ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Ο ΘΕΜΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Ένας Φαρσαλινός... Jari Latvala

* «ΣΤΗΝ 1η ΕΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΑΜΕ», ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 23:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:46
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ήταν η 12η συμμετοχή του στο ράλι Ακρόπολις και κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση: Να αναδειχθεί ο ταχύτερος Έλληνας οδηγός. Ο λόγος για τον φαρσαλινής καταγωγής Θέμη Χαλκιά που μαζί με τον Λεωνίδα Μαχαίρα άφησαν το στίγμα τους στο επετειακό ράλι Ακρόπολις το οποίο φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια ιστορίας. Έχοντας στα χέρια τους ένα Mitsubishi EVO 9 κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τη σκληρή μάχη και να αναδειχτούν οι ταχύτεροι μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων στην κατηγορία Class 3 και πρώτοι στην κατηγορία των ερασιτεχνών οδηγών (Ελλήνων-ξένων). Παράλληλα, τερμάτισαν στην 22η θέση της γενικής κατάταξης.
Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν για τρεις μέρες στις ειδικές διαδρομές του ράλι και κατά γενική ομολογία, οι σκληρές συνθήκες επιβεβαίωσαν το όνομα που έχει ο εθνικός μας αγώνας. Πενήντα πληρώματα ξεκίνησαν και τελικά ο Jari Latvala με VW Polo κατάφερε, για πρώτη φορά, να κατακτήσει την κορυφή της γενικής.
Για τη μεγάλη του επιτυχία και τις εμπειρίες που έζησε ο Θέμης Χαλκιάς (που είναι ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ) μίλησε στην «Ε» τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Το αποτέλεσμα που καταφέραμε ήταν μοναδικό. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που είχα έως τώρα. Παίρνω μέρος στο ράλι Ακρόπολις για 12η φορά και έχω τερματίσει σε 10 αγώνες. Από το 1997 όταν τότε αγωνιζόταν και ο πατέρας μου. Θέλαμε πολύ να ολοκληρώσουμε το φετινό Ακρόπολις . Ήταν μια εμπειρία μοναδική και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο η παρουσία του οποίου ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας στήριξαν: KCP Group, Profarm, Στασινός ΟΕ, Gant Oil, Ασφαλιστική New Forum και την αγωνιστική ομάδα RSD».
-Αντιμετωπίσατε προβλήματα;
«Την πρώτη μέρα στην πρώτη ειδική διαδρομή (47 χιλιόμετρα) μας έπιασε λάστιχο στο 8ο χιλιόμετρο. Κατεβήκαμε το αλλάξαμε, δεν πτοηθήκαμε και συνεχίσαμε. Κάναμε νυχτερινή ειδική κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για μας και παράλληλα πολύ συναρπαστικό. Μέσα στο σκοτάδι δεν μπορούσες να δεις τίποτα και ξαφνικά έβλεπες 1000 άτομα να σε φωτογραφίζουν σε μία στροφή. Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Κινηθήκαμε γρήγορα εκεί που μπορούσαμε και εκεί που δεν ήταν καλός ο δρόμος κόβαμε ρυθμό για να μην σπάσουμε το αυτοκίνητο και να μπορέσουμε να τερματίσουμε. Θέλαμε να τερματίσουμε και ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
-Τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο;
«Ο κόσμος. Το φετινό ράλι Ακρόπολις είχε πάρα πολύ κόσμο ο οποίος παρά την κρίση ανέβηκε στο βουνό για να μας χειροκροτήσει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με ελληνικές σημαίες, έγινε χαμός».
Τι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση και τι σκέφτεσαι για το μέλλον;
«Είμαστε Θεσσαλοί και αυτή η διάκριση ήταν πολύ σημαντική για την περιοχή μας, τα Φάρσαλα και τη Λάρισα γενικότερα γιατί δεν έχει κερδίσει άλλος Θεσσαλός.
Για το μέλλον ευχόμαστε να βρούμε χορηγούς, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και πόθος μας είναι να τρέξουμε μ’ ένα WRC αυτοκίνητο και να πρωταγωνιστήσουμε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass