Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΛ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ Α2 ΠΟΛΟ

Ετοιμη για το βήμα παραπάνω

* ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2012 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:35
 Του Χρίστου Τζίκα
Ενώπιον μεγάλης πρόκλησης βρίσκονται τα κορίτσια της ομάδας πόλο του ΝΟΛ. Σήμερα αρχίζουν οι αγώνες για την τελική φάση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας και το έπαθλο που υπάρχει είναι ένα εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Το κορίτσια του ΝΟΛ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και είναι έτοιμα για το καλύτερο και γιατί όχι ακόμα και για το βήμα παραπάνω. Ο ΝΟΛ είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε καθαρά από κορίτσια από τη Λάρισα.
Η «Ε» βρέθηκε στο κολυμβητήριο Λάρισας όπου προετοιμάστηκε η ομάδα του ΝΟΛ γυναικών και μίλησε με τον πρώην πρόεδρο του ΝΟΛ (έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγάλη πορεία στην Α1) και υπεύθυνο στα τμήματα γυναικών πλέον κ. Δημήτρη Κουρέτα. Επίσης για τους στόχους μίλησαν και ο προπονητής κ. Στέλιος Μιχαηλίδης αλλά και η αρχηγός της ομάδας Μαρία Κουρούτσαλη.
Εμφανώς πιο αισιόδοξος ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, που έχει ζήσει και άλλες ανόδους, μας μίλησε για τους τελικούς αγώνες της Α2 που θα διεξαχθούν εδώ. «Εάν πριν από τέσσερα χρόνια που πήρε η Γλυφάδα το κύπελλο Ευρώπης στις γυναίκες και εμείς ήμασταν στις αρχές που φτιάχναμε την ομάδα στη Β’ εθνική , έλεγε κάποιος ότι η κάποτε η Γλυφάδα θα κέρδιζε στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα θα τον λέγανε τρελό. Αν και η Γλυφάδα έχει πέσει στην Α2 παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Το σίγουρο όμως είναι ότι η Λάρισα και είναι κοινή ομολογία, έχει μπει στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Α2. Εδώ έχει στηθεί κάτι πολύ σοβαρό και θα έχει και συνέχεια. Τα τελικά ξεκινούν την επόμενη Παρασκευή και θα πραγματοποιηθούν εδώ πέρα. Όλα είναι ανοιχτά και θα κυνηγήσουμε την άνοδο, είμαστε κοντά και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Το ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, μας κάνει να νιώθουμε πιο οικεία και να έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Βέβαια πρέπει να προσέχουμε μην γυρίσει εναντίον μας και μας δημιουργήσει άγχος. Από την πλευρά μας θέλουμε να ζητήσουμε την ενίσχυση του κόσμου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, αλλά ζήτησε και από τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο. «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για τη βοήθεια μιας και χωρίς αυτόν δεν θα γινόταν τίποτα. Τέλος, θέλω να πω στους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους εδώ και εμείς σαν μια μεγάλη αγκαλιά θα τα βοηθήσουμε να γίνουν σπουδαίες παίκτριες σε ένα ομαδικό άθλημα, που ας μην το ξεχνάμε πως είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο μετά την επιτυχία της Εθνικής ομάδας γυναικών. Πλέον το γυναικείο πόλο και στη Λάρισα είναι σε υψηλό επίπεδο».
Τη σκυτάλη πήρε η αρχηγός της ομάδας Μαρία Κουρούτσαλη, γεννηθείσα το 1993 και παλαιότερη σε αυτή την ομάδα. Συγκρατημένη αλλά και αρκετά αισιόδοξη πως θα καταφέρουν να κατακτήσουν μία καλή θέση είπε: «Ο στόχος μας πρώτα από όλα είναι να κάνουμε μία καλή παρουσία στην τελική φάση και να κατακτήσουμε μία καλή θέση που πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε μιας και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένες και γιατί όχι και η άνοδος. Σίγουρα υπάρχει και στο πίσω μέρος του μυαλού μας μια και είναι ο κύριος στόχος κάθε ομάδας». Ενώ σχετικά με το ότι οι αγώνες θα γίνουν εδώ απάντησε: «Εμείς θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου της πόλης αφού θα μας δώσει τη δύναμη για να τα καταφέρουμε. Είχαμε τη βοήθειά του στην πρώτη φάση και πιστεύουμε πως θα βρίσκονται ακόμα περισσότεροι στα τελικά».
Τελευταίος μίλησε ο προπονητής της ομάδας κ. Στέλιος Μιχαηλίδης που μας ανέφερε τους στόχους της ομάδα: «Στην ομάδα ήρθα τον Ιανουάριο του 2012 μετά από πρόσκληση του κ. Κουρέτα, πολύ τιμητική μπορώ να πω. Ο βασικός μας στόχος τότε ήταν η παραμονή στην Α2 κατηγορία για τις γυναίκες και η συμμετοχή μας σε όλες τις τελικές φάσεις σε όλα τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών, Νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων. Ο κύριος στόχος μας λοιπόν έχει επιτευχθεί με την παραμονή μας από την πρώτη φάση και ο νέος στόχος που τέθηκε από μένα σε συζήτηση πάντα με την ομάδα είναι η καλύτερη δυνατή θέση στην Α2, που συμφωνήσαμε να είναι η τρίτη θέση και το μετάλλιο. Βέβαια δεν ξεχνάμε και το θέμα της ανόδου που αν προκύψει φυσικά και είναι επιθυμητή. Δεύτερος βασικός στόχος μας θα είναι η ομάδα σιγά-σιγά να δουλέψει έτσι ώστε να αποτελείται μόνο από παιδιά της πόλης, που για να υλοποιηθεί θέλει δουλειά σε βάθος χρόνου».
Ενώ αναφέρθηκε και για την ομάδα που έχει δημιουργηθεί. «Όταν ήρθαμε το πρώτο μας πρόβλημα ήταν να μαζευτούν ξανά τα κορίτσια εδώ για προπόνηση. Αυτό το λύσαμε μπορώ να πω και πλέον έχουμε αρκετά παιδιά καθημερινά στην προπόνηση. Θέλω να επισημάνω πως η ομάδα είναι πολύ νεανική και είναι ενισχυμένη φέτος με πολύ έμπειρες αθλήτριες, όπως είναι η Μάστωρη Μαρία, η Σταυρούλα Ψούνη, που είναι επιπέδου εθνικής ομάδας, από κει και πέρα η Μαρίνα Πίτσικα, Κίτσου Ελένη, Λουλετζόγλου Αναστασία και η τερματοφύλακας Σταματιάδη Δήμητρα. Και φυσικά τις ευχαριστούμε γιατί στη πρώτη φάση μας βοήθησαν πάρα πολύ και θα συνεχίσουν να μας βοηθούν και στη συνέχεια.
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους για τη βοήθεια που προσφέρουν στην ομάδα λέγοντας τα εξής: «Το σημαντικό που θέλω να τονίσω και να ευχαριστήσω είναι η τεράστια προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που δουλεύουν αθόρυβα πίσω από την ομάδα. Το πιστεύω με απόλυτη βεβαιότητα πως αν δεν υπήρχε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας ίσως να μην υπήρχε γυναικείο πόλο στη Λάρισα. Επίσης όλους τους διοικητικούς που κρατούν τις ισορροπίες, αλλά και κάποιους γονείς που βοηθούν την ομάδα και θέλω όλους πραγματικά να τους ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά μου».
 
Το ρόστερ του ΝΟΛ:
Τερματοφύλακας: Σταματιάδου
Αμυντικές: Κίτσου, Κουρέτα, Κολτσίδα,
Περιφερειακές: Μάστωρη, Λουλετζόγλου, Πίτσικα, Ψούνη, Τουλουμτζίδου, Πατούνα
Φουνταριστές: Κουρούτσαλη, Χέδα, Ιωακείμ
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα, Παρασκευή, 6/7
19.30 ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου, 20.30 ΝΟ Λάρισας – Νηρέας Χαλανδρίου, 21.30 ΝΕ Λαμίας – Ιωνικός Νίκαιας
Αύριο, Σάββατο, 7/7
10.00 ΝΟ Χίου – Νηρέας Χαλανδρίου, 11.00 Ιωνικός Νίκαιας – ΝΟ Λάρισας, 12.00 ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΕ Λαμίας, 19.00 Νηρέας Χαλανδρίου – Ιωνικός Νίκαιας, 20.00 ΝΕ Λαμίας – ΝΟ Χίου, 21.00 ΝΟ Λάρισας – ΑΝΟ Γλυφάδας
Κυριακή, 8/7
09.00 ΝΟ Χίου – Ιωνικός Νίκαιας, 10.00 ΑΝΟ Γλυφάδας – Νηρέας Χαλανδρίου, 11.00 ΝΕ Λαμίας – ΝΟ Λάρισας, 16.00 Ιωνικός Νίκαιας – ΑΝΟ Γλυφάδας, 17.00 Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΕ Λαμίας, 18.00 ΝΟ Λάρισας – ΝΟ Χίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass