ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μίνι γκολφ... σαν να λέμε ηρεμία και αναψυχή

* Γ. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ: «ΕΥΧΗ ΜΟΥ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2012 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:48
Του Χρίστου Τζίκα
Φωτ.: Νίκος Σιούμκας
Ένα άθλημα που ο κόσμος το έχει συνδέσει με την υψηλή κοινωνία είναι το γκολφ, άθλημα που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Ως προέκτασή του και το μίνι γκολφ που είναι η μικρογραφία του αρχικού αθλήματος. Το πρώτο γήπεδο μίνι γκολφ, το οποίο υπάρχει και λειτουργεί έως και σήμερα, βρίσκεται στη Σκωτία από το 1867.
Σκοπός λοιπόν αυτού του αθλήματος είναι ο παίκτης με το μπαστούνι να καταφέρει να βάλει το μπαλάκι στη τρύπα κάθε πίστας με όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες. Νικητής βγαίνει ο παίκτης που θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τη μικρότερη βαθμολογία που βγαίνει από τις προσπάθειες για να βάλει κάποιος το μπαλάκι στη τρύπα.
Εδώ στη Λάρισα από το 1994 λειτουργεί το μοναδικό γήπεδο μίνι γκολφ το οποίο έχει το προνόμιο να βρίσκεται μέσα σε μια «όαση πρασίνου», του πάρκου του Αλκαζάρ, χωρίς όμως ο κόσμος να δείχνει στις μέρες μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τα τελευταία χρόνια το συντηρεί ο κ. Μπουραζάνας Γεώργιος που βλέπει τον κόσμο της πόλης «ψυχρό» και αποτραβηγμένο με αυτό το άθλημα, ενώ ο ίδιος με μεγάλη του χαρά θα ήθελε να φιλοξενήσει μία επίσημη διοργάνωση.
Η «Ε» βρέθηκε στον χώρο του μίνι γκολφ στο Αλκαζάρ όπου είδαμε μερικά μικρά παιδάκια να παίζουν στις πίστες και βρήκαμε τον κ. Μπουραζάνα που μας είπε λίγα λόγια για το άθλημα γενικά και συγκεκριμένα εδώ στην πόλη της Λάρισας.
- Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια σχετικά με το άθλημα του μίνι γκολφ για να καταλάβουμε λίγο το άθλημα.
Το άθλημα αυτό είναι η μικρογραφία του πραγματικού γκολφ. Είναι ένα άθλημα αναψυχής και κάθε άνθρωπος μπορεί να ασχοληθεί με αυτό για να ξεφύγει λίγο από τη καθημερινή του ρουτίνα και τα προβλήματα. Προσφέρει ηρεμία σε αυτόν που ασχολείται και σε συνδυασμό και με τον χώρο δημιουργεί ένα καλό κλίμα. Επίσης οι κανονισμοί δεν είναι καθόλου δύσκολοι, σε κάθε πίστα ο παίκτης έχει έως πέντε προσπάθειες. Ο παίκτης που θα καταφέρει να βάλει το μπαλάκι στη τρύπα με τις λιγότερες προσπάθειες και συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς κερδίζει.
-Ο κόσμος στη πόλη της Λάρισας ενδιαφέρεται σχετικά με αυτό το άθλημα;
Εμείς προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο και εξυπηρετούμε όσο κόσμο έρχεται, αλλά δυστυχώς οι Λαρισαίοι εδώ το έχουν απαρνηθεί. Όταν είχε ξεκινήσει η λειτουργία του χώρου στη πόλη ο κόσμος ερχόταν, ίσως επειδή ήταν και κάτι πρωτότυπο, πλέον όμως έχει αποτραβηχτεί και δεν δείχνει τόσο ενδιαφέρον. Εμείς βέβαια από την πλευρά μας προσπαθούμε με τους χώρους που διαθέτουμε και με το πράσινο και τη δροσιά που έχει το πάρκο στο Αλκαζάρ αν μπορούμε να τραβήξουμε τον κόσμο για να έρθει και να ασχοληθεί με το μίνι γκολφ. Οι τιμές μας είναι αρκετές χαμηλές και προσφέρουμε και δώρα, μπαστούνια και μπαλάκια, σε μικρά παιδιά.
-Πόσο καιρό υπάρχουν τα γήπεδα εδώ σε αυτό το χώρο και είναι το μοναδικό μέρος σε όλη τη πόλη όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να ασχοληθεί με το μίνι γκολφ;
Στη πόλη μας είναι το μοναδικό μέρος για κάποιον που θέλει να παίξει μίνι γκολφ, σε μια δροσερή όαση εδώ στο Αλκαζάρ. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν από το 1994. Τις έφτιαξε ο κ. Εμμανουηλίδης Χρήστος από τη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια το πήρε ο κ. Θέμης Γιαννούσης και τελευταίος ιδιοκτήτης μέχρι σήμερα είμαι εγώ.
-Να υποθέσω πως εδώ στην πόλη ασχολείται μόνο ερασιτεχνικά ο κόσμος, γενικά στην Ελλάδα ασχολούνται σε πιο επαγγελματικό επίπεδο;
Εδώ ασχολούνται μόνο ερασιτεχνικά όσοι θέλουν να παίξουν. Στον χώρο έρχονται κυρίως οικογένειες με τα παιδιά τους. Βέβαια με το μίνι γκολφ ασχολούνται και μικροί και μεγάλοι. Επαγγελματικά από όσο γνωρίζω, στην υπόλοιπη Ελλάδα, ασχολούνται με αυτό το άθλημα στη Ρόδο και σε κάποιες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Τώρα βέβαια θα ήταν και μία ευχή μου, αν κάποιος θελήσει και έχει την επιθυμία να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα εδώ ο χώρος θα ήταν διαθέσιμος άμεσα για να πραγματοποιηθεί.
-Αναφερθήκατε σε πρωτάθλημα, ποτέ δεν έχει γίνει κάποιο τουρνουά εδώ από τη δημιουργία των γηπέδων;
Δυστυχώς ποτέ δεν έχουν γίνει προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί κάποιο τουρνουά, τουλάχιστον ποτέ όσο βρίσκομαι εγώ εδώ. Τώρα αν κάποιος θέλει να γίνει ένα τουρνουά εγώ μπορώ να έχω έτοιμα τα γήπεδα και τα εμπόδια στημένα σε κάθε πίστα για να γίνουν οι αγώνες πολύ σύντομα . Για μένα έτσι κι αλλιώς αυτό θα είναι μία επιτυχία μιας και περισσότερος κόσμος θα το δει και ίσως ασχοληθεί με αυτό. Πραγματικά θα ήθελα να δω κόσμο να ασχολείται για να διαφημιστεί και αυτό το άθλημα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass