ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Συνεχίζουν από κει που σταμάτησαν

* ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ή ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ * ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2012 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:52
Του Άρη Γκουτουμάνη
Δευκαλίων Κρανιάς και Δόξα Αργυροπουλίου θα συνεχίσουν από κει που σταμάτησαν σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης η οποία έκρινε ότι η διακοπή της διαδικασίας ανάδειξης του νικητή (δηλαδή των πέναλτι) υπήρξε αντικανονική και προκλήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την πλημμελή ενάσκηση των καθηκόντων του διαιτητή του αγώνα χωρίς οι δύο αντίπαλες ομάδες να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας τερματίστηκε λανθασμένα από τον διαιτητή κι ενώ είχαν εκτελεστεί 7 πέναλτι (η Δόξα Αργυροπουλίου είχε εκτελέσει 4 και ο Δευκαλίων 3) ενώ το σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Δευκαλίωνα. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση η διαδικασία των πέναλτι θα συνεχιστεί με τον Δευκαλίωνα να εκτελεί το 4ο πέναλτι το οποίο εάν είναι εύστοχο τότε αυτομάτως θα αναδειχθεί νικητής με σκορ 4-2. Εάν χρειαστεί να εκτελεστούν και τα τρία πέναλτι (δύο από την Κρανιά και ένα από τη Δόξα) και προέλθει ισόπαλο αποτέλεσμα, τότε θα συνεχιστεί η διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα, για πρώτη φορά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης, με παρόντα τα τρία μέλη της, τους δικηγόρους κ. Μάριο Σπυράτο και Κων. Κουτσογιάννη, καθώς και τον Δημ. Τηλιό.
Μοναδικό θέμα συζήτησης για την Επιτροπή ήταν αυτό της διακοπής του διαδικαστικού τρόπου ανάδειξης νικητή με την εκτέλεση επανορθρωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), στον αγώνα της 2ας Σεπτεμβρίου, μεταξύ των ομάδων Δευκαλίων Κρανιάς – Δόξα Αργυροπουλίου.
Τα δύο μέλη της Επιτροπής, με τον κ. Κων. Κουτσογιάννη να ζητάει την εξαίρεσή του, έκριναν ότι η διακοπή της διαδικασίας ανάδειξης του νικητή υπήρξε αντικανονική και προκλήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την πλημμελή ενάσκηση των καθηκόντων του διαιτητή του αγώνα, τον πειθαρχικό έλεγχο του οποίου προτείνουν στα Όργανα Διαιτησίας της Ένωσης, χωρίς οι δύο αντίπαλες ομάδες να φέρουν την παραμικρή ευθύνη και αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας αυτής, στο γήπεδο της Κρανιάς, σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης.
Κατά τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης νικητή του αγώνα με εκτέλεση πέναλτι και με το σκορ να έχει διαμορφωθεί από την περασμένη Κυριακή σε 3-2 υπέρ της ομάδας της Κρανιάς, η γηπεδούχος ομάδα θα εκτελέσει 2 πέναλτι και η φιλοξενούμενη 1 (οι εκτελέσεις των πέναλτι αυτών θα γίνουν εναλλάξ). Εάν μετά τις εκτελέσεις αυτές προέλθει ισόπαλο αποτέλεσμα, τότε θα συνεχιστεί η διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
Οι ποδοσφαιριστές, που κατά δήλωση του διαιτητή του αγώνα της 2 Σεπτεμβρίου, εκτέλεσαν τα 7 πέναλτι της Κυριακής, δεν δικαιούνται να εκτελέσουν πέναλτι κατά την επανάληψη της διαδικασίας. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι οι εξής: Γεωργούλας Θ. (Νο 8), Πατσιωτός Σ. (Νο 11), Αλεξανδρίδης Ρ. (Νο 5) και Μαλάκος Ζ. (Νο 9) του Αργυροπουλίου και Τρικάλης Λ. (Νο 11), Καραμπάλιος Ν. (Νο 9) και Ράμμος Κ. (Νο 10) του Δευκαλίωνα Κρανιάς.
Οι δύο αντίπαλες ομάδες οφείλουν να παρουσιαστούν στο γήπεδο της Κρανιάς, την ημέρα και ώρα που θα οριστεί από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης, για τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης νικητή με εκτελέσεις πέναλτι, με πλήρεις ενδεκάδες, έχουν δε και οι δύο το δικαίωμα της αντικατάστασης των τερματοφυλάκων τους, σε πιθανό τραυματισμό τους, αφού, όπως προκύπτει από το Φ.Α., και οι δύο ομάδες στον αγώνα της περασμένης Κυριακής δεν είχαν εξαντλήσει τις δικαιούμενες η κάθε μία 3 αλλαγές ποδοσφαιριστών».
ΑΥΡΙΟ Ή ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Σε ότι αφορά τώρα στην ημέρα που θα οριστεί η συνέχιση της διαδικασίας των πέναλτι υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την πρώτη περίπτωση οι δύο ομάδες θα κληθούν αύριο Παρασκευή στις 16.00 να συνεχίσουν τη διαδικασία των πέναλτι ούτως ώστε ο νικητής να μπορεί την Κυριακή στις 17.00 (έχει παρέλθει το 48ωρο) να αγωνιστεί με τον Σμόλικα Φαλάνης.
Η άλλη περίπτωση είναι η συνέχεια της διαδικασίας των πέναλτι να οριστεί το Σάββατο προκειμένου ο αγώνας με τον Σμόλικα να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.
ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Εν τω μεταξύ ορίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή οι παρατηρητές των αγώνων κυπέλλου (2η αγωνιστική) που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17.00):
* Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγ. Ανάργυροι – Μαχητής: Β. Κωνσταντίνου
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμένιο - Δωτιέας Αγιάς: Σπ. Τσούτσας
Ν. Περιβόλι – Φιλοκτήτης (γήπ. Αχιλλείου): Κ. Πατσιούρας
Ομορφοχώρι - Δήμητρα Αγιάς: Γ. Κορέστης
Μελία - Νέα Νίκη Νίκης: Μ. Μπαλμπούζης
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Βερδικούσια – Ροδιακός: Μ. Ιωαννίδης
Δολιχιακός - Π.Ο. Ελασσόνας: Ε. Κουνατίδης
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Παραπόταμος – Μακρυχώρι: Κ. Κανταρίνος
Αβέρωφ - Δήμητρα Γιάνν. (γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης»): Δ. Αντωνίου
 
* Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ηρακλής Λ. - Αχιλλέας Φ. (γήπ. Νεάπολης Α’): Κ. Ντιντής
ΑΕΔ Νίκαιας - Απόλλων Λ. (γήπ. Διλόφου): Φρ. Λακερδάς
Βρυσιά – Ραχούλα: Αρ. Γκανούρης
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Τυρν. - Όλυμπος Λ. (βοηθ. Τυρνάβου): Θ. Βουλγαρούλης
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Συκούριο – Πελασγιώτιδα: Κ. Πατσιούρας
Τοξότης – Καλοχώρι (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’): Ν. Καλαμπούκας
* Εκκρεμεί το θέμα του αγώνα Δευκαλίων-Αργυροπούλι ο νικητής του οποίου θα αναμετρηθεί με τον Σμόλικα Φαλάνης στο πλαίσιο του 3ου ομίλου.
ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφηκαν στις παρατηρήσεις των διαιτητών των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου του περασμένου Σαββατοκύριακου, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλλε τις παρακάτω αναφερόμενες ποινές στους εξής ποδοσφαιριστές:
Ματράκης Ε., Δαμασιακός, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Κεσσέογλου Δ., Ναρθάκι, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Αλμυρούλης Χ., Ηρακλής Χάλκης, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Κωστούλας Δ., Δωτιέας Αγιάς, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Μπαρούτας Ν., Δήμητρα Γιάννουλης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Μαρογιάννης Δ., Δολιχιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass