ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32» ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εκπλήξεις και... καμπανάκια στο Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» * ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ - ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΛΟΦΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ - ΑΣΧΗΜΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2012 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:19
 Ρεπορτάζ: Κώστας Γκιάστας
 Ίσως τελικά ο θεσμός του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Με το καλημέρα στη διοργάνωση οι ομάδες έδειξαν πως πραγματικά το χρειαζόταν και το πήραν πολύ ζεστά.
Απόδειξη το γεγονός πως η πρώτη αγωνιστική στην φάση των «32» έγινε με πολύ δυνατά ματς και σε γεμάτα γήπεδα.
Από πλευράς αποτελεσμάτων όσο αφορά στις λαρισινές ομάδες είχαμε μοιρασμένα συναισθήματα. Συνολικά εφτά σύλλογοι του νομού προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Ερμής Αγιάς, Δίλοφος, ΕΑΛ, Νίκαια, Κεραυνός, Ελασσόνα και ΓΣ Φαρσάλων πέρασαν στους «16» ενώ αντίθετα αποκλείστηκαν οι: ΑΕΛ, Μύτικας, Αμπελώνας, Ολύμπια, Εθνικός και Σπάρτακος.
Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του Αετού Διλόφου καθώς όχι μόνο κέρδισε τον κατά μια κατηγορία μεγαλύτερο Μύτικα αλλά το απέκλεισε με νταμπλ σκορ (78-39).
Άσχημο ήταν το αποτέλεσμα για την ΑΕΛ. Στα Τρίκαλα ηττήθηκε από τους Μάγους και ίσως αυτός ο αποκλεισμός να αποτελέσει καμπανάκι με σκοπό να ξυπνήσουν οι παίκτες ενόψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ.
Πολύ καλή η Νίκαια ενώ τα εύσημα πήρε ο Κεραυνός. Σε καλό δρόμο τα Φάρσαλα.
 
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 81
ΚΕΡΑΥΝΟΣ   91
«Φορτσάτος» μπήκε στους φετινούς αγώνες ο Κεραυνός. Τα... αμούστακα παιδιά του Μίρσα Κούρτοβιτς έδειξαν πως πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι «πράσινοι» είχαν ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους ενώ εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την καλή τους φυσική κατάσταση κατάφεραν να πάρουν διαφορά ακόμα και με 20 πόντους.
Η λαρισινή ομάδα ήταν γρήγορη και με σωστή αμυντική λειτουργία έκλεψε μπάλες και πήρε μια δίκαιη νίκη.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου» ανέφερε στην «Ε» ο προπονητής του Κεραυνού, Μίρσα Κούρτοβιτς που τώρα θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τα Φάρσαλα εκτός έδρας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 38-49, 52-75, 81-91
ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Κούρτοβιτς): Νταλαγιάννης 7, Πάτρας 4, Μουράτης 14, Καρατάσιος 21, Χαρίσης 12, Σκύφτας 12, Παπαγεωργίου 9, Ντόνας 7, Βησσαρίου 6, Μπούσιος, Αλμπάνης.
 
ΜΑΓΟΙ            55
ΑΕΛ    50
Πολύ άσχημη εμφάνιση από την ΑΕΛ στον πρώτο επίσημο της αγώνα για τη φετινή σεζόν. Στα Τρίκαλα ηττήθηκαν από τους Μάγους και έδειξαν πως χρειάζονται πολλή δουλειά για να είναι έτοιμοι στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ο τεχνικός των «βυσσινί», Αβραάμ Παπαδόπουλος είδε τους παίκτες του να «σπάνε» τα καλάθια και να μην μπορεί να αλλάξει αυτό ως το τέλος.
Ωστόσο ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης η διαφορά ήταν στο καλάθι υπέρ των γηπεδούχων (50-48). Κάπου εκεί άρχισαν τα φάουλ και οι βολές αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς.
Σίγουρα ήταν μια ήττα που ήθελαν να την αποφύγουν όλοι στην ΑΕΛ, καθώς στόχος τους ήταν να προχωρήσουν στον θεσμό για να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα ματς ενόψει της Α1.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 30-25, 44-36, 55-50
ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Κόκκας 12, Κονδυλόπουλος 2, Γκανέτσας 5, Κουρής 7, Μόσιαλος, Τσακνάκης 5, Κορκόβελος 7, Νικόπουλος, Χαλκιάς 4, Χατζημπύρρος 8.
 
ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ   88
ΟΛΥΜΠΙΑ       60
Η προπονητική σφραγίδα του Χρήστου Χασανίδη φαίνεται πως μπήκε από πέρυσι και έχει ... ακόμα μελάνι. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκαιας με το καλημέρα «έδειξε τα δόντια του» στην έδρα του και κέρδισε με σκορ 88-60 την Ολύμπια.
Η ομάδα της Νίκαιας ξεκίνησε δυνατά με τον Δημ. Σταυρόπουλο να σημειώνει δύο απανωτά τρίποντα. Η Νίκαια προηγήθηκε στο σκορ καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησε αισθητά τη διαφορά για να διαμορφωθεί το τελικό 88-60. 
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Νικολούλη και Παγώνη.
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-31, 66-51, 88-60
ΓΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ (Χασανίδης): Μηλιώνης 6, Αμπντάλα 8 (1),, Ζουμπάς 2, Κοτσώνας 22 (1), Λευκαδίτης 3, Σταυρόπουλος Δημήτρης 27 (5), Γεωργάκης 5, Λέγκας 10 (1), Βλησσαρούλης 5.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Λιάκος): Μπράμης 4, Τσιλούλης 7, Γκουλιάκος, Πέτσας 4, Γκουντελάκης 2, Καραθανάσης, Σακελλάρης 3, Μαστοροδήμος 14, Διμίρης 6, Ρούσσος 3, Μπαγκούιας 17, Παναγιώτου.
 
ΓΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ        73
ΕΑΛ    82
Πραγματικό ντέρμπι στο γήπεδο του Αμπελώνα παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν εκεί. Το νέο σύνολο της περιοχής που αποτελείται από τον ΓΣ Αμπελώνα και τον Αίολο έδειξε πολύ καλά στοιχεία και παρά το γεγονός πως είναι μια κατηγορία χαμηλότερα από την ΕΑΛ την κόντραρε στα ίσα.
Από την άλλη η ΕΑΛ είχε σιγουριά στο παιχνίδι της στα κρίσιμα σημεία και πήρε μια πολύτιμη νίκη που της χάρισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 43-44, 56-55, 73-82
ΓΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (Γιαννόπουλος): Μπαμπανάτσας 14 (2), Μπαντιμαρούδης 8, Τεκούσης 7 (1), Γεμιτζάς 10, Παπαπαναγιώτου 19 (2), Κωτούλας Στ. 7 (1), Παλάσκας 8, Νταλακούρας, Μπλάντας, Μασούρας Β., Μασούρας Ιωαν., Πατσίκας.
ΕΑΛ (Μάμμος): Παναγιώτου 4, Χατζητούρνος 2, Κουκούλης 5, Μπιζιάκης 29, Πράππας 17 (2), Μπότης 23 (2), Τριανταφυλλίδης 2, Παπακωνσταντίνου,
Βαρδακούλης.
 
ΑΕΤΟΣ ΔΙΛΟΦΟΥ     78
ΜΥΤΙΚΑΣ       39
Αν έλεγε κάποιος πως αυτές οι δύο ομάδες είχαν διαφορά μιας κατηγορίας τότε οι περισσότεροι θα ποντάριζαν πως ο Αετός Διλόφου θα ήταν σε ανώτερη θέση. Όμως όχι. Ο Αετός Διλόφου παίζει στην Α2 ΕΣΚΑΘ ενώ ο Μύτικας στην Α1.
Το νταμπλ σκορ ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της πρώτης φάσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο κλειστό της Νίκαιας. Οι παίκτες του
Άκη Παπαθεοδώρου έκαναν πραγματικό πάρτι στην επίθεση και με άμυνα για... σεμινάριο πήραν μια εντυπωσιακή πρόκριση. Στην επόμενη φάση τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Αλμυρό στην έδρα τους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-8, 41-16, 58-24, 78-39
ΑΕΤΟΣ ΔΙΛΟΦΟΥ (Παπαθεοδώρου): Γιαννακόπουλος 7, Κηπουρός 8, Τσάνας 25, Μπλιάτσος 9, Λάιος 12, Βαιράμης 5, Μποζαρλής 6, Γκορτσίλας 5, Καλόγηρος 1.
 
ΦΑΡΣΑΛΑ     68
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ            48
Ο Βαγγέλης Τζέλας εκεί στα Φάρσαλα βλέπει την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς και να κερδίζει με μεγάλη άνεση. Μετά τον Φοίβο σειρά πήρε ο Σπάρτακος χθες με σκορ 68-48. Χωρίς τον Σοφαδίτη μάλιστα που είναι ο πρώτος σκόρερ των Φαρσάλων κατάφερε να επιβληθεί έχοντας ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο.
Από την άλλη ο Σπάρτακος δείχνει πως θα ποντάρει στα νέα παιδιά και θα στοχεύσει σε βάθος χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο νέος τεχνικός ηγέτης των «πρασίνων», Γιάννης Λαλάκης χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο παιδιά μόλις 14 και 15 ετών. Έτσι πρέπει άλλωστε να είναι το μπάσκετ σε αυτές τις διοργανώσεις. Με πραγματικό νέο «αίμα».
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 33-31, 54-37, 68-48
ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τζέλας): Μανετζής Χ., Θώδης, Τσιαμούρας (33), Μάρκος (3), Γκουντόπουλος (4) Παρασκευιώτης (2), Δημητρακόπουλος (3),
 Μαργαρίτης (16), Καρατζιάς (2), Μανετζής Α.(5), Αρσενόπουλος.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Λαλάκης): Πιτσαρής 15, Σουλιτσιώτης 2, Παίλας 2, Μπουσκολίτης 2, Αδαμόπουλος 7, Χατζόπουλος 10, Παπαγεωργόπουλος 2, Τζιαχρής 6, Γκιθώνας 2, Νταλός 2.
 
ΛΕΧΩΝΙΑ       58
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ          66
Ο Ερμής Αγιάς είναι η ομάδα που δείχνει πως θα ξεχωρίσει φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Στο πρώτο της ματς στα Λεχώνια οι Αγιώτες κατάφεραν να παίξουν πολύ καλά και να πάρουν την νίκη - πρόκριση.
Οι αθλητές του φιλόδοξου αυτού συλλόγου αγωνίστηκαν με ουσιαστικό τρόπο και διατήρησαν μια καλή διαφορά από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μας» τόνισε σε δηλώσεις του στην «Ε» ο τεχνικός της αγιώτικης ομάδας, Κώστας Μπόκοτας που είδε ακόμα και τον Μυλωνά να αγωνίζεται για τρία λεπτά στο τέλος.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-28, 33-39, 46-50, 58-66
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Μπόκοτας): Ρήγας, Κωστούλας, Αργυρούλης 8, Λαρκατζής, Χαλκιάς 17, Χονδροδήμος 6, Μυλωνάς 4, Γκαμπέτας 21, Σαμαράς 10, Ριζούλης.
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 71
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ            50
Η Ελασσόνα εκτός από τη νίκη - πρόκριση επί του Ολυμπιακού Καρδίτσας είχε ένα ακόμα πιο ευχάριστο νέο χθες. Αυτό ήταν η επιστροφή του Θωμά Δότα. Ενός 18χρονου παίκτη με μεγάλο ταλέντο στις θέσεις 2-3 που μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας επέστρεψε στην ενεργό δράση. Σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή του Παναγιώτη Ποντίκα.
Η Ελασσόνα στο ματς με τον Ολυμπιακό Καρδίτσας «ξύπνησε» μετά το πρώτο δεκάλεπτο και βρήκε τις λύσεις που έψαχνε από το ξεκίνημα. Με αιχμή του δόρατος τον Τηλέμη κατάφερε να προκριθεί στους «16» και τώρα ετοιμάζεται να παίξει με τους Σοφάδες.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-13, 34-22, 51-30, 71-50.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ποντίκας): Τηλέμης 22, Κουλιούμπας 12, Κυρίτσης 6, Μπλιάτζας 6, Λιάπης 5, Δότας 8, Μπούσιας 3, Κορομηλάς 3, Πισπιρίκος 4, Φλώρος 2, Πάσχος, Σολωμός.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ       51
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ        57
Σε ένα γεμάτο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Εθνικός Λάρισας αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Ηττήθηκε με σκορ 57-51 αλλά ταυτόχρονα κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλλε μέχρι το τέλος.
Στο ξεκίνημα οι παίκτες του Μπάμπη Σάκαρη ήταν πολύ «ζεστοί» και πήραν μια καλή διαφορά. Όμως στη συνέχεια έχασαν τον βασικό του πλέι μέικερ τον Ράπτη που ένιωθε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει όπως θα ήθελε.
Επίσης αρνητικός παράγοντας ήταν η αστοχία. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρίποντα μπήκαν τα 5 από τα 26 σουτ.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πολύ πιο δεμένο σύνολο και με σαφώς πιο πρωταγωνιστικούς στόχους για τη συνέχεια.
Η διοίκηση του Εθνικού εξέφρασε ευχαριστίες προς τους διαιτητές: Νικολούλη και Παγώνη που όπως τονίστηκε ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-13, 27-31, 37-43, 51-57
ΕΘΝΙΚΟΣ (Σάκαρης) : Ράπτης 2, Ρουκάς 11 (3), Καραγιάννης 16, Γκόβαρης 6 (2), Δραγατογιάννης 10, Σουλιώτης 6, Κορομηλάς, Παπασπύρος, Ζορμπάς.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass