Η ΠΛΕΪ ΜΕΙΚΕΡ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΡΕΚΟΡ

«Σπίτι» της η Εθνική Ελλάδας...

* «Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΗΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2012 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:38
Του Κ. Γκιάστα
Είναι μόλις 19 χρόνων και φοράει το εθνόσημο εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια. Η Δήμητρα Καμπουράκη είναι μια αθλήτρια από τις λίγες περιπτώσεις που έχει ταυτιστεί με τις εθνικές ομάδες μπάσκετ. Ξεκίνησε από την παγκορασίδων, συνέχισε με την κορασίδων, πέρυσι ήταν στις Νεάνιδες και φέτος έκανε τη μεγάλη έκπληξη καθώς κλήθηκε και στην Εθνική Νέων Γυναικών.
Και λέμε τη μεγάλη έκπληξη διότι αγωνίστηκε σε τοπικό πρωτάθλημα και όχι σε κάποια εθνική κατηγορία. Επέλεξε να μεταγραφεί στην Ολύμπια Λάρισας και τελικά δικαιώθηκε. Έπαιξε στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ και κατόρθωσε να βάλει και αυτήν το χεράκι της στην επιτυχία της λαρισινής ομάδας που επανήλθε στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ξεκίνησε το μπάσκετ από τη Β’ Γυμνασίου και έπαιζε μόνο στο ΔΑΣΑΛ. Πέρυσι όμως οι σπουδές την έφεραν στη Λάρισα και διάλεξε την Ολύμπια του Σάββα Αραπατσάνη.
«Για μένα ήταν τελικά η καλύτερη επιλογή αυτήν η ομάδα καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξω στην Εθνική συνεχίζοντας με αυτή των Νέων Γυναικών».
-Έχεις αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες των τμημάτων υποδομής. Λέει κάτι αυτό για σένα. Πώς νιώθεις;
* Βασικά νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και τιμή. Είναι σπουδαίο να φοράς τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου σε διεθνείς διοργανώσεις. Νοιώθεις περηφάνια και θέλεις να προσφέρεις όσα περισσότερα μπορείς. Επίσης ανοίγουν οι ορίζοντές σου για νέα πράγματα και δεδομένα.
- Η λογική εξέλιξη λέει πως μετά την εθνική Νέων Γυναικών έρχεται η εθνική Γυναικών. Είναι μέσα στο μυαλό σου αυτό;
* Φυσικά και το σκέφτομαι. Είναι το όνειρό μου να παίξω με την Εθνική Γυναικών. Είναι ο στόχος μου. Γνωρίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο, όμως, δεν θα το βάλω κάτω θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να τα καταφέρω.
- Με την Ολύμπια πριν λίγο διάστημα πανυγηρίσατε μια άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το περιμένατε;
*Ναι είχαμε πολύ καλή ομάδα και δίκαια πήραμε την πρώτη θέση. Άλλωστε δεν κάναμε ούτε ήττα και αυτό λέει πολλά. Έχουμε έναν καλό προπονητή τον κ. Αραπατσάνη και τώρα κάνουμε σχέδια για την Α2 Εθνική. Είχαμε καλό κλίμα και χημεία. Αυτά ήταν τα μυστικά της επιτυχίες πιστεύω.
-Με τι στόχους θα παίξετε στο νέο πρωτάθλημα;
*Σίγουρα θέλουμε την άνετη παραμονή όμως εγώ προσωπικά κοιτάζω και λίγο παραπάνω. Με μερικές καλές προσθήκες μπορούμε πιστεύω και να κάνουμε το σκαλοπάτι παραπάνω και να ανέβουμε στην Α1 Εθνική κατηγορία. Γιατί όχι;
-Τα οικονομικά προβλήματα πάντως είναι πολύ πιο έντονα στον γυναικείο αθλητισμό. Έτσι δεν είναι;
*Βέβαια εκεί χτυπάνε περισσότερο και είναι πιο εμφανές. Όμως οι γυναίκες από τη φύση τους αντέχουν και πιστεύω και το γυναικείο μπάσκετ θα φανεί σκληρό και θα αντέξει στην κρίση που περνάει ο ελληνικός αθλητισμός.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΣΕΧΙΑ
Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών-U20 αποτελείται από αθλήτριες που γεννήθηκαν το 1992 και νεότερες και συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών 2012 (Κατηγορία Β).Προπονητής είναι Σόφτσης Θάνος και βοηθός του ο Μαύρος Ανδρέας.
Επόμενη Επίσημη Υποχρέωση θα είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που θα γίνει στην Τσεχία από τις 18 ως τις 26 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών είναι:
18/08/2012 Ελλάδα-Ουγγαρία
19/08/2012 Ελλάδα-Βέλγιο
20/08/2012 Ελλάδα-Γερμανία
22/08/2012 Ελλάδα-Τσεχία
23/08/2012 Ελλάδα-Ισραήλ
25/08/2012 Ελλάδα-Ελβετία
26/08/2012 Ελλάδα-Βουλγαρία
ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗΣ: «ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΚΤΡΙΑ»
Μιλώντας στην «Ε» ο προπονητής της Ολύμπια, Σάββας Αραπατσάνης για την κλήση της Δήμητρας Καμπουράκη στην Εθνική Νέων Γυναικών σχολίασε: «Είναι τιμή για την Ολύμπια να έχει στις τάξεις της μια παίκτρια όπως είναι η Δήμητρα Καμπουράκη. Ελπίζω να μας βοηθήσει και φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας και η Ολύμπια να γίνει ένα σκαλοπάτι για αυτή να παίξει ακόμα και στην Εθνική Ελλάδας στο μέλλον».
Όσον αφορά στον σχεδιασμό της ομάδας μετά την απόκτηση της Μαρίας Κυριτσάκα συνεχίζει κανονικά και μέσα στις επόμενες ημέρες υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθούν κι άλλες παίκτριες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass