Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

«Σώστε το Κολυμβητήριο του Τυρνάβου»

* ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2012 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:38
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Παρέμβαση καταγγελία για την κακή και απαράδεκτη κατάσταση, όπως σημειώνει που επικρατεί στο υπό κατασκευή και εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κλειστό κολυμβητήριο Τυρνάβου κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Σάκης Κωστούλας με δηλώσεις του στην «Ε».
Ο κ. Κωστούλας απευθυνόμενος στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κλειστό κολυμβητήριο του Τυρνάβου και ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την εξεύρεση λύσης ώστε να ικανοποιήσουν οι κάτοικοι της πόλης του Τυρνάβου και του δήμου γενικότερα το δικαίωμά τους στην άθληση και κυρίως να δοθεί μια άριστη διέξοδος στους νέους με τη στήριξη του αθλητισμού- πυλώνα του πολιτισμού μας μαζί με την παιδεία.
Και ο κ. Κωστούλας συνεχίζει: «Το κλειστό κολυμβητήριο του Τυρνάβου ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» που είχε στόχο τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και θα εξυπηρετούσε τον μαζικό αλλά και σωματειακό αθλητισμό των δημοτών του Τυρνάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 2.099.160 ευρώ με σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία που υπογράφηκε στις 5-4-04 με καταληκτική ημερομηνία τις 18-8-05.
Έχουν περάσει από τότε επτά ολόκληρα χρόνια και το έργο έχει γίνει για την πόλη μας ένα σύγχρονο «γιοφύρι της Άρτας». Ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες και το κτίριο ρημάζει εγκαταλειμμένο στη φθορά του χρόνου και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τους υπεύθυνους. To χρέος της πολιτείας για δημιουργία υποδομών που εξασφαλίζουν στους πολίτες ποιότητα ζωής «πνίγεται» στην «πισίνα» της απραξίας και της αδιαφορίας των υπευθύνων και το όραμα για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών σκουριάζει μαζί με τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις «στοιχειώνοντας» την πόλη μας. Δυστυχώς, οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν την εικόνα που επικρατεί σήμερα. Ένας χώρος προορισμένος για την υγιή ενασχόληση των κατοίκων της πόλης με τον αθλητισμό προσφέροντας χαρά, ευεξία, αναψυχή, και συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών έχει μετατραπεί σε ένα τραγικό σκηνικό, σε μια εικόνα φρίκης την οποία συνθέτουν οι σκουριασμένες σιδηροκατασκευές, οι γκρεμισμένοι τοίχοι, οι λεηλατημένες υποδομές, οι κατεστραμμένες εγκαταστάσεις και η ολοσχερής διάλυση».
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου σημειώνει ότι με δεδομένη την ευαισθησία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών ζητά και τη συμβολή της αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου την ενεργοποίηση για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την ολοκλήρωση του έργου ώστε, αφενός μεν να μην γίνει το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης του Τυρνάβου ένα σύγχρονο «μνημείο» της κακής χρήσης των χρημάτων του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη που μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί και αφετέρου το έργο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass