ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ

Κωπηλατούν… για μετάλλιο

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2012 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:43
 «Χρυσά» αποδεικνύονται τα κουπιά των Ελλήνων αθλητών στην κωπηλασία καθώς η χώρα μας θα παραστεί σε δύο τελικούς αύριο το πρωί.
Αρχικά προκρίθηκαν στον τελικό της τετρακώπου ανδρών άνευ πηδαλιούχου για πρώτη φορά στην ιστορία της μάλιστα, οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους τερμάτισε στη 2η θέση της 2ης προκριματικής σειράς με επίδοση 6:02.61 και πλέον μετρά αντίστροφα για την καταληκτική κούρσα, αύριο (12.30) και στόχο μία θέση στο βάθρο. Ο Γιάννης Χρήστου είναι ο μόνος από το ελληνικό πλήρωμα με πρότερη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε καταλάβει τη 10η θέση στο σκιφ ανδρών.
Στις πρώτες τους δηλώσεις ο πιο έμπειρος της…βάρκας Γιάννης Χρήστου δήλωσε μετά την επιτυχία: «Σήμερα κάναμε καλύτερη κούρσα από τα προκριματικά... με πιο πολύ μυαλό. Ήμασταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Ευχαριστώ τα παιδιά για την πρόκριση στον τελικό. Στέλνω την αγάπη μου στη γυναίκα μου και τον γιο μου. Τους περιμένω με ανυπομονησία να έρθουν αύριο εδώ στο Λονδίνο».
Ο Γιάννης Τσίλης τόνισε: «Μας βγήκε όπως περιμέναμε η κούρσα. Κάναμε το 2ο σημαντικότερο βήμα και μάλιστα... πολύ σωστά. Καταφέραμε να είμαστε στον τελικό, κάτι που πριν χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο».
Ο Στέργιος Παπαχρήστος σχολίασε από την πλευρά του: «Είναι η πρώτη φορά που σε βαριά κατηγορία η Ελλάδα μπαίνει τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να αναφερθώ στον πατέρα Ιωσήφ από το Άγιο Όρος. Μας εστειλε ένα γράμμα, με σοφά λόγια, το οποίο το είχαμε μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύουμε στον Θεό, πιστεύουμε σε όσους ανθρώπους είναι δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα τώρα στον τελικό».
Τέλος, ο Γιώργος Τζιάλλας επισήμανε: «Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στα μετάλλια. Η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, όλα είναι ισχυρά πληρώματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για όλη την προσπάθεια που κάναμε τόσα χρόνια μαζί. Ευχή μου είναι να κλείσουμε με ένα μετάλλιο, αν όχι... με μία καλή θέση στον τελικό».
Λίγο αργότερα την πρόκριση στο τελικό κατέλαβαν και οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς αν και ήταν πρώτες για μεγάλο διάστημα της διαδρομής. Ο τελικός θα διεξαχθεί αύριο (12.00). Για την Αλεξάνδρα Τσιάβου, αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων σε ισάριθμες συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η αθλήτρια μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει έκτες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο.
Σε δηλώσεις η Τσιάβου έδωσε την υπόσχεση: «Να περιμένετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως βέβαια το κάναμε και σήμερα. Δεν αποδίδουμε κάθε φορά το ίδιο. Για σήμερα αποδώσαμε το καλύτερο που είχαμε. Δεν σημαίνει πάντως ότι σ' αρέσει κάθε φορά αυτό που αποδίδεις. Γι΄ αυτό λοιπόν να είστε σίγουροι... πως θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου από την Καστοριά εξήγησε από την πλευρά της: «Κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Εξελίσσεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι έτοιμη για ότι προκύψει. Πρέπει να είμαστε καλύτερες στο δεύτερο κομμάτι το Σάββατο».
Οι δύο φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες (2009, 2011), Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, είχαν βάψει... γαλανόλευκα τα νύχια τους σήμερα και σε σχετική ερώτηση εξήγησαν, με πρώτη την Τσιάβου: «Βάψαμε τα νύχια μας... Κοριτσάκια είμαστε κι εμείς. Είμαστε υπερήφανες που είμαστε Ελληνίδες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη γιορτή και οι αθλητές συμμετέχουμε κι εμείς». Τέλος, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου απάντησε «Το κάναμε για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Να βρούμε έξτρα κίνητρο»!
Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και έμειναν εκτός τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής και αύριο θ' αγωνιστούν στον «μικρό τελικό» για τις θέσεις 7-12. Οι νεαρότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο τερμάτισαν στην 4η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς, από την οποία συμμετοχή στον καταληκτικό αγώνα εξασφάλισαν οι τρεις πρώτοι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass