Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Επανεκκίνηση Δεβετζή στη Λάρισα

* ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:37
Του Σωτ. Κέλλα
Μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών η ολυμπιονίκης του τριπλούν (ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα και χάλκινο στο Πεκίνο) επιστρέφει στους στίβους μετά από δύο χρόνια απουσίας αφού έπεσε και αυτή «θύμα» της μεγάλης επίθεσης που δέχθηκαν οι Έλληνες αθλητές στίβου.
Τον Μάρτιο του 2011 στην αθλήτρια επεβλήθη αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις για δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, με την αιτιολογία ότι «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία!
Η επιστροφή της θα γίνει στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων στίβου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο αλλά και τη βοήθεια του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας με τη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Το πρωτάθλημα θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Αλκαζάρ και η συμμετοχή της Δεβετζή καθώς είναι ο πρώτος της αγώνας μετά την τιμωρία κλέβει την παράσταση μια και είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες και άδικα τιμωρημένες.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΒΕΤΖΗ
Η Χρυσοπηγή Δεβετζή είναι αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, με μεγάλες διακρίσεις.
Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1975 στην Αλεξανδρούπολη. Ανήκει στον Ολυμπιακό ΣΦΠ.
Η Δεβετζή ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως η κορυφαία της χρονιάς τον Δεκέμβριο του 2008 με 2.016 ψήφους και τιμήθηκε εκείνη τη χρονιά από τον ΠΣΑΤ για 4η συνεχή χρονιά, που αποτελεί ρεκόρ.
Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στις 21 Αυγούστου 2004. Στον τελικό του αγωνίσματος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15,25 μ. στην τέταρτη από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε στον τελικό. Την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Βουδαπέστη το Μάρτιο με 14,73 μ.
Το 2005 κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι με επίδοση 14,64 μ. Τον Σεπτέμβριο του 2005 κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Μονακό στις 9 - 10 Σεπτεμβρίου με επίδοση 14,89 μ.
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στον τελικό του αγωνίσματος που έγινε στις 9 Αυγούστου 2006 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.05 που έκανε στην πρώτη της προσπάθεια στον αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι το προτελευταίο άλμα στον αγώνα, όταν η Τατιάνα Λεμπέντεβα έκανε στην τελευταία προσπάθεια της 15.15 και πήρε το χρυσό μετάλλιο από τη Χρυσοπηγή Δεβετζή.
Στις 31 Αυγούστου 2007 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04, την οποία πέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια. Είχε, ακόμη, τέσσερις άκυρες προσπάθειες και μία ακόμα επιτυχημένη στα 14,75. Ακολούθησε, τον επόμενο μήνα (23 Σεπτεμβρίου 2007), η δεύτερη θέση στον τελικό των Γκραν πρι, στη Στουτγκάρδη, με άλμα στα 14,75 μέτρα.
Στις 16 Οκτωβρίου 2007 η Χρυσοπηγή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στην Ινδία, με 6,69μ.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αφού προκρίθηκε με την πρώτη προσπάθεια κατευθείαν στον τελικό του τριπλούν, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 15,23 μ. που αποτέλεσε την καλύτερη επίδοσή της εκείνο τον χρόνο.
Τον Απρίλιο του 2009 στο Γκραν Πρι του Ντακάρ στις 14 Απριλίου η αθλήτρια ήταν 4η με άλμα στο τριπλούν 14,08 μ.
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, ΒΕΡΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΜΑΓΓΑΝΑΣ
Στους αγώνες θα βρίσκονται ακόμα, είναι άγνωστο αν συμμετέχουν, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους στον κλειστό στίβο Λάμπρος Παπακώστας και η χρυσή Ευρωπαία νικήτρια και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Άννα Βερούλη.
Επίσης θα μετέχει στους αγώνες ο πανελληνιονίκης στη σφαίρα Βασίλης Μαγγανάς.
ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων θα μετέχουν και άλλοι Λαρισαίοι αθλητές τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέχρι μεθαύριο από τον τοπικό σύλλογο. Στόχος είναι μια αξιοπρεπής παρουσία με πολλά μετάλλια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass