ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δήμητρα Αγιάς: Μία κατ’ ουσία ερασιτεχνική ομάδα

* Δ. Τσέτσιλας: Μέσα από τη δουλειά θα φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων της κατηγορίας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2012 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:42
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι η στροφή στον ερασιτεχνισμό. Χαμηλό μπάτζετ, οικογενειακό κλίμα, στροφή στα νέα παιδιά κ.λπ. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στη Δήμητρα Αγιάς η οποία επιστρέφει φέτος, μετά από δύο χρόνια, στη μεγάλη τοπική κατηγορία με στόχο να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό σύνολο και να κερδίσει αυτή τη φορά το στοίχημα της παραμονής. Για τους ανθρώπους της ομάδας δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Αρκεί η σκληρή δουλειά η σοβαρότητα και η πίστη στις αξίες του ερασιτεχνισμού.
«Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α’ ερασιτεχνική, δεν έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία και επομένως ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και να παραμείνουμε στην κατηγορία» επισήμανε ο νέος τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Τσέτσιλας αναφερόμενος στη νέα αγωνιστική σεζόν.
«Υπάρχει καλό υλικό, η διοίκηση προχώρησε σε μεταγραφές, ενίσχυσε την ομάδα, ήρθαν κάποια νέα παιδιά και πλέον έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων. Πιστεύω μέσα από τη δουλειά να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».
-Από την εμπειρία σου από τα προηγούμενα χρόνια τι πιστεύεις ότι θα δούμε φέτος στη μεγάλη τοπική κατηγορία;
«Φέτος παρά την κρίση –η οποία πιστεύω ότι είναι θετική για την Α’ κατηγορία γιατί θα είναι πιο ενισχυμένη. Πολλές ομάδες παίρνουν παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα αγωνίζονταν σε Δ’ Εθνική ή Γ’ Εθνική αφού πλέον δεν μπορούν αυτές οι κατηγορίες να τους κρατήσουν καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθούν οι ομάδες της Α’ κατηγορίας και επομένως θα γίνει ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό πρωτάθλημα. Αυτό με τη σειρά του κάνει και το δικό μας το έργο σαν νεοφώτιστοι δυσκολότερο».
-Βλέπεις πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων;
«Ναι. Βάσει των μεταγραφών που γίνονται υπάρχουν κάποιες ομάδες που κινούνται με άλλους ρυθμούς και οι οποίες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και κάποιες άλλες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Αλλά όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Τα πάντα θα επαληθευτούν μέσα στο γήπεδο».
* * *
Στο οικογενειακό κλίμα και το καθαρά ερασιτεχνικό προφίλ που έχει η ομάδα αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης ο γενικός αρχηγός Ρίζος Δουλμές.
«Ο στόχος της Δήμητρας είναι να διατηρήσει το ίδιο προφίλ όπως και την περσινή χρονιά: Να έχει δηλαδή οικογενειακό κλίμα. Με τις μεταγραφικές κινήσεις που κάναμε θέλουμε να αποδειχθούμε ανταγωνιστικοί έναντι των αντιπάλων μας για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Αν το πετύχουμε είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα.
Είμαστε ερασιτέχνες και ίσως η κρίση οδηγήσει κάποιους να γίνουν πραγματικά ερασιτέχνες».
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ
Έφυγαν: Κυρίτσης.
Ήρθαν: Βερβέρης (Δωτιέας Αγιάς), Πεζής (Μαχητής Τερψιθέας), Βαρσάμης (Δαμασιακός), Καζάνι (Κοιλάδα), Γεωργοβίτσας (Δωτιέας Αγιάς), Πασχάλης (από ομάδα της Σάμου), Σκιάς (ΑΕΔ Νίκαιας).
 
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Τη βεβαιότητα ότι η Δήμητρα Αγιάς έχει το σθένος να πετύχει τον στόχο της παραμονής και να εδραιωθεί στην κατηγορία εξέφρασαν από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ας δούμε τι δήλωσαν ορισμένοι εξ αυτών:
Αχιλλέας Κασιδούλης: «Καταρχήν εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χωρίς τραυματισμούς. Οι στόχοι της ομάδας είναι η γρήγορη παραμονή. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η ομάδα έχει καλό υλικό. Έμεινε ο περσινός κορμός κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στο φετινό πρωτάθλημα διαφαίνονται κάποιες ομάδες που θα είναι στο γκρουπ των πρωτοπόρων και οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τη σωτηρία. Όποιος δουλέψει έχει αγωνιστική διάρκεια και κυρίως δεν έχει προβλήματα οικονομικής φύσεως θα πετύχει τους στόχους του».
Αλέξης Μπατζιανούλης: «Η Δήμητρα επιστρέφει στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα που θα βοηθήσουν σημαντικά και ελπίζω να έχουμε μία καλή χρονιά. Φέτος θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, υγεία πάνω απ’ όλα και όλα τα άλλα θα ’ρθουν».
Λεωνίδας Κοιλούκος: «Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, ο κορμός διατηρήθηκε και σε συνάρτηση με τους νέους που ήρθαν φέτος θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρωτάθλημα καθώς υπάρχουν έμπειρες ομάδες αλλά και ’μεις έχουμε μία αξιόλογη ομάδα».
Αχιλλέας Κατσιούλης: «Ενισχυθήκαμε στις θέσεις που θέλαμε ελπίζω να πάμε καλά να έχουμε μία άνετη παραμονή μην γίνουμε ασανσέρ και να καθιερωθούμε στη μεγάλη τοπική κατηγορία γιατί και οι παίκτες που ήρθαν αλλά και εμείς που μείναμε έχουμε την εμπειρία να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».
Γιώργος Βερβέρης: «Πιστεύω να δω ένα καλό πρόσωπο της Δήμητρας και οι μεταγραφές να ενισχύσουν τον κορμό που έμεινε από πέρσι. Είναι δύσκολη χρονιά για όλα τα σωματεία από πλευράς οικονομικών αλλά ο Μαχητής φαίνεται να είναι μια ταχύτητα παραπάνω. Οι ομάδες όμως δεν φτιάχνονται μόνο με τα χρήματα αλλά με το σύνολο κι αυτό το έζησα πέρυσι στον Δωτιέα που αν και κανένας δεν μας υπολόγιζε βγήκαμε πρωταθλητές».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass