ΣΤΗ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ: «Σπέρνει»... υψηλές προσδοκίες για τη νέα χρονιά

* K. ΚΟΛΟΜΗΤΡΟΥΣΗΣ : «Μέσα στις τρεις πρώτες ομάδες για την άνοδο»

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2012 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:44
Του Χρίστου Τζίκα
Φωτ. Βασ. Ντάμπλης
Μία από τις ομάδες που θα αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει είναι αυτή του ΠΑΟ Αβέρωφ. Ένας σύλλογος που ανεβαίνει τη μία κατηγορία μετά την άλλη, ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ. Στο πλευρό εκτός από την υποστήριξη των παιδιών από τη συνοικία του Αβέρωφ, φέτος θα ενισχύσουν την προσπάθεια να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα ένας πολύ καλός προπονητής, ο Κώστας Κολομητρούσης, σπουδαίες μεταγραφές, όπως αυτή του Παναγιώτη Φουσίκα και πολύ καλές εγκαταστάσεις, που σπανίζουν στις μέρες μας.
Συγκεκριμένα το γήπεδο του Αβέρωφ, που είναι και η φυσική έδρα της ομάδας, υπολογίζουν στη διοίκηση πως θα είναι έτοιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να φιλοξενήσει την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο με τα βοηθητικά γήπεδα δίπλα να προετοιμάζουν τους νεαρούς παίκτες τις ομάδας από τις ακαδημίες να βελτιωθούν και τα αποδυτήρια να μπορούν να φιλοξενήσουν... ακόμα και επαγγελματικούς αγώνες.
Στόχος για αυτή τη συμπαθή συνοικιακή ομάδα θα είναι και φέτος να παίξει καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος να πανηγυρίσει άλλη μία άνοδο. Αυτό το ερασιτεχνικό σωματείο το μόνο που δείχνει ότι χρειάζεται είναι και τη βοήθεια του κόσμου καθώς όλα τα υπόλοιπα τα διαθέτει για να καταφέρει τους στόχους του.
Μαζί στις προπονήσεις και μέλη της διοίκησης, με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Ελευθέρογλου να δηλώνει στην «Ε» για τις φετινές προσδοκίες και τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν. «Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι όπως και τις υπόλοιπες χρονιές. Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε ισάριθμες ανόδους και εμείς θα κοιτάξουμε και φέτος να προσπαθήσουμε να ανέβουμε στην Α' τοπική κατηγορία. Φέτος βάλαμε πιο πολλές βάσεις. Ήρθαν παιδιά, που είναι πάρα πολύ καλοί αθλητές αλλά παράλληλα παραμένουμε ένα άκρως ερασιτεχνικό σωματείο. Συγχρόνως μέλημά μας που είναι να έχουμε και ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής μας, που συνεχίζουν και φέτος και με κάποιους νέους γυμναστές που ήρθαν θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι».
Ενώ συνέχισε και για τον καταλυτικό λόγο που θα παίξει το γήπεδο του Αβέρωφ που θα είναι και η έδρα της ομάδας, «Φέτος θα έχουμε στο πλευρό μας και τη νέα έδρα, έχουμε σπείρει το χόρτο και περιμένουμε να μπούμε έως το τέλος του Σεπτεμβρίου αν όλα πάνε καλά. Ενώ και το βοηθητικό είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τα παιδιά από τις ακαδημίες. Τα αποδυτήρια είναι έτοιμα και σε άριστη κατάσταση και μαζί με τους παίκτες που ήρθαν είναι στην ίδια γραμμή με τη φιλοσοφία της διοίκησης και της ομάδας ότι είμαστε αμιγώς ερασιτέχνες. Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων αλλά των έργων. Όλες οι εγκαταστάσεις μαζί με το γήπεδο αναβαθμίζουν εκτός από την ίδια την ομάδα και την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γεωπόνους Αγορογιάννη Μιχάλη και Κώστα, αλλά και τον Καρακίτσο Τάκη που είναι φίλαθλος του Φαλανιακού και βοήθησαν στην ανακατασκευή του γηπέδου».
Φυσικά μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον νέο προπονητή κ. Κώστα Κολομητρούση και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα. «Ο προπονητής είναι φιλόδοξος και έχει πολύ όρεξη για δουλειά. Σίγουρα όλα τα παιδιά θα μάθουν πολλά πράγματα μαζί του. Είναι τιμή για εμάς να έχουμε ένα τέτοιο προπονητή και του εύχομαι καλή επιτυχία. Πίστεψε σε εμάς και εμείς σε αυτόν και ελπίζω να τα πάμε καλά.
Όσο για το πρωτάθλημα της Α1 θα είναι αρκετά δύσκολο, γιατί αγωνίζονται πολλές έμπειρες ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως έχω ενημερωθεί. Εμείς από την πλευρά μας θα το παλέψουμε και πιστεύω πως έχουμε ένα υλικό αντάξιο αυτής της κατηγορίας».
Λίγο πιο δίπλα ο νέος προπονητής του Αβέρωφ, ο κ. Κώστας Κολομητρούσης, εξηγεί στους παίκτες πώς θέλει να αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν ξεχνά και το σπουδαίο παρελθόν του και πραγματοποιεί ασκήσεις μαζί με τους ποδοσφαιριστές του. Στο μικρό διάλειμμα των διατάσεων μας μίλησε για τη νέα του ομάδα και τους στόχους. «Σαν νέος προπονητής που είμαι στην ομάδα, θα προσπαθήσω με όλα τα παιδιά που διαθέτω και τους παλιούς και τους νέους που ήρθαν να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο, που θα ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο και με την όρεξη που θα βγάζουν θα έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Ευελπιστώ πως θα είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσουμε να είμαστε μέσα στις πρώτες τρεις θέσεις που δίνουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα μια και οι στόχοι θα μπουν στις αρχές Δεκεμβρίου δεν μπορούμε να λέμε από τώρα για πρωτάθλημα. Φυσικά όλα αυτά για να επιτευχθούν θέλουν μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά.
Ενώ συνέχισε αναφέροντάς μας τη «συνταγή» που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί αυτό το σύνολο: Υπάρχουν ηλικιακά παιδιά που είναι 25 και 26 χρονών, ο μεγαλύτερος είναι ο Παναγιώτης ο Φουσίκας που είναι 30, όλα τα άλλα παιδιά είναι 17, 18 και 19 χρονών. Με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών και των παλιών και των νέων και των μεγάλων αλλά και των μικρών είμαι σίγουρος πως θα φτιάξουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο.
Τέλος αναφέρθηκε και για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει: Το πρωτάθλημα φέτος αναμένεται δύσκολο γιατί δεν γνωρίζουμε τις ομάδες και ποια είναι η δυναμικότητά τους. Θα κρίνουμε όπως είπα τελικά αν είναι δύσκολο ή όχι από τον Δεκέμβριο και μετά, όταν και θα τεθούν και οι στόχοι της ομάδας.
Αρκετοί οι νέοι παίκτες που θα αγωνιστούν με τη φανέλα του ΠΑΟ Αβέρωφ:
Ήρθαν: Φουσίκας (Αετός Μακρυχωρίου), Ντούγκος (Τερψιθέα), Τσιρβούλης (ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου), Κολομητρούσης (ΑΕΔ Νίκαιας), Μιχαήλ (Σμόλικας Φαλάνης), Ευσταθιάδης (Βουκεφάλας), Καζνακούδης (Νίκη Νίκης), Πλης (Απόλλων Λάρισας), Μπαλαμπάνος (Τοξότης Λάρισας).
Έφυγαν: Τσινούδης, Φούντας.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ:
Αισιόδοξοι πως θα πετύχουν τους στόχους της ομάδας εμφανίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Αβέρωφ. Ας δούμε τη δήλωσαν στην «Ε» ορισμένοι εξ αυτών:
Παναγιώτης Φουσίκας: «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αβέρωφ, αλλά και τον προπονητή μου τον Κώστα Κολομητρούση που ήρθα. Ήρθα σε μία ομάδα με ιστορία και όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες του πρωταθλήματος.
Οι συνθήκες εδώ είναι πάρα πολύ καλές, με τη διοίκηση να καταβάλλει την όποια δυνατή προσπάθεια, όπως και το γήπεδο δίπλα να είναι σε περίπου ενάμιση μήνα έτοιμο.
Εμείς θα κοιτάξουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Εγώ από την πλευρά μου θα βοηθήσω την ομάδα να ανέβει κατηγορία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και αφού ήρθα με τον «τίτλο» του πρώτου σκόρερ, σε αυτό να ευχαριστήσω και την πρώην μου ομάδα, τον Αετό Μακρυχωρίου που με βοήθησε να το καταφέρω, θα κοιτάξω να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο γήπεδο και να πετυχαίνω τέρματα».
Απόστολος Ταρταμπούκας: «Βασικός στόχος είναι να πάει καλά η ομάδα και να κάνει μία καλή πορεία. Φέτος ήρθαν κάποια καινούρια παιδιά και μαζί με αυτούς που μείναμε, θεωρώ πως θα κάνουμε ένα καλό σύνολο. Σημαντικό είναι να υπάρχει καλό κλίμα και από εκεί και πέρα θα αγωνιστούμε για ό,τι καλύτερο. Αν αυτό θα είναι απλά μία καλή πορεία ή κάτι παραπάνω δεν γνωρίζω, αλλά ελπίζω να είναι κάτι παραπάνω».
Γιώργος Ελευθέρογλου: «Στοχεύουμε και πάλι στην άνοδο και είμαι σίγουρος πως αν είμαστε δεμένοι όλοι σαν μια οικογένεια όπως και πέρυσι, στο τέλος θα πανηγυρίζουμε. Εμείς θα κοιτάξουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως θα είναι αυτό της Α1 φέτος»
Βασίλης Γκουτσιούδης: «Είμαι από τους πιο νέους εδώ στην ομάδα και θα προσπαθήσω να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα και για μένα και φυσικά για την ομάδα. Η ομάδα είναι νέα με πολλά καινούρια πρόσωπα, θα προσπαθήσουμε να «δέσουμε» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και θα στοχεύσουμε στο πρωτάθλημα».
ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
11/8: Α.Ε.Δ.Νίκαιας-Π.Α.Ο.Λ.Αβέρωφ
18/8: Καλοχώρι- Π.Α.Ο.Λ Αβέρωφ
21/8: Γλαύκη- Π.Α.Ο.Λ Αβέρωφ
23/8: Τερψιθέα- Π.Α.Ο.Λ Αβέρωφ
Η ομάδα θα συμμετάσχει ακολούθως και στο τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη των αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών Δημήτρη Μουσιάρη και Δημήτρη Κουκουλίτσιου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass