ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με νέα φιλοσοφία και άποψη

ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΙΜ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2012 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:48
Με ένα διαφορετικό λουκ θα παρουσιαστεί φέτος η άλλη ομάδα της πόλης ο Αστέρας. Με τις οικονομικές συνθήκες να είναι πολύ πιο σκληρές από τα άλλα χρόνια η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να κοιτάξει τόσο στα τμήματα υποδομής του όσο και στα νεαρά παιδιά γενικότερα. Παράλληλα όμως θα υπάρχουν και οι παίκτες που θα στηρίξουν αυτή την ανανέωση με την πολύτιμη εμπειρία τους.
Με τον Θανάση Μπουλιάκη στον πάγκο, ένα νέο παιδί στον χώρο της προπονητικής θα επιδιώξει να σφραγίσει την παραμονή όσο πιο νωρίς γίνεται. Εφόδιο της ομάδας είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα (ίσως τελικά να πηγάζει από τη διοίκηση αυτό) και η περσινή καλή πορεία.
ΜΠΑΖΑΚΗΣ: «ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ»
Η ψυχή του Αστέρα δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μπαζάκη. Ο πρόεδρος της ομάδας που έχει πάντα δίπλα του τον αδερφό του Χρυσόστομο αλλά και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε τα εξής: «Ξεκινάει η καινούρια χρονιά μετά την περσινή πολύ πετυχημένη παρθενική μας εμφάνιση. Μας γεμίζει ευθύνες έτσι ώστε και η φετινή να είναι πετυχημένη. Έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα από τον προπονητή που κάνουμε μια καινούρια αρχή με τον έως πρότινος βοηθό Θανάση Μπουλιάκη και επίσης έγιναν και σημαντικές αλλαγές από τη συγκρότηση του ρόστερ καθώς ήρθανε καινούριοι παίκτες όπως ο Μίχος, Μηλιώνης και Γούλας αλλά και ταλαντούχα παιδιά. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε δεν είναι πολύς καθώς η έναρξη είναι στις 7 Οκτώβριου.
Δηλώνω αισιόδοξος και καλώ τον κόσμο της Λάρισας να βοηθήσει και πάλι την ομάδα όπως και πέρυσι αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας αλλά και με την παρουσία του στο γήπεδο διότι είμαστε ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Λάρισας σε εθνική κατηγορία. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.
Στόχος του Αστέρα είναι μια πορεία ανάλογη με την περσινή και το πλασάρισμα όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κατηγορία».
ΜΠΟΥΛΙΑΚΗΣ: ΠΕΡΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...
Τη δική του άποψη για τη νέα σεζόν κατέθεσε ο προπονητής του Αστέρα, Θανάσης Μπουλιάκης και αυτήν είναι η εξής: «Στόχος της ομάδας φέτος είναι να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού δημιουργώντας μια σωστή και παραγωγική διαδικασία τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι ικανά να επανδρώσουν την αντρική ομάδα του συλλόγου και όχι μόνο. Καλή χρονιά σε όλους και υγεία».
ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ: «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ»
Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής του Αστέρα, Θανάσης Κουκουλίτσιος υπογράμμισε: «Είναι μια χρονιά που ο Αστέρας επέλεξε να κάνει μια αλλαγή στη φιλοσοφία του. Τα 7/10 αποτελούνται από νέους παίκτες, νέος προπονητής, νέο τεχνικό τιμ. Θεωρώ πως ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή διότι οι οικονομικές συνθήκες και οι εξωγενείς παράγοντες μας αναγκάζουν να αλλάξουν στάση. Θεωρώ όμως πως θα τα καταφέρουμε. Είναι νέα παιδιά, υπάρχουν έμπειροι αθλητές. Αν καταφέρουμε και σώσουμε από νωρίς την κατηγορία τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά».
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Δηλώσεις όμως έκαναν και τρεις αθλητές του Αστέρα. Ο αρχηγός Γιάννης Λάππας ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο του μπάσκετ (κυπελλούχος ευρώπης με τον Άρη) και γεμάτος όρεξη για προσφορά (πέρυσι ήταν ο κορυφαίος) τόνισε: «Μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε εφάμιλλη πορεία της περσινής. Η ομάδα έχει νέα πρόσωπα, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο. Να έχουμε ανταγωνιστικότητα και μια καλή χρονιά.
Ο Χρήστος Μηλιώνης ήταν το δυνατό χαρτί στη μεταγραφική περίοδο για τον Αστέρα. Αχόρταγος σκόρερ και γεμάτος ιδέες στον αγωνιστικό χώρο ο 32χρονος γκαρντ ανέφερε: «Ξαναγύρισα σε εθνική κατηγορία με μεγάλη χαρά. Δέχθηκα μια καλή πρόταση από την ομάδα του Αστέρα. Ένα σωματείο υγιές και οργανωμένο. Έχει έναν προπονητή νεαρό σε ηλικία και με όρεξη. Αντικειμενικός στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να σωθούμε και από εκεί και πέρα με παρακαταθήκη την περσινή καλή πορεία να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο προσωπικός μου στόχος συμβαδίζει με το στόχο της ομάδας θέλω να είμαι υγιής και να παίζουμε καλό μπάσκετ».
Τέλος ο επίσης νεοαποκτηθείς Βασίλης Κυριακόπουλος υπογράμμισε: «Περιμέναμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η προετοιμασία. Βλέπω πως υπάρχει πολλή όρεξη και υπάρχει καλό κλίμα σαν μια οικογένεια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος να έχουμε πετύχει μια καλή πορεία».
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Στη θέση του προπονητή βρίσκεται ο Θανάσης Μπουλιάκης που πέρυσι ήταν ο βοηθός του Θρασύβουλου Λιάγκα στην ομάδα. Αυτοί που αποκτήθηκαν φέτος από τον Αστέρα είναι οι: Χρήστος Μηλιώνης, Στέλιος Γούλας, Βασίλης Μίχος, Βασίλης Κυριακόπουλος, Μένιος Πάντος και Θοδωρής Καραμουσκέτας.
Όσον αφορά τώρα σε αυτούς που παρέμειναν είναι οι: Γιάννης Λάππας, Λάζαρος Χαιρετίδης, Δημήτρης Τριανταφύλλου και Γιώργος Πάσχος. Εκτός όλων των παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσουμε και τους παίκτες που θα προωθηθούν από το εφηβικό και είναι οι: Θάνος Μπάρμπας, Ντίνος Πασχάλης, Τάσος Γαλάνης.
Ο Αστέρας δεν έχει τελειώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης στη θέση του πλέι μέικερ. Αυτό θα γίνει αν βρεθεί κάτι εξαιρετικά καλό εκτός Θεσσαλίας. Σε διαφορετική περίπτωση η λαρισινή ομάδα θα παίξει με τους υπάρχοντες «άσους» που είναι οι Κυριακόπουλος, Πάντος και Χαιρετίδης.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ
Πρόεδρος: Μπαζάκης Κώστας
Αντιπρόεδρος: Καγιάρας Νίκος
Γραμματέας: Καραβασίλης Γιάννης
Γεν. Γραμματέας: Παπαθεωδόρου Θεόδωρος
Ταμίας: Γκαραρίζος Νίκος
Γενικός Αρχηγός: Μπαζάκης Χρυσόστομος
Μέλη: Ριζηνός Βαγγέλης, Νιανιάς Γιάννης, Λιάγκας Ανδρέας.
 
 
Πώς θα γίνει το πρωτάθλημα
Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλοθοσφαίρισης:
• Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου (ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πάει μια εβδομάδα αργότερα)
• Η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου (13:00) στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΓ Μίκρας Θεσσαλονίκης.
• Ανεβαίνουν στη Β' Εθνική οι 1οι κάθε ομίλου του Βορρά και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο που θα καταλάβουν τη 2η θέση σε κάθε όμιλο.
• Θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ των 2 ομάδων που θα καταλάβουν τη 3η θέση σε κάθε όμιλο του Βορρά για την κάλυψη τυχόν κενών θέσεων στη Β' Εθνική.
• Από τους δύο ομίλους του Βορρά θα υποβιβαστούν 8 ομάδες (4 από κάθε όμιλο)
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass