ΜΠΗΚΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ

Υποστολή σημαίας στον Φοίνικα...

* ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39
Του Κ. Γκιάστα
Υποστολή σημαίας έχουμε από χθες στην ομάδα μπάσκετ του Φοίνικα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» ο αρχηγός επί εφτά συνεχόμενα χρόνια Θοδωρής Λιάκος αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Η διοίκηση ανακοίνωσε στον 38χρονο μπασκετμπολίστα την πρόθεσή της να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.
Αυτό είναι ουσιαστικά ένα τέλος εποχής για τον Φοίνικα αλλά και ένα τέλος της... χρυσής εποχής του λαρισινού μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή καμία ομάδα της Γ’ Εθνικής δεν έχει παίκτη από τη φουρνιά που έφτασε τόσο τον ΓΣΛ όσο και την Ολύμπια στα υψηλά στρώματα του ελληνικού μπάσκετ. Ο Λιάκος ήταν ο τελευταίος, ενώ προτελευταίος ήταν ο Γιάννης Λάππας.
Ο «Τεό» γεννήθηκε την 4η Μαρτίου του 1975. Με ύψος 1.92μ. έπαιζε κυρίως στη θέση του shooting guard. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής της Ολύμπια Λάρισας το 1988 περνώντας από όλες τις ομάδες των υποδομών. Την περίοδο 1991-92 κατέκτησε με την εφηβική ομάδα της Ολύμπια την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και mvp της τελικής φάσης.
Από το 1993 έως το 1999 αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα της Ολύμπια στις Γ', Β' και Α2 Εθνικές κατηγορίες. Την περίοδο 1997-1998 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πρώτος στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα της Α2. Το 1999 μεταγράφηκε στον Γ.Σ. Λάρισας με τον οποίο αγωνίστηκε για τέσσερις περιόδους στο πρωτάθλημα της Α2. Την περίοδο 2003-2004 επέστρεψε στην Ολύμπια, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α2. Την επόμενη περίοδο 2004-2005 αγωνίστηκε για τελευταία χρονιά με τα χρώματα της Ολύμπια στην Α1 Εθνική.
Το 2005 μεταγράφηκε στην Α.Ε.Λ. με την οποία αγωνίστηκε για μία περίοδο στη Γ' Εθνική. Από το καλοκαίρι του 2006 είναι παίκτης του Φοίνικα. Σε αρκετές περιόδους στη Γ' Εθνική αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον 1ο όμιλο του Βορρά ενώ τα επόμενα χρόνια ήταν φυσικός και αγωνιστικός ηγέτης των «μελανόλευκων».
ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»
Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ του Φοίνικα ο υπεύθυνος των μεταγραφικών θεμάτων και έως πρότινος πρόεδρος τόνισε στην «Ε»: «Το ΔΣ της ομάδας αποφάσισε σε ειδική του συνεδρίαση την αποδέσμευση του επί σειρά ετών αρχηγού Θοδωρή Λιάκου. Μια απόφαση ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη για όλα τα μέλη και εμένα προσωπικά ιδιαίτερα λόγω των φιλικών προσωπικών σχέσεων με τον αρχηγό. Σε αυτή τη φάση όμως υπερίσχυσε η διάθεση του ΔΣ για πλήρη ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό με μόνο γνώμονα την αλλαγή πλεύσης του Φοίνικα. Ευχαριστούμε όλοι τον αρχηγό για τις πάμπολλες υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσει να κάνει στον χώρο του μπάσκετ από εδώ και πέρα».
ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ
Ο Θοδωρής Λιάκος εκτός από το γεγονός πως πρόσφερε τόσα πολλά σαν παίκτης έχει ξεκινήσει με κάποιους άλλους παλαιμάχους και μια σπουδαία προσπάθεια. Αυτή της ίδρυσης του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας στον οποίο είναι και πρόεδρος. Πράγματι αξιέπαινη και θα εκτιμηθεί στο μέλλον...
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
Μέχρι στιγμής ο τεχνικός του Φοίνικα, Θρασύβουλος Λιάγκας μετράει τέσσερις σίγουρους παίκτες. Τον βασικό κορμό από τους Κώστα Αθανασόπουλο, Κώστα Σαριμπαλίδη και Στέργιο Τσιαμπαλή όπως και Γιάννη Γοργόλη.
Από κει και πέρα παρελθόν χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Γιώργου Βλαχούλη - υπάρχει σενάριο για τον φιλόδοξο Ερμή Αγιάς φέτος που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ- ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση του νεαρού και ταλαντούχου Γιώργου Τσούμα.
ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Εν τω μεταξύ σήμερα θα γίνει κλήρωση για την ανακατανομή των Σωματείων ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ στους 2 Ομίλους του Νότου και στους 2 Ομίλους του Βορρά.
Σε κάθε Όμιλο θα ενταχθούν με την κλήρωση τόσα Σωματεία ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ, όσα ακριβώς απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των Σωματείων σε κάθε Όμιλο Νότου και σε κάθε Όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η κλήρωση θα γίνει στις 14.00, για μεν τα Σωματεία ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ, στα Γραφεία της Ε.Ο.Κ. (ΟΑΚΑ), για δε τα Σωματεία ΕΚΑΣΘ, στο Γραφείο της ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Λυδίας 1 & Παπαναστασίου).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass