Ο ΠΟΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΛ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΚΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Λαρισαίος της… Εθνικής Σουηδίας

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2013 18:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:59
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Είναι Έλληνας αλλά παίζει με την Εθνική Σουηδίας και εδώ που τα λέμε είναι και ο φυσικός της ηγέτης στην πισίνα. Ο Λαρισαίος Αλέξανδρος Κουλουκτσής είναι ένας πολίστας με μια… περίεργη αθλητική ιστορία και αξίζει να της ρίξουμε μια ματιά.
Γεννήθηκε το 1986 στη Σουηδία από Έλληνες γονείς αποκτώντας έτσι το σουηδικό διαβατήριο αυτόματα. Στα πρώτα του δύο χρόνια γύρισε στην Ελλάδα χωρίς να ξέρει πως ο τόπος γέννησής του ίσως του άλλαζε κατά πολύ τις εμπειρίες του στο μέλλον.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ…
Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ήρθε στα έξι του χρόνια αλλά με ένα άθλημα πολύ διαφορετικό, το … τένις. Γρήγορα όμως άλλαξε ρότα και στα 12 χρόνια του γνώρισε το υγρό στοιχείο και συγκεκριμένα το πόλο που τον συνοδεύει ακόμα και σήμερα.
Μέλος του ΝΟΛ από πολύ μικρός ξεσηκώθηκε στα 18 του και αποφάσισε να γυρίσει λίγο τον κόσμο. Πήγε λοιπόν στη Σουηδία για να σπουδάσει και παράλληλα άρχισε και τις επαφές του με το πόλο.
«Πρώτη ομάδα που γνώρισα εκεί ήταν η Hellas SK και καταφέραμε την περίοδο 2005 – 2006 να αναδειχθούμε πρωταθλητές Σουηδίας. Εγώ έπαιζα περιφερειακός και φουνταριστός έχοντας σημειώσει αρκετά τέρματα».
*Η ομάδα λεγόταν Ελλάς. Ήταν από ομογενείς;
-Όχι. Όσο περίεργο και αν φαίνεται δεν ήταν ομάδα ομογενών. Πρόκειται για μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 1896 όταν ο φιλελληνισμός ήταν έντονος σε όλη την Ευρώπη και στη Σουηδία. Εγώ πραγματικά ένιωθα πολύ περήφανος που φόρεσα το σκουφάκι της Ελλάς και μάλιστα αναδειχθήκαμε και πρωταθλητές.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ… ΕΛΛΑΔΑΣ
Το 2004 ήρθε και η πρώτη επαφή με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας. «Ήταν σε ένα τουρνουά στη Δανία και πήρα μέρος στην αποστολή. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία και αφού είδαν ότι ήμουν ένα σημαντικό μέρος στο σύνολο, έμεινα για όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική. Μόνο πέρυσι είχα ένα ατύχημα με το χέρι μου και δεν μπήκα στην αποστολή. Φέτος ελπίζω να επανέλθω γιατί και εγώ το θέλω. Εκεί βρίσκεται και ένας Έλληνας προπονητής, ο Μαρίνος Χριστοδούλου».
*Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται πως ενώ είσαι Έλληνας φοράς το σκουφάκι με το σήμα της Σουηδίας;
-Κοίταξε, το πόλο για μένα είναι ένα χόμπι το οποίο εγώ αγαπώ υπερβολικά. Την πρώτη φορά που έπαιξα με την Εθνική Σουηδίας ένιωσα μεγάλη έκπληξη και χαρά ταυτόχρονα που ήμουν ένας από τους καλύτερους της χώρας. Οφείλω πολλά στη Σουηδία και τα δύο χρόνια που ήμουν συνεχόμενα εκεί με μεταχειρίστηκαν πολύ καλύτερα από όσο στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Και για την Εθνική Ελλάδας να έπαιζα δεν θα έπαιζα για το σκουφάκι αλλά για το χόμπι μου που αγαπώ.
ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ…. ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΤΑΙ
Ο Αλέξανδρος Κουλουκτσής είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας. Και πραγματικά πρόκειται για έναν γιατρό που συνεχώς… τραυματίζεται. Τύμπανο, χέρι, πλευρό, ώμοι, δάχτυλο, αγκώνας και άλλα είναι μέχρι στιγμής στη λίστα των σημείων που έχει τραυματιστεί σκληρά μετά από τόσα χρόνια πόλο. «Και όμως το πόλο δεν το αφήνω με τίποτα γιατί όσο σκληρό και αν λένε πως είναι, πρόκειται για ένα από τα πιο γοητευτικά αθλήματα» μας λέει και συμφωνούμε…
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επίσης πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στην Ελλάδα που έχει παίξει σε όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν στη χώρα. Έχει παίξει με τον ΝΟΛ από την Γ’ Εθνική, πέρασε από τη Β’, από την Α2΄ και πριν από λίγα χρόνια ήταν και στην Α1 τις δύο σεζόν που έφτασε η μοναδική λαρισινή ομάδα εκεί.
«Ηταν μια μοναδική εμπειρία να έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες και νοιώθω γεμάτος από συναισθήματα. Κάποτε θυμάμαι πως μας φάνταζε σαν μακρινό όνειρο όταν παίζαμε στην Β’ και στην Γ’ να βρεθούμε στην Α1’ και όμως τα καταφέραμε».
*Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;
-Η καλύτερη στιγμή ήταν η άνοδος τόσο στην Α1 αλλά εγώ θυμάμαι και έντονα την άνοδο από την Γ’ στη Β’ Εθνική που ήρθε στην Καλαμάτα με μια ισοπαλία στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η χειρότερη δεν ήταν η πτώση στην Α2 αλλά ο περσινός μου τραυματισμός στον ώμο. Ήταν σκληρό για μένα.
Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΝΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Φέτος ως μέλος της ομάδας του ΝΟΛ προσπαθεί να βοηθήσεί στον στόχο της παραμονής.
*Θα τα καταφέρεται να παραμείνετε στην Α2;
- Δύσκολα αλλά θα προσπαθήσουμε. Είναι πάντως πολύ πιο δύσκολο από πέρυσι.
*Τι πρέπει να κάνει ο ΝΟΛ για να έχει μέλλον;
-Υπάρχει μια καλή φουρνιά από νεαρούς παίκτες. Αν δοθεί προσοχή σε αυτό τότε θα πετύχει. Μεγάλο βάρος σε αυτό θα πρέπει να ριχθεί και από τη διοίκηση. Να μην αφήσουν το πόλο γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αιχμή του δόρατος και πραγματική διαφήμιση του συλλόγου. Να μην προσέξει η διοίκηση μόνο την κολύμβηση.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass