ΜΕΤΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στον «αέρα» οι αθλητικές μεταδόσεις

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53
 Του Σωτ. Κέλλα
Το κλείσιμο της ΕΡΤ άφησε στο δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενους μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας παράλληλα και χιλιάδες Ελληνες φιλάθλους χωρίς αθλητική ενημέρωση μια και η κρατική τηλεόραση είχε εξασφαλίσει πολλές αθλητικές μεταδόσεις που αποτελούσε μια όαση δροσιάς ειδικά το καλοκαίρι.
Και αν ο τρίτος τελικός του μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟ βρήκε τηλεοπτική «στέγη» καθώς μετακόμισε στον ΣΚΑΙ αντί 60.000 ευρώ κάποια άλλα αθλητικά γεγονότα μπορεί να μην φθάσουν στους Ελληνες τηλεθεατές.
Ήδη το Confederations Cup πήγε σε ιδιωτικό κανάλι αλλά χωρίς απεσταλμένο με αποτέλεσμα να ακούγεται τη μια μέρα φωνή Γερμανού σπορτκάστερ και την άλλη Ιταλού.
Σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα ή αθλητικές διοργανώσεις που έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον μπορεί να μην υπάρχει καμία τηλεοπτική κάλυψη. Ακόμα και αν πρόκειται για αγώνες εθνικών ομάδων ειδικά «μικρών» αθλημάτων που σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρούν χορηγούς ζητούσαν και κατάφεραν να έχουν κάλυψη από την κρατική τηλεόραση. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι ελεύθερο κανάλι θα ενδιαφερόταν ποτέ για πανελλήνια πρωταθλήματα τζούντο ή άρσης βαρών ή κανόε καγιάκ ακόμα και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Πολλά τέτοια αθλήματα εναπόθεταν τις ελπίδες για να γίνουν πιο δημοφιλή σε μια επιτυχία σε ολυμπιάδα με ένα μετάλλιο ενός αθλητή.
Άγνωστο είναι τι θα γίνει με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να μεταδοθούν από την ΕΡΤ και αρκετοί φίλαθλοι ήθελαν να δούνε.
Συγκεκριμένα διεξάγεται στη Μόσχα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (10-18 Αυγούστου), το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (19 Ιουλίου-4 Αυγούστου), το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κάτω των 21 ετών που αρχίζει σύντομα στην Τουρκία και συμμετέχει η εθνική Ελλάδας αλλά και οι Μεσογειακοί Αγώνες που αρχίζουν σε δύο μέρες στη Μερσίνα της Τουρκίας.
Επίσης αγώνες των «μικρών» εθνικών ομάδων με μαύρο στην ΕΡΤ θεωρούνται απίθανο να τους δούμε και είναι κρίμα για τις προσπάθειες των μελλοντικών πρωταθλητών.
Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης το βασικό κίνητρο που είχαν οι αθλητές (κυρίως αυτοί που αποφάσισαν να ασχοληθούν σε μη δημοφιλή αθλήματα) ήταν η δόξα που τους πρόσφερε , έστω πολλές φορές και με χαμηλή τηλεθέαση, η κρατική τηλεόραση που ήταν κοντά σε όλα τα γεγονότα. Γι’ αυτούς αποτελεί το μέγιστο πλήγμα το «μαύρο» στη ΕΡΤ.
Και μια και μιλάμε για αθλητικές διοργανώσεις να αναφέρουμε τι υπάρχει φέτος το καλοκαίρι παρά την απουσία ενός ποδοσφαιρικού Μουντιάλ ή ενός ποδοσφαιρικού Euro.
*Το Confederations Cup που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πρόβα Μουντιάλ στην πιο ποδοσφαιρική χώρα του πλανήτη, τη Βραζιλία! Οι Βραζιλιάνοι αλλά και άλλες μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Ουρουγουάη, αναμένεται να προσφέρουν θέαμα, ένα χρόνο πριν τη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.
* Ευρωμπάσκετ γυναικών (15-30/06): Η Γαλλία φιλοξενεί για 4η φορά το Ευρωμπάσκετ γυναικών αλλά απούσα θα είναι η Εθνική Ελλάδος, που δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των προκριματικών.
*Μεσογειακοί Αγώνες (20-30/06) :Μία διοργάνωση που είχε αρχικά ανατεθεί στο Βόλο και τη Λάρισα, αλλά η οικονομική κρίση οδήγησε στην αναζήτηση άλλης διοργανώτριας πόλης. Έτσι, η Μερσίνη της Τουρκίας θα φιλοξενήσει τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου η Ελλάδα θα έχει πολυμελή αποστολή, με στόχο την κατάκτηση αρκετών μεταλλίων. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα μεταλλίων όλων των εποχών.
*Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου U-20 (21/06 - 13/07): Μία ακόμη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε 7 πόλεις της γειτονικής χώρας. Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα του πλανήτη θα διεκδικήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ανάμεσά τους και η ελληνική ομάδα, που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Μεξικό (22/06), το Μάλι (25/06) και την Παραγουάη (28/06).
* Wimbledon (24/06 - 07/07)
* TT Assen (29/06): Ένας από τους σημαντικότερους αγώνες του φετινού MotoGP διεξάγεται στην Ολλανδία και πρόκειται για το TT Assen, σε μία ιστορική πίστα, που είναι και η μοναδική που φιλοξενεί κάθε χρόνο έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανελλιπώς από το 1949.
* Tour de France (29/06 - 21/07) Το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, ειδικότερα φέτος, που ο Γύρος της Γαλλίας συμπληρώνει 100 διοργανώσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Γύρος θα ξεκινήσει από την Κορσική, ενώ και τα 21 ετάπ θα διεξαχθούν αποκλειστικά επί γαλλικού εδάφους μετά από πολλά χρόνια.
* Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ (01-07/07): Το Στάρε Γιαμπλόνκι της Πολωνίας φιλοξενεί για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, με τη Βραζιλία να θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα από το 2011 στη Ρώμη, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Παρόντα θέλουν να είναι και τα ελληνικά δίδυμα με τους Κοτσιλιάνο/Ζουπάνη και Αρβανίτη/Καραγκούνη.
* Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών (09-21/07)Με στόχο την κορυφή ταξιδεύει στην Εσθονία η Εθνική νέων ανδρών, ενισχυμένη φέτος και με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος.
*Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (19/07 - 04/08): Στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί το 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που για 16 μέρες θα φιλοξενεί κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις και συγχρονισμένη κολύμβηση. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τις εθνικές ομάδες πόλο, με στόχο στις γυναίκες την κατάκτηση της κορυφής, και στους άνδρες τουλάχιστον την είσοδο στα προημιτελικά. Φυσικά, το "παρών" θα δώσουν και οι Έλληνες κολυμβητές, αλλά οι αθλητές/αθλήτριές μας σε καταδύσεις και συγχρονισμένη κολύμβηση.
*Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ κορασίδων (26/07 - 04/08) Την πρώτη της παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε η Εθνική κορασίδων με την 5η θέση που κατέλαβε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι, θα βρεθεί στην Ταϊλάνδη, όπου συμμετέχει στο 2ο όμιλο, με αντιπάλους την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα, τη δις παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιαπωνία, την τριταθλήτρια κόσμου Σερβία και την Αργεντινή. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να μην τερματίσει τελευταία στον όμιλό της, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.
*Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (10-18/08) Για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. *Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών (18-24/08): Η μοναδική σημαντική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Βόλο. Τα κορίτσια της περσινής Εθνικής νεανίδων, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ, θέλουν να βρεθούν και πάλι στην κορυφή του κόσμου, και μάλιστα μέσα στο "σπίτι" τους αυτή τη φορά. Ισπανία, Καναδάς και Μεξικό είναι οι αντίπαλοί τους στη φάση των ομίλων, με την πρώτη κάθε ομίλου να προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά.
*Ευρωμπάσκετ ανδρών (04-22/09): Στη Σλοβενία, 24 ομάδες μπαίνουν στη μάχη για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ανάμεσά τους, φυσικά, και η Εθνική Ελλάδος, που συμμετέχει στον 4ο όμιλο (στο Κόπερ) με αντιπάλους τη Σουηδία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Φινλανδία. Στόχος για την ελληνική ομάδα είναι να καταλάβει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων, που οδηγούν στο 2ο γύρο, όπου δημιουργούνται νέοι όμιλοι και ακολουθούν οι νοκ-άουτ αγώνες.
*Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών (06-14/09)
*Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (20-29/09)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass