Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Τι αλλάζει σε πρωταθλήματα, διαιτησία

* ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΚΛ. ΣΥΡΑΚΟΥΛΗ, Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η κατανομή αξιωμάτων και αρμοδιοτήτων στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ σκιαγραφεί την επόμενη μέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού και δη για τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 που θα ξεκινήσουν μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού. Στις πιο νευραλγικές Επιτροπές τοποθετήθηκαν οι κ. Γρηγοριάδης (Επιτροπή Πρωταθλημάτων/Κυπέλλου-συνεχίζει από την περασμένη χρονιά) και Μητροδήμος (Επιτροπή Διαιτησίας) αντίστοιχα, ενώ σε ότι αφορά στην Πειθαρχική Επιτροπή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από 3μελής θα γίνει 4μελής (από τέσσερις νομικούς, τρεις τακτικούς και έναν αναπληρωματικό) με τους κ. Σπυράτο και Κουτσογιάννη να διατηρούν τις θέσεις τους.
Κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο τα τοπικά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν ως εξής: Α’ ΕΠΣΛ: 18 ομάδες, Α1 ΕΠΣΛ: 18 ομάδες, Β’ ΕΠΣΛ: 3 όμιλοι των 14 ομάδων, Γ’ ΕΠΣΛ: 3 όμιλοι των 12 ομάδων (ο αριθμός αυτός μπορεί να μεταβληθεί εάν δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες ομάδες). Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ που αφορούν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων εξετάζονται δύο σενάρια σχετικά με την αυξομείωση του αριθμού των προβιβαζόμενων και υποβιβαζόμενων ομάδων. Στόχος του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΛ όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Λευτέρης Γρηγοριάδης είναι οι όποιες αλλαγές γίνουν να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες προς όλες τις ομάδες.
«Στην Α’ και Α1 Ερασ. που αποτελούν τη βιτρίνα των τοπικών πρωταθλημάτων θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις πιο κοντά με στόχο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο και τη δυναμική αυτών των κατηγοριών, ενώ σε ότι αφορά στις Β’ και Γ’ Ερασ. θα έχουν τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων» τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε:
«Σχετικά με το κύπελλο το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί η έδρα του αδυνάτου στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ενώ στα παιδικά πρωταθλήματα θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο και να ανεβάσουμε όσο μπορούμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη.
Τέλος σε ότι αφορά στους γιατρούς αγώνων θέλουμε να κρατηθούμε σε ποσοστό που αγγίζει το απόλυτο».
Β. ΜΗΤΡΟΔΗΜΟΣ: ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ
Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σαν νέος Πρόεδρος στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, έκανε στην «Ε» ο κ. Βασίλης Μητροδήμος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε τα εξής:
«Δέχτηκα και ανέλαβα την υπεύθυνη θέση του προέδρου της Ε.Δ./ΕΠΣΛ, έχοντας πλήρη επίγνωση του σοβαρού ρόλου που διαδραματίζει αυτή η Επιτροπή στη διοργάνωση, εξέλιξη και λειτουργικότητα του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Ήμουν ανέκαθεν της άποψης ότι ο Νομός Λάρισας διαθέτει τεράστιο αριθμό ικανών και αξιόλογων διαιτητών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να στέκονται με επιτυχία και αξιοπρέπεια στους αγωνιστικούς χώρους, όχι μόνο των τοπικών ερασιτεχνικών γηπέδων, αλλά και σε αυτά των ανώτερων Εθνικών κατηγοριών».
-Τη φετινή χρονιά η λαρισινή διαιτησία είχε μπει στο περιθώριο. Πιστεύετε ότι είναι εφικτή η αναστροφή του αρνητικού κλίματος και πώς θα το πετύχετε;
«Με τους συνεργάτες μου, που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν την Επιτροπή Διαιτησίας, αμέσως θα ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο για βελτίωση των υφιστάμενων καταστάσεων στον χώρο της Λαρισινής Διαιτησίας, αλλά για να εφαρμόσουμε όλα όσα επιβάλουν οι Κανονισμοί, οι Εγκύκλιοι και οι συστάσεις που απευθύνουν η UEFA, η ΕΠΟ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αυτής.
Κύριο μέλημά μας θα είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των παραγόντων των σωματείων προς τα πρόσωπα όλων των διαιτητών μας, αλλά και ο σεβασμός και η εκτίμηση των δεύτερων στα πρόσωπα των πρώτων.
Θα σταθούμε στο πλευρό όλων των διαιτητών μας και κυρίως σ΄ αυτό των αξιολογημένων και θα διεκδικήσουμε όλα όσα στερήθηκαν την περασμένη χρονιά, με συχνές επαφές με τα αρμόδια Όργανα, γόνιμο διάλογο και μακριά από επιζήμιες αντιπαλότητες. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί καθετί το εποικοδομητικό, αξιοκρατικό και θετικό για το ποδόσφαιρο το στηρίζουμε».
-Δεν ήταν λίγα φέτος τα παράπονα των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα για τη διαιτησία. Ποιο το μήνυμά σας προς τους παράγοντες;
«Θα επικεντρώσουμε για άλλη μια φορά τις προσπάθειές μας στην άψογη και ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, η οποία διαταράσσεται πολλές φορές από τις διαμαρτυρίες σε βάρος διαιτητών. Είμαστε αποφασισμένοι να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις δικαιολογημένες και με κόσμιο τρόπο εκφραζόμενες διαμαρτυρίες των παραγόντων, αλλά και να απορρίπτουμε ασυζητητί αυτές που εκδηλώνονται αναίτια και για χάρη μιας τυχαίας ήττας.
Θα αποδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι είμαστε οι επικεφαλής μιας μεγάλης «οικογένειας» που την αποτελούν παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές και φίλαθλοι».
-Θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στη νέα Επιτροπή Διαιτησίας;
«Προς το παρόν όχι. Ο προκάτοχός μου κ. Λεωνιδάκης θα έχει ρόλο αναπληρωτή προέδρου, οι κ. Νίτσας και Κωστής θα παραμείνουν μέλη της Επιτροπής και στη γραμματειακή υποστήριξη θα συνεχίσει ο κ. Τσιλίκης».
ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ
Δήλωση σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣΛ έκανε ο υποψήφιος της «Ποδοσφαιρικής Αναγέννησης Λάρισας» Νίκος Μπαρμπαγιάννης:
«Έγινε ένας καλός αγώνας και από τις δύο πλευρές. Κέρδισε η ομάδα που ήθελαν τα σωματεία. Μακάρι να υλοποιήσουν αυτό που υποσχέθηκαν. Στη σημερινή εποχή την εποχή της κρίσης και με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν περισσεύει κανένας. Πρέπει όλοι συσπειρωμένοι να δουλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Γρηγορίου και την ομάδα του για τη μεγάλη νίκη και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο για ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν με προτίμησαν».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass