Ο ΔΙΓΚΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Ενας… Αγγελος ήρθε να δώσει φτερά στον Τύρναβο

*«ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο κ. ΜΠΡΕΖΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 21:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:06
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Νίκος Σιούμκας
Τον Άγγελο Διγκόζη επέλεξε ο μεγαλομέτοχος Βασίλης Μπρέζας να αναθέσει την τεχνική ηγεσία του Τυρνάβου 2005, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Χθες το μεσημέρι στα γραφεία της επιχείρησης του ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Μακεδόνα προπονητή, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο και να δικαιώσει όλους αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν.
Ο Διγκόζης που έκανε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα και ξεχώριζε για το πάθος αλλά και το ήθος του, από την πρώτη στιγμή της συζήτησής με τον κ.Μπρέζα ξεκαθάρισε ότι όνειρό του ήταν από πέρυσι να δουλέψει στο τυρναβίτικο σωματείο, καθώς υπάρχουν εκεί όλα τα εχέγγυα για να είναι αποτελεσματική η δουλειά ενός νεαρού προπονητή, που ξεκινά τώρα ουσιαστικά μια νέα καριέρα και είναι αποφασισμένος να πετύχει.
Συνεργάτες του θα είναι ο Θανάσης Κουτσαφτίκης(βοηθός) με τον Κώστα Μαντζιώκα(γυμναστής), ενώ για προπονητής τερματοφυλάκων πληροφορίες κάνουν λόγο ότι προορίζεται ο Βαγγέλης Τσότσας και αναμένεται η απάντησή του. Στην περίπτωση που είναι αρνητική, τότε θα αναζητηθεί άλλος για αυτή τη θέση.
Εκτός των κ.Μπρέζα. Δόκου στη χθεσινή συζήτηση για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Διγκόζη παρόντες από το δ.σ. ήταν και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κεχαγιάς, με τον γενικό αρχηγό Δημήτρη Κουτίνα.
Λίγο μετά την επίτευξη της συμφωνίας, οι κ.Μπρέζας, Δόκος και ο Διγκόζης, επισήμαναν τα εξής:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΕΖΑΣ: «Θέλω να καλωσορίσω τον Άγγελο Διγκόζη στην ομάδα μας. Σε όλο αυτό το διάστημα έκανα μια έρευνα και διέκρινα ότι ήταν ο άνθρωπος που ταιριάζουμε πιο πολύ, που έχει περισσότερο όρεξη από τον καθένα μας για να κάνει αυτή την προσπάθεια στον Τύρναβο, σε αυτά τα καινούργια σαλόνια που η ομάδα μας μπήκε. Θα τον στηρίξουμε έμπρακτα και πιστεύω ότι θα πετύχει, με τη βοήθεια όλων μας».
-Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά;
«Είναι μια καινούργια κατηγορία που θα ξεκινήσουμε και θα βλέπουμε τι κάνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».
-Ένα μήνυμα που στέλνετε για το κόσμο
«Σίγουρα πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει, αλλά έχουμε κι εμείς περισσότερες απαιτήσεις, καθώς θέλουμε οπωσδήποτε να είναι δίπλα μας, για να καταλάβουμε κι εμείς αυτό πόσο αρέσει στους φιλάθλους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας, καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους ικανοποιήσουμε».
-Μεταγραφικά και ανανεώσεις παικτών, πότε θα ξεκινήσουν;
« Από σήμερα αρχίζουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να αξιολογήσουμε πρώτα το υπάρχον υλικό και από κει και πέρα θα κοιτάξουμε μια μια τις θέσεις και τις επιλογές που έχουμε και από θέμα χαρακτήρων των ποδοσφαιιριστών που θα έρθουνε, γιατί η ομάδα μας πάντα ήταν σε θέματα συμπεριφοράς άψογη. Επίσης θα δούμε και πόσο παικτικά μπορούν να μας βοηθήσουν οι ποδοσφαιριστές».
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΚΟΣ: «Από σήμερα ουσιαστικά ξεκινάει η καινούργια μας χρονιά. Όλοι μας οφείλουμε να βοηθήσουμε όπως και πέρυσι. Κάναμε τις επιλογές μας, οι οποίες ευχόμεθα να είναι σε καλό επίπεδο. Η συμμετοχή μας στην Β΄ Εθνική είναι πρωτόγνωρη, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις όποιες δυσκολίες παρουσιασθούν και με τη βοήθεια των φιλάθλων που είχαμε πέρυσι και θα τους καλέσουμε να είναι και φέτος μαζί μας.
Το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί με τη μεταφορά των φιλάθλων μας στο στάδιο Αλκαζάρ το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε ως έδρα, θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε.
Πρόταση δική μου που πιστεύω ότι θα την υλοποιήσουμε θα είναι να βοηθήσουμε με πούλμαν τη μετακίνηση του κόσμου και θα είμαστε στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν.
Για τον κ.Διγκόζη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που θα έχει, ξεκινώντας από το ότι κανείς δεν ξεκινάει μαθημένος και κατά την πορεία μαθαίνεις. Τα ίδιο ισχύει και για τον Άγγελο, είναι τιμή γι΄αυτόν να δουλέψει στην ομάδα μας και του ευχόμαστε να πετύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα μεταβώ στην Αθήνα όπου έχουμε συγκέντρωση στην Football League και θα ενημερωθούμε για ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι το μετοχικό κεφάλαιο των 500.000 ευρώ και κάναμε προσπάθειες να μειωθεί. Επίσης τι θα γίνει με την Κ17 και άλλα προβλήματα που αφορούν τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και πόσες τελικά θα συμμετάσχουνε.
Ελπίζουμε δε ότι όλα θα επιλυθούνε τα ζητήματα και θα είναι μια καλή χρονιά.
Ειδικότερα για τους φιλάθλους μας τους υποσχόμαστε ότι εμείς θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που θα μας δείξουν και όπως πάντα θα πω αυτό που λέω ότι «μη φειδώμενοι κόπου, χρόνου και χρημάτων» όσοι ασχολούμεθα με αυτό το άθλημα, πρέπει εκ των προτέρων να ξέρουμε ότι ναι μεν οι δυσκολίες της ζωής μας υποχρεώνουν να αντιμετωπίσουμε ορισμένα θέματα, όμως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανούμε αντάξιοι».
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΓΚΟΖΗΣ: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που επέλεξε ο κ.Μπρέζας και η διοίκηση του Τυρνάβου να είμαι εγώ ο προπονητής μετά από 46 χρόνια, που θα καθοδηγήσω την ομάδα στη Β΄Εθνική. Το να πω ευχαριστώ στον κ.Μπρέζα και σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είναι το λιγότερο.
Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι θα δουλέψω πάρα πολύ, θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω για την επιλογή που έκαναν για να φέρουνε εμένα στην ομάδα.
Εύχομαι δε και πιστεύω να μας βοηθήσει ο Θεός και η Παναγία, να έχουμε πάνω από όλα υγεία, πολύ καλά αποτελέσματα και μια πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας».
-Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία;
«Είναι όλα υπό συζήτηση, περιμένουμε από την Αθήνα να πληροφορηθούμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας.
Από ότι μου είπε ο πρόεδρος αυτό θα το γνωρίζουμε 4 ή 5 Ιουλίου.
Οπότε υπάρχει ένα πρώτο πλάνο, περιμένουμε ακριβώς να βγει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για να δούμε κι εμείς πότε θα ξεκινήσουμε»
* Η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιουλίου και το βασικό στάδιο πιθανότατα να πραγματοποιηθεί και πάλι στην ορεινή Σαμαρίνα.
ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΔΙΓΚΟΖΗ
Ο Άγγελος Διγκόζης είναι παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν τόσο στην αμυντική όσο και στη μεσαία γραμμή. Συνολικά στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε σε 435 επίσημους αγώνες όλων των κατηγοριών σημειώνοντας 42 γκολ. Κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην Α' Εθνική με 8 διαφορετικές ομάδες (Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Άρης, Ιωνικός, ΑΕΛ, Ξάνθη και Πανσερραϊκός). Την περίοδο 2011-12 εργάσθηκε ως βοηθός προπονητή του Σάββα Παντελίδη, στον Πανθρακικό. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1974 και έχει ύψος 1.74 εκ.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Άρη Προφήτη Ηλία και το 1994 αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που τότε αγωνιζόταν στη Β' Εθνική.
Μετά την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ,ο Διγκόζης αγωνίστηκε για μισή σεζόν στην Κύπρο για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας μετρώντας 12 συμμετοχές και 2 γκολ.
Μετά την αποδέσμευσή του από τον Άρη θα αγωνιστεί για έξι μήνες στον Ιωνικό και τον Ιανουάριο του 2005 θα αποκτηθεί από τη Λάρισα που τότε πάλευε για να επανέλθει στην Α' Εθνική. Στη Λάρισα θα μείνει έως τον Ιούνιο του 2007 έχοντας 68 συμμετοχές (οι 53 στην Α' Εθνική) και 14 τέρματα (τα 9 στην Α' Εθνική).Παράλληλα θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του 2005 αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 2007,στον δεύτερο τελικό της καριέρας του.
Την αγωνιστική περίοδο 2009/10 επέστρεψε στα γήπεδα της Β' Εθνικής για λογαριασμό της Αναγέννηση Καρδίτσας και το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε με τη Νίκη Βόλου, αποχώρησε όμως τον Ιανουάριο του 2011 και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε διατελέσει υπηρεσιακός προπονητής. Αγωνίστηκε δε και με τη φανέλα του Οικονόμου Τσαριτσάνης που ανέβασε στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
Προπονητικά εκτός από βοηθός του κ.Παντελίδη στον Πανθρακικό, δούλεψε στον Τηλυκράτη Λευκάδας και στην Παναχαϊκή.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass