ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ: Σερβίρει… για την επιτυχία

* ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ» * ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ: «ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2012 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:51
Με την ίδια «συνταγή» εδώ και είκοσι δύο χρόνια, τα κορίτσια του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού συλλόγου ξεκίνησαν και φέτος την προετοιμασία τους για τον φετινό «μαραθώνιο» της Α2 γυναικών. Και κρίνεται ως «μαραθώνιος» γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά που θα συμμετέχουν 13 ομάδες στο 3ο όμιλο της Α2 εθνικής, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να ξεκινούν από τα τέλη Οκτώβρη και να τελειώνουν τέλη Απριλίου.
Συγχρόνως ο σύλλογος συνεχίζει και το επιτυχημένο του έργο, αυτό της ανάδειξης νέων παικτριών, κάτι άλλωστε που φαίνεται από τις συμμετοχές στα final four στα τμήματα υποδομής, αλλά και την κατάκτηση τίτλων στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η ομάδα φέτος ξεκινάει πάνω σε δύο άξονες, του καλού σχεδιασμού και της καλής οργάνωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Βαβάτσικο, ενώ το νέο εγχείρημα και μεγάλο «ρίσκο», όπως χαρακτήρισε ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Παπαδημητρίου, για τον Φιλαθλητικό θα είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα ενώσει την εμπειρία με το νέο «αίμα» του λαρισινού γυναικείου βόλεϊ. Αυτό άλλωστε προσδίδουν και οι μεταγραφές της ομάδας αυτό το καλοκαίρι, όπως της Βάσως Νικούλη και της Εύης Τσιαντούλη.
Η «Ε» βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και πρώτος έκανε δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Παπαδημητρίου, σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας: «Kαι τη φετινή σεζόν θα αγωνιστούμε στην Α2, σε ένα πρωτάθλημα μαραθώνιο για τα δεδομένα τα δικά μας, μιας και άλλα χρόνια το μάξιμουμ ήταν 10 με 11 ομάδες και φέτος είναι πρωτάθλημα 13 ομάδων που σημαίνει ότι είναι 26 αγωνιστικές μαζί με τα ρεπό. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό για εμάς και θα πρέπει να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα στο κομμάτι της προπόνησης. Από την άλλη είναι πρόκληση, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να βγάλεις πράγματα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο εγχείρημα που προσπαθεί να περάσει η ομάδα: «Είναι αλήθεια πως φέτος είμαστε πιο ενισχυμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε πάρει αθλήτριες που θα βοηθήσουν τον σύλλογο όπως είναι η Βάσω Νικούλη που είναι και διεθνής με την εθνική και για τα δεδομένα του συλλόγου είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε μια τέτοια αθλήτρια. Παράλληλα η Εύη Τσιαντούλη και η Δέσποινα Αθανασιάδου, είναι κορίτσια που θα βοηθήσουν τον σύλλογο να είναι ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε εμείς, επειδή πάντα ήμασταν ένας σύλλογος που παίζαμε με μικρές σε ηλικία αθλήτριες, είναι ότι θα πρέπει να εναρμονίσουμε και να δέσουμε αυτό το κομμάτι της εμπειρίας με τα «νιάτα». Με πολύ δουλειά, με καλό κλίμα, με σύνεση και εργατικότητα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και ο Φιλαθλητικός θα κάνει μία αξιόλογη πορεία».
Παράλληλα δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην καλή λειτουργία των τμημάτων υποδομής: «Είναι μέλημα της ομάδας να βγάζει νέες παίκτριες. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε πάντα στα πρωταθλήματα και τα πέντε χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα είμαστε στα final four των Κορασίδων και των Νεανίδων, δείχνοντας και την καλή δουλειά που γίνεται.
Θεωρώ επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μένα, ότι θα συμμετέχουν φέτος στην ομάδα, όσο φυσικά τους το επιτρέπουν τα μαθήματά τους, οι τρεις «95άρες», η Αργυροπούλου, η Κουτρουμπή και η Γιάννη που τις θεωρώ ένα σημαντικό κομμάτι του συλλόγου διότι είναι αθλήτριες οι οποίες δούλεψαν μαζί μου τα τελευταία 4 χρόνια και τις ήθελα στον σύλλογο, για να διασφαλίσω τουλάχιστον και για τα κορίτσια και για τον σύλλογο ότι υπάρχει μια συνέχεια και ότι τα παιδιά αγάπησαν αυτό που κάνουν».
Τέλος έκλεισε τις δηλώσεις του για τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος: «Στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι, τα τελευταία χρόνια που είμαι στον σύλλογο ως προπονητής αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα να δουλεύει σωστά και να παίζουμε σωστό βόλεϊ. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα όταν παίζεις σωστά, έρχονται.
Πιο ειδικοί στόχοι μας θα είναι, η ομάδα καταρχήν να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 και από εκεί και πέρα παίζοντας καλό βόλεϊ να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
Τη «σκυτάλη» πήρε ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος: «Εύχομαι σε όλους τους συλλόγους της Λάρισας, αλλά και γενικά του βόλεϊ να έχουν μία καλή χρονιά με αρκετές επιτυχίες. O Φιλαθλητικός φέτος αρχίζει ξεκινώντας με ένα μέλημα της διοίκησης και προσωπικά δικό μου, να υπάρξει μία καλή οργάνωση και με ένα καλό σχεδιασμό που κάναμε το καλοκαίρι και με την παραμονή του προπονητής μας, του κ. Βασίλη Παπαδημητρίου».
Ενώ συνέχισε: «Ο Φιλαθλητικός και τα τμήματα υποδομής του είναι ένα σχολείο. Μέχρι πέρυσι στα τμήματα υποδομής υπήρχαν 180 παιδιά. Αυτός είναι και ο υγιής αθλητισμός, είναι η ανάπτυξη που θέλουμε να έχουμε και από εκεί μέσα με τη σωστή δουλειά που θα γίνει φέτος και με την προσθήκη της προπονήτριας, της Παπαϊωάννου Ειρήνης, που θα έχει και δύο τμήματα που είναι και το μέλλον του συλλόγου.
Πάντα ο Φιλαθλητικός θα πρωταγωνιστεί και στα τοπικά με τις μικρές κατηγορίες παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων, στόχος μας και φέτος σε αυτές τις κατηγορίες είναι να βγαίνουν παιδιά που θα ενσωματώνονται στη γυναικεία ομάδα».
Τέλος συνεχάρη και την Αποστολία Νούσια για τη μεταγραφή της: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και εύχομαι καλή επιτυχία στην Αποστολία Νούσια για τη μεταγραφή της στο Παναθηναϊκό, μιας και ήταν αθλήτρια που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Φιλαθλητικού. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και το διοικητικό συμβούλιο και τους νέους διοικητικούς στον σύλλογο για τον ζήλο που δείχνουν για το καλό της ομάδας, ενώ καλώ όλους τους φιλάθλους μας στο γήπεδο αυτή τη σεζόν για να δουν ωραίο βόλεϊ».
 
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Ήρθαν: Νικούλη (ΖΑΟΝ Κηφισιάς), Τσιαντοπούλου (Νίκη Βόλου), Αθανασιάδου (Ερμής Δράμας), Κορόνα, Τσιαντούλη, Στεργίου (ΑΕΛ).
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ
Συγκρατημένες, αλλά αισιόδοξες πως θα έχουν μία καλή αγωνιστική χρονιά φάνηκαν οι αθλήτριες του Φιλαθλητικού Λάρισας. Ας δούμε τι δήλωσαν στην «Ε» ορισμένες εξ αυτών:
 
Εύη Τσιαντούλη: Αρχικά θα ευχηθώ να έχουμε μία καλή αρχή. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι μία γνώριμη κατηγορία για την ομάδα του Φιλαθλητικού και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στο. Θα κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας χωρίς όμως να αποκλείουμε και το κάτι παραπάνω.
 
Βάσω Νικούλη: Να είμαστε υγιείς αρχικά, έπειτα θα χρειαστούμε πολλή υπομονή, να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους, μόλις φανεί το υλικό μέσα από τα πρώτα φιλικά θα δούμε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε.
 
Άννα Κεραμίδα: Εύχομαι αυτή η χρονιά να μας βρει όλες υγιείς και χωρίς τραυματισμούς. Από την πλευρά μου θέλω να καλωσορίσω όλα τα νέα κορίτσια και δεν μπορώ να κρύψω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα αγωνιστώ ξανά με την παλιά μου συμπαίκτρια, τη Βάσω Νικούλη που ήρθε φέτος. Ελπίζω να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά, γιατί το υλικό είναι πάρα πολύ καλό και να πάνε όλα όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξη για τη φετινή μας πορεία.
 
Δέσποινα Αθανασιάδου: Όλες οι κοπέλες θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα και να έχουμε γενικά μία καλή χρονιά. Είναι πολύ νωρίς για τους στόχους, αλλά πιστεύω πως θα τα πάμε καλά. Όσο για το πρωτάθλημα, υπάρχουν και καλές και μέτριες και κακές ομάδες, εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε.
 
Υποψήφιος
για σύμβουλος
στην ΕΟΠΕ
 
Σήμερα διεξάγονται στη Πορταριά του Βόλου και οι αρχαιρεσίες για νέο διοικητικό συμβούλιο στη Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδας και σ’ αυτές θα μετέχει ως υποψήφιος και ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Λάρισας, Θανάσης Βαβάτσικος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass