Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Εσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2012 21:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:41
 Την κορυφαία τηλεθέαση των τελευταίων 14 ετών, σε επίπεδο Μεγάλης Βρετανίας, σημείωσε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Λονδίνο. Όπως ανακοινώθηκε χθες από το BBC, την περίπου τρίωρης διάρκειας τελετή παρακολούθησαν 26,9 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός που σε ποσοστά επί του πληθυσμού, μεταφράζεται σε 43%, με δεδομένο ότι στη Μεγάλη Βρετανία ζουν περίπου 62,2 εκατομμύρια άνθρωποι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος τηλεθέασης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης ήταν 22,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ κατείχε ο αγώνας της Αγγλίας με την Αργεντινή, που έγινε στο Μουντιάλ του 1998 και έληξε με νίκη των Λατινοαμερικανών με 4-3 στα πέναλτι (2-2 στην παράταση).
 Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ "δεν χρειάστηκε πολλές προσπάθειες για να πειστεί" να αναλάβει τον πρώτο της "κινηματογραφικό ρόλο" στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ-- ηθοποιού Ντάνιελ Κρεγκ-- κατά την προχθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσαν χθες οι διοργανωτές.
 Τα Ανάκτορα επιβεβαίωσαν ότι η βασίλισσα "ενθουσιάστηκε" με την κινηματογραφική της σκηνή στην οποία υποδέχεται στο Μπάκινχαμ τον μυστικό πράκτορά της.
 Εκπρόσωπος της ολυμπιακής διοργανωτικής επιτροπής LOCOG δήλωσε: "Την προσεγγίσαμε. Δεν χρειάστηκε πολλές προσπάθειες για να πειστεί". Στη βασίλισσα "άρεσε πολύ" η όλη ιδέα, την οποία υλοποίησε για τις ανάγκες της τελετής ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.
 Μετά το προχθεσινό ξενύχτι, η 86χρονη βασίλισσα επέστρεψε χθες στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου παρακολούθησε κάποια αγωνίσματα--ανάμεσά τους και την κολύμβηση--και συναντήθηκε με αθλητές.
 Welcome to London", αναφώνησε ο σερ Πολ Μακάρτνεϊ στο φινάλε της μαραθώνιας τελετής έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε με μια εντελώς διαφορετική τελετή από αυτές που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν διά χειρός του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ.
Ο δημιουργός της βραδιάς κατάφερε και έπεισε και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συμμετάσχει ενεργά στη βραδιά. Η μονάρχης που γιόρτασε 60 χρόνια φέτος στον θρόνο προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στο Ολυμπιακό στάδιο του Στράτφοντ.
Φυσικά, επρόκειτο για σκετς με τη συμμετοχή του... Τζέιμς Μποντ (κατά κόσμον Ντάνιελ Κρεγκ), ο οποίος ανέλαβε επικίνδυνη αποστολή στο όνομα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας. H Eλισάβετ έκανε κάτι λιγότερο επικίνδυνο, περπάτησε δίπλα στον 007 και τα σκυλάκια της στο παλάτι.
Η σκηνή με το αλεξίπτωτο επισκίασε ακόμα και το άναμμα του βωμού των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο αποτελεί συνήθως το αποκορύφωμα της βραδιάς.
Όχι αυτή τη φορά! Δεν υπήρξε ούτε τοξότης, ούτε φλόγα στο νερό, πόσο μάλλον ο Λι Νινγκ να περπατάει στον αέρα. Η φλόγα άναψε χάρη σε 205 μεταλλικές κοάνες, καθεμιά αντιστοιχεί σε μια χώρα που συμμετέχει στη διοργάνωση.
Το ρόλο του τελευταίου λαμπαδηδρόμου μοιράστηκαν επτά νεαροί, αλλά άγνωστοι Βρετανοί αθλητές. Παρέλαβαν τη φλόγα από τον σερ Στιβ Ρέντγκρεϊβ και χρησιμοποίησαν τις επτά δάδες για να ανάψουν τις κοάνες. Ενώθηκαν και όλες μαζί σχημάτισαν μια πύρινη δάδα, η οποία θα καίει για 17 μέρες.
 
 
Οι σημερινές συμμετοχές
 
Οι σημερινές συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών έχουν ως ακολούθως:
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
11:30 Προκριματικά (Γ) [Βάσω Μιλλούση]
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
14:00 Finn (Α) [Γιάννης Μιτάκης]
15:35 Star (Α) [Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας]
ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ
15:30 Προκριματικά: C1 (Α) [Χρήστος Τσακμάκης]
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
13:00 Προκριματικά: 100μ ύπτιο (Α) [Άρης Γρηγοριάδης]
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
12:40 Προκριματικά: διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (Γ) [Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου]
13:10 Προκριματικά: διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (Α) [Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδάνης]
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
15:30 2ος γύρος: μονό (Α) [Καλλίνικος Κρεάνγκα]
17:30 2ος γύρος: μονό (Α) [Παναγιώτης Γκιώνης]
ΠΟΛΟ
12:00 Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Κροατία
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
11:00 Προκριματικά: αεροβόλο πιστόλι 10μ (Γ) [Αθηνά Δούκα]
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass