενώ δύο πολύ καλές φάσεις είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 20’ με το σουτ του Ακάκου και στο 35’ με το τετ α τετ του Γιαννακόπουλου τα οποία εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Φαρμάκας.
Τελικά στην επανάληψη η ομάδα της Φιλιππούπολης κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αρχικά με τον Αντωνόπουλο που ένοιξε το σκορ στο 49’ και στη συνέχεια με τον Ιωαννίδη που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87’.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπάμποβιτς): Φαρμάκας, Τσέλιγκας (44’ Εμμανουήλ Αντ.), Κόλα, Κολοβός, Μπαλαμώτης, Εμμανουήλ Θ., Σπυρόπουλος, Μαχαίρας, Καλαμπάκας (58’ Καραγκιόζης), Αντωνόπουλος (72’ Τανάιας), Ιωαννίδης.
ΔΟΞΑ ΡΑΧΟΥΛΑΣ (Τσιάρας): Τσιτουρτζής, Κρικώνης, Θεοχαρούλης, Ανδρεάκης, Διαμάντης, Ζερβούλης, Γιαννακόπουλος, Παλάσης, Σκάκος (75’ Σταμουλάκης), Καραπετσάνης (80’ Τζιλάκας), Αργυρακούλης (70’ Μηταλούλης).
ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ
Ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας πέρασε αλώβητος από τη Μελία κερδίζοντας δίκαια με 4-0 την τοπική ομάδα. Οι γηπεδούχοι αν και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν για να πετύχουν κάτι καλύτερο στη συνέχεια και παρά το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μαχητικοί και παρουσίασαν πολύ καλά στοιχεία.
Το 0-1 έγινε στο 18’ από τον Σπανό, ενώ στο 29’ ο Λούγκος με απευθείας φάουλ διπλασίασε τα τέρματα του Φιλοκτήτη. Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Παπαχρήστος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3 ενώ στο 80’ ο Χριστίδης διαμόρφωσε το τελικό 0-4.
Από την πλευρά του Φιλοκτήτη εκφράστηκαν ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία των ανθρώπων της Μελίας.
ΜΕΛΙΑ (Εμμανουήλ): Τέρπος, Αθανασίου, Γαρυφαλλόπουλος, Εμμανουήλ, Παγωνόπουλος, Νάτσιουλας (75’ Παπαγεωργίου), Κόγιος (77’ Βάρσος), Τσαδήμος (70’ Λαδάς), Χατζημπύρος, Αγγελακόπουλος Κ., Χασιώτης.
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ (Ζιάκας): Παπαδόπουλος, Σουλιώτης, Κατσιάνος, Σελήνης (46’ Πενίκης), Γκαλγκανόπουλος (46’ Λίταινας), Καραντώνης (46’ Παπαχρήστος), Χριστίδης, Σπανός, Λούγκος, Κορδαλής, Πλατσάς.
 
«Over» και στα δοκάρια
Ο Όλυμπος Λάρισας ξεπέρασε το εμπόδιο της Προοδευτικής Βερδικούσιας και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και είχαν δύο δοκάρια με τους Ζαφειράκη στο 5’ και Μούμου Κ. στο 7’. Τελικά στο 25’ ο Ζαφειράκης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κάνοντας το 1-0, ενώ στο 75’ ο Ευαγγέλου διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Καπετάνι.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 87’ με πέναλτι του Μιχαλέ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1, ενώ είχαν δύο δοκάρια με τους Μιχαλέ και Ιγγλέζο στο 47’ και στο 60’ αντίστοιχα.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χατζής): Καραγιάννης, Μπουχλαριώτης, Μπόλικα, Κουτσόπουλος (20’ λ.τ. Ζησόπουλος), Ζάρρας, Μούμος Γ., Ευαγγέλου, Καπετάνι, Ζαφειράκης, Ρουμελιώτης (46’ Γκουζιώτης), Μούμος Κ. (60’ Βάσος).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Μπακλαβάς): Κατίνας Ηλ., Σινάπαλος Μ., Δήμκος Αθ., Μούμος, Ζερδαλής, Κόκκας (46’ Κατίνας Ε.), Ιγγλέζος (60’ Δήμκος Κ.), Βαρσάμης, Στατήρης, Μιχαλές, Σινάπαλος Χ. (75’ Θάνος).
 
Δεύτερη επικράτηση
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες οι Δήμητρα Γιάννουλης και Αναγέννηση Καλοχωρίου, αυτή τη φορά σε παιχνίδι κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι του Θανάση Τσώτσου παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κέρδισαν τους γηπεδούχους του Γιάννη Μπαλοδήμου, με σκορ 0-1, δείχνοντας ωστόσο σημάδια άγχους και έχοντας προφανώς στραμμένη την προσοχή στο ντέρμπυ της Κυριακής με τον Μαχητή Τερψιθέας.
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 52’ ο Μπαρούτας Θ. με κοντινό πλασέ μετά από πολύ καλή προσπάθεια και συρτό σουτ του Τασιού, το οποίο απέκρουσε αρχικά με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Καλοχωρίου Μαρδάνης.
Άλλες καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκαν στο 23’ όταν από τριπλό συνδυασμό των Κοντοδήμου, Μπαρούτα και Πάσου ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση. Άτυχοι στάθηκαν επίσης οι Μπαρούτας Θ. στο 57΄ και στο 76΄, Πάσος στο 70΄ και Φατούρας στο 87΄.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 4’ με το πολύ καλό συρτό σουτ του Φουσίκα, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Δήμητρας Τρούκης. Παράλληλα πίεσαν αρκετές φορές στην επανάληψη, όμως δεν ήταν σταθεροί μέχρι την τελική τους προσπάθεια.
Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Τζήλος Αθανάσιος, Γιάντσης Δημοσθένης και Τσαμπάς Μιχαήλ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μπαλοδήμος): Μαρδάνης, Έξαρχος Ι., Έξαρχος Θ. Λίτσιος, Σαΐτης Αθ., Κοτρώνης, Φουσίκας, Λίταινας Μ., Λίταινας Αντ.(67΄Τσιρώνης), Σαμαράς, Λούγκος.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Τσώτσος): Τρούκης, Σαπάκος, Μπαρούτας Ν., Δαλακώνης, Νεστορίδης, Θώμος, Πάσος (81΄ Παπαδημητρίου), Φατούρας, Μπαρούτας Θ., Τασιός (90+2΄ Μαγκούτας) , Κοντοδήμος (79΄ Μανάκας).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass