ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 3 ΟΜΙΛΩΝ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα σενάρια για τη Β’ Ερασ.

* ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:54
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία μετά την αύξηση των ομίλων από 2 σε 3 (και το οποίο συνεπάγεται την αύξηση του αριθμού των ομάδων) μελετά η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ παράλληλα με τη σύνταξη των προκηρύξεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το μείζον θέμα για τους ανθρώπους της ΕΠΣΛ είναι η συγκρότηση των ομίλων με βασικό κριτήριο το γεωγραφικό ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες που εκπροσωπούν χιλιομετρικά απομακρυσμένες περιοχές (σ.σ. Ναρθάκι, Βρυσιά, Σταυραετός, Βερδικούσια, Δευκαλίων, Καρυά, Μύτικας) και παράλληλα να μην διαιρεθούν οι ομάδες της πόλης της Λάρισας σε όποιο βαθμό αυτό καθίσταται δυνατό.
Οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στη συγκρότηση των ομίλων είναι μεγαλύτερες στη Β’ σε σχέση με τη Γ’ τοπική κατηγορία καθώς ο τελικός αριθμός των ομάδων στο μικρότερο τη τάξΕΙ πρωτάθλημα δεν είναι ακόμα γνωστός, καθώς σύμφωνα με τις ενδείξεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ δεν αποκλείεται να υπάρξουν τελικά 4 όμιλοι αντί για 3 όπως αρχικά είχε υπολογισΤεί κάτι που αν συμβεί θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τον διαχωρισμό των ομάδων.
Το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας για την περίοδο 2013-14 θα διεξαχθεί όπως προαναφέρθηκε σε τρεις ομίλους των 14 ομάδων. Συνολικός δηλαδή αριθμός ομάδων 42 οι οποίες είναι οι: Δευκαλίων, Πλατύκαμπος, Ατρόμητοι, Ελευθεριακός, Αρμένιο, Μελία, Μελισσοχώρι, Ναρθάκι, Ανάβρα, Βρυσιά, Λάρισα ’88, Πανιώνιος, Πρωτέας, Μαρμαρίνη, Άρης Λάρ., Ακαδημία Τ., Πελασγιώτιδα, Αστέρας Τ., Μύτικας, Αιγάνη, Γόννοι, Πλατανούλια, Δελέρια, Χειμάδι, Σ.Σ. Ραψάνης, Ομόνοια, Χαλκιάδες, Ακαδ. Αχιλλέα, Ν. Καρυές, Σταυραετός, Καρυά, Βερδικούσια, Ευαγγελισμός, Θύελλα ΜΕ, Δασοχώρι, Στόμιο, Λύκοι, Πουρνάρι, Λάρισα 2012, Κυψέλη, Ανθούπολη και Καλαμάκι.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα συγκροτηθούν οι 3 νέοι όμιλοι θα είναι της Ελασσόνας/Τυρνάβου, των Φαρσάλων και της Αγιάς/οδού Βόλου. Επομένως το ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς θα κατανεμηθούν τα 9 σωματεία της Λάρισας.
Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια (σ.σ. δεν αποκλείεται και τρίτο): Το πρώτο σενάριο υπαγορεύει να μοιραστούν στους τρεις παραπάνω πόλους. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο οι τρεις ομάδες του Δήμου Τεμπών ήτοι Γόννοι, Αιγάνη, ΣΣ Ραψάνης θα συμπεριληφθούν όπως έγινε φέτος στον άξονα Ελασσόνας/Τυρνάβου μαζί με μία ομάδα της Λάρισας, οι υπόλοιπες ομάδες της Λάρισας να προσκολλήσουν στον όμιλο της Αγιάς, ενώ οι ομάδες του άξονα της οδού Βόλου θα συμπεριληφθούν στον όμιλο των Φαρσάλων κάτι που επίσης έγινε φέτος.
Το τελικό σχέδιο υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προς στο τέλος του μήνα (26/6/2013).
«ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»
Για «δικτατορία στο ποδόσφαιρο» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών του στις 14-7-2013 με θέμα «Παύση ιδιότητας μέλους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς». Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Γρηγορίου δήλωσε τα εξής:
«Δεν θα πρέπει καμία Ένωση να ψηφίσει υπέρ της διαγραφής άλλης Ένωσης-μέλους. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που αρέσει να ακούγεται θα πρέπει να τον διαγράφουμε; Αυτό σημαίνει δικτατορία στο ποδόσφαιρο. Το πώς θα κινηθούμε σαν Ένωση θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και θα αποφασιστεί από κοινού».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass