Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Εναν βαθμό από το όνειρο

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης
Η ατυχία δεν επέτρεψε στον Μαχητή να πανηγυρίσει μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι πρωταθλητές ΕΠΣΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Ν. Αγχίαλο με τον Πύρασο και σε συνάρτηση με τη νίκη της Μυρίνης στους Ν. Πόρους με 4-0 επί της Ακαδημίας Πλαταμώνα χρειάζονται έναν βαθμό για να πετύχουν το στόχο τους. Με τα δεδομένα αυτά το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τη Μυρίνη στο στάδιο Αλκαζάρ αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο η ομάδα της Λάρισας κρατά την τύχη στα χέρια της και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στη μάχη της ανόδου αφού έχει στο τσεπάκι της το 0-1 του πρώτου γύρου στις Καμινάδες.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Τα παιχνίδια της μπάλας είναι απρόβλεπτα. Γι’ αυτό η νίκη από την ήττα και στην προκειμένη περίπτωση από την ισοπαλία δεν απέχει πολύ. Ο Μαχητής βρέθηκε στο 48’ μία ανάσα από το γκολ με το πέναλτι που κέρδισε ο Τσιαντούλης και κλήθηκε να εκτελέσει ο Μπρέλλας. Αντί όμως να γίνει το 0-1 που θα έδινε άλλη διάσταση στην εξέλιξη της αναμέτρησης με την ψυχολογία να είναι με το μέρος της λαρισινής ομάδας 7 λεπτά αργότερα ο Πύρασος από στημένη φάση με το φάουλ του Π. Κοντοβά άνοιξε το σκορ.
Οι παίκτες του Μαχητή όμως δεν πτοήθηκαν. Άλλωστε έχουν δείξει ότι μπορούν να βρίσκουν λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Αντέδρασαν και με συντονισμένες ενέργειες, αξιοποιώντας τους χώρους και το πολύ καλό επιθετικό τους στιλ κατάφεραν στο 76’ μ’ ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Παράλληλα πάλεψαν για το νικητήριο γκολ και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να το πετύχουν αλλά στάθηκαν άτυχοι. Στο β’ ημίχρονο η ομάδα της Τερψιθέας ήταν ανταγωνιστική έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και άξιζε κάτι περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά έφυγε από τη Ν. Αγχίαλο με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της διατηρώντας το προβάδισμα που της δίνει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση άνοδο.
Σε ό,τι αφορά στο α’ ημίχρονο ο δυνατός αέρας σε συνάρτηση με την απουσία του Μάτου (αλλά και του Κουρούκα που τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή) και παράλληλα με το σκληρό κατά διαστήματα παιχνίδι του αντιπάλου δεν επέτρεψαν στον Μαχητή να παρουσιάσει τη γνώριμη εικόνα. Ο Πύρασος είχε την εδαφική υπεροχή δημιουργώντας κάποιες φάσεις χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, ενώ η λαρισινή ομάδα προσπάθησε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του παιχνιδιού με τον Αποστόλου να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στον χώρο της μεσαίας γραμμής και προς την επίθεση. Τελικά το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς να επιτευχθεί κάποιο γκολ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Σε γενικές γραμμές εκείνο που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο τεχνικός Νίκος Σταυροθόδωρος είχε να διαχειριστεί μια απρόβλεπτη και παράλληλα δύσκολη κατάσταση. Η απουσία στο πρώτο μέρος του Μάτου και η μη συμμετοχή του Κουρούκα που αν και δηλώθηκε στην αρχική 11άδα χρειάστηκε να αντικατασταθεί καθώς τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή ανάγκασαν τον τεχνικό του Μαχητή να ρισκάρει και να προβεί σε επιμέρους αλλαγές. Παράλληλα είχε απέναντί του έναν σκληρό αντίπαλο που αν και βαθμολογικά αδιάφορος κυνήγησε το παιχνίδι προφανώς για λόγους γοήτρου γι’ αυτό και δεν έλειψαν οι αψιμαχίες όπως στο 82ο λεπτό.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5’: Φάουλ του Σαββίδη και ο Κοντογιάννης μπλοκάρει την μπάλα.
6’: Σουτ του Δενελάβα από καλή θέση για να μπλοκάρει με ωραία ενέργεια ο Μπρέλλας.
11’: Ο Π. Κοντοβάς μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, επιχειρεί να «σπάσει» την μπάλα στον Δενελάβα αλλά ο Μπρέλλας με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
38’: Μετά από κόρνερ του Σαββίδη ο Κακαζούκης πιάνει την κεφαλιά για να διώξουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.
40’: Ο Π. Κοντοβάς μπαίνει στη μεγάλη περιοχή πιεζόμενος, πέφτει στο έδαφος για κερδίσει πέναλτι αλλά ο διαιτητής κ. Τίκας τον «κιτρινίζει» για «θέατρο».
48’: Ο Τσιαντούλης μετά από ωραία επιθετική ενέργεια των παικτών του Μαχητή ως τελευταίος αποδέκτης της μπάλας μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή με τον Στεφανή να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτελεί ο Μπρέλλας αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
50’: Κεφαλιά του Δενελάβα και ο Μπρέλλας μπλοκάρει την μπάλα.
55’: ο Π. Κοντοβάς εκτελεί φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
73’: Ο Π. Κοντοβάς διεκδικεί μια μακρινή μπαλιά και προσπαθεί να πλασάρει από πάνω τον Μπρέλλα ο οποίος βγαίνει έγκαιρα και μπλοκάρει την μπάλα.
76’: Ο Σαββίδης εκτελεί φάουλ από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τσιαντούλης διεκδικεί την μπάλα και υπό πίεση πάνω στην κίνηση με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Κοντογιάννη ισοφαρίζοντας σε 1-1.
78’: Κεφαλιά του Χάνου από κόρνερ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τ. Τίκας που ήταν καλός, με βοηθούς τους κ. Δ. Τίκα και Λ. Κολοκώτσιο επίσης πολύ καλοί (ΕΠΣ Ευρυτανίας). Την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) αντίκρισε στο 89’ ο Μπασδάνης, ενώ με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκαν οι Κυριάκος (77’), Αποστολίδης (73’), Βαγγελάκος (82’), Π. Κοντοβάς (40’), Χάνος (48’), Στεφανής (48’), Κακαζούκης (82’), Παλυόπουλος (83’), Μολάς (90’+2’).
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα του Μαχητή ξεχώρισαν οι Τσιαντούλης, Αποστόλου, Σαββίδης, Κακαζούκης, Μολάς, ενώ από τον Πύρασο οι Π. Κοντοβάς, Χάνος, Κυριάκος.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΥΡΑΣΟΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ν. Χατζηκυριακίδης): Κοντογιάννης, Κυριάκος, Αποστολίδης (89’ Κολώνης), Γ. Κοντοβάς, Χάνος, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Δενελάβας, Π. Κοντοβάς, Τανάγιας.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθόδωρος-Αχ. Στεργιάκης): Μπρέλλας, Τσιαντούλης (81’ Βλησαρούλης), Κακαζούκης, Αθανασίου, Χασιώτης, Λιλολάρι, Παυλόπουλος, Μολάς, Σαββίδης (90’+1’ Νάκης), Μόρφος (54’ Μάτος), Αποστόλου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass