ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ»

Ηρακλής Χάλκης: Επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2012 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:43
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η επιστροφή του Ηρακλή Χάλκης στη μεγάλη τοπική κατηγορία δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια σκληρής δουλειάς. Τα δύο τελευταία χρόνια (και ιδιαίτερα πέρσι) μπήκαν οι βάσεις προκειμένου η ομάδα να επανέλθει στο γκρουπ των ισχυρών του νομού. Έτσι λοιπόν η πετυχημένη συνταγή της περσινής χρονιάς θα αποτελέσει για τον Ηρακλή Χάλκης τον οδηγό της φετινής περιόδου. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν το ερασιτεχνικό προφίλ της ομάδας και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων χωρίς να εμπλακούν σε τυχόν περιπέτειες.
«Δημιουργήσαμε μία κατ’ ουσίαν ερασιτεχνική ομάδα. Το πριμ είναι ένας καφές. Επιστρέφουμε στα παλιά και πιστεύω ότι όλες οι ομάδες εκεί οδηγούνται» επισήμανε ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Σπύρος Μούτσιος με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας και πρόσθεσε:
«Αγωνιστικά θέλουμε την άνετη παραμονή. Θέλουμε η νέα χρονιά να είναι συνέχεια της περσινής. Γι΄αυτό έμειναν όλα τα παιδιά για να είμαστε όπως και πέρσι μια παρέα.
Φυσικά για να πετύχουμε τον στόχο μας χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου. Θέλουμε ο κόσμος να επιστρέψει κοντά στην ομάδα και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε».
-Πώς βλέπεις το νέο πρωτάθλημα;
«Θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι 2-3 ομάδες θα ξεχωρίσουν και οι υπόλοιπες θα παλέψουν για το καλύτερο».
***
Για τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Μπακαλούλη η άνοδος του Ηρακλή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία είναι συνυφασμένη με την ιστορία και την αγωνιστική αξία της ομάδας.
«Φέραμε τον Ηρακλή Χάλκης στη μεγάλη κατηγορία γιατί πιστεύουμε ότι το δικαιούται όχι μόνο για την ιστορία του αλλά και για την ομάδα που διαθέτει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακαλούλης και συνέχισε:
«Βέβαια αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα η φετινή κατηγορία θα είναι πιο δύσκολη αλλά θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να συνδυάσουμε την ποιότητα με το θέαμα».
-Ουσιαστικά δημιουργήσατε τα δύο τελευταία χρόνια μία ομάδα από την αρχή. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης;
«Είναι φοβερά δύσκολο. Βέβαια εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα γιατί πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο θα γίνει ερασιτεχνικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κι εμείς είμαστε ήδη ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ξεκινήσαμε από πέρσι και είδαμε ότι πέτυχε. Γι΄ αυτό δεν μας απασχολεί που δεν έχουμε κάνει ακόμη μεταγραφή γιατί πιστεύουμε ότι το περσινό υλικό -αν δεν βρούμε κάτι όπως το θέλουμε-θα μας καλύψει.
Φέτος προχωρήσαμε στην επανασύσταση των παιδικών τμημάτων και θα μετέχουμε στο προπαιδικό της ΕΠΣΛ πιθανώς και στο Ακαδημιών. Είναι μια καλή αρχή και θα προσπαθήσουμε του χρόνου να συστήσουμε περισσότερα τμήματα».
 
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της κατηγορίας οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Χάλκης εκτιμούν ότι η ομάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει το στόχο της άνετης παραμονής μέσα από μια αξιοπρεπή πορεία. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:
Χάρης Αλμυρούλης: «Όλα αυτά τα παιδιά που έμειναν φέτος στην ομάδα έδειξαν ότι σέβονται τη φανέλα και την ιστορία του Ηρακλή Χάλκης. Γι΄ αυτό και πέρσι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ενώ μας είχαν για το ρόλο του κομπάρσου καταφέραμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανόδου. Πιστεύω ότι και τη φετινή χρονιά, που το ρόστερ έμεινε το ίδιο και με κάποιες προσθήκες που κρίθηκαν αναγκαίες, ο Ηρακλής θα έχει μία αξιοπρεπή εμφάνιση σε κάθε παιχνίδια ώστε ο κάθε Χαλκιώτης που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει ότι αυτή η ομάδα σέβεται το σύμβολο της φανέλας που φοράει».
Κλέαρχος Θυμάκης: «Ξεκινάμε μια χρονιά με φιλοδοξίες και όνειρα και στόχος μας είναι να μην αποκτήσουμε ρόλο κομπάρσου στην κατηγορία. Αυτό που θέλουμε είναι η άνετη παραμονή και από κει και πέρα να μπαίνουμε στο γήπεδο και όποια ομάδα μας κερδίζει να ματώνει για να το πετύχει. Η ιστορία του Ηρακλή Χάλκης αυτό επιβάλλει και αυτό θα κάνουμε».
Γιάννης Τσιλιάκος: «Φέτος θα είναι οπωσδήποτε πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ό,τι στην Α1 αλλά πιστεύω ότι ο Ηρακλής θα καταφέρει να πετύχει αυτό που θέλει δηλαδή να μείνει στην κατηγορία αλλά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Για μας τους νέους αυτή η κατηγορία είναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι έμειναν όλα τα παιδιά από πέρσι».
Στέργιος Παζιώλης: «Μεγαλύτερη κατηγορία, περισσότερες απαιτήσεις. Η ομάδα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρσι η οποία μας οδήγησε στην άνοδο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο κορμό σαν μια παρέα όπως και πέρσι με στόχο να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτό που θέλουμε είναι μία αξιοπρεπή πορεία μέσα από την οποία να αναδειχθούν τα νέα παιδιά της ομάδας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass