ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Οι 111 δρομείς του... Κισσάβου

ΠΑΡΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28
 Είναι ένας από τους 5 καλύτερους αγώνες στην Ελλάδα. Γίνεται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Οι συνθήκες είναι από τις πλέον δύσκολες. Γι΄ αυτό και ο Ορεινός Αγώνας Κισσάβου έχει καθιερωθεί πλέον στις καρδιές όλων.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΟΣ Λάρισας ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων και οργάνωσε έναν αγώνα με απόλυτη επιτυχία. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς. 111 δρομείς απ΄ όλα τα σημεία της Ελλάδας βρέθηκαν στο βουνό του Κισσάβου και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ
Ο συγκεκριμένος αγώνας λόγω της φύσης του απαιτεί την πολύ καλή συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών που έγινε με πολλή δουλειά και μεράκι από την ομάδα διάνοιξης και συντήρησης του ΕΟΣ Λάρισας για πάνω από δύο μήνες λόγω της πυκνής βλάστησης. Σήμερα και για όλο το διάστημα τους έτους μπορεί ο οποιοσδήποτε να περπατήσει τμήμα του μονοπατιού ή και όλο με ασφάλεια λόγω της πολύ καλής σήμανσης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ
Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε το Σάββατο στην παραλία Στομίου στον χώρο του Κάμπινγκ, όπου έγινε η τεχνική ανάλυση στους αθλητές και τις αθλήτριες, από τον έφορο ορειβασίας του Ε. Ο. Σ. Λάρισας. Την επόμενη ημέρα με αφετηρία το Στόμιο ξεκίνησε ο αγώνας, συνολικού μήκους 33,5 χλμ. και ακολουθήθηκε η διαδρομή Στόμιο – Καταφύγιο Κισάβου – Κορυφή Κισάβου – Συναχόβρυση – Ανατολή – Μεταξοχώρι – και τερματισμό την Αγιά.
Ενδιάμεσα της διαδρομής υπήρχαν οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού, οι οποίοι αποτελούνταν από έμπειρα μέλη του Ε.Ο.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι ήταν επικίνδυνοι υπήρχε ένα μέλος της Ε.Ο.Δ. (ομάδα διάσωσης), από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας έκανε συνεχείς πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες πάνω από τη διαδρομή για τον φόβο πιθανής πυρκαγιάς. Η επικοινωνία γινόταν μέσω της Ένωσης ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρεις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η διαδρομή. Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν άτομα διασκορπισμένα στα επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος.
Κατά το διάστημα της οργάνωσης του αγώνα προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά και υλικά οι παρακάτω ιδιώτες: Fun Club Kafe Spitaki, Sakorafas, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σαμαρίνα, Olιmpios Pro, Leroy Merlin, Αρτοποιεία «Πασπαλιαρη», Bridgeston, Intersport, Οινοποιείο Τυρνάβου, Ολυμπος Α. Ε.,
Home Servis», Luxor Κοσμήματα, Χρύσειον «Χρήστος Γουργιώτης», Ζυμώσεις «Πουρνάρα», Ελληνικοί Χυμοί Αβεε Viva «Τζήκας Γεώργιος», Κουτσουνάκης «Ορειβασία - Κυνήγι – Ψάρεμα - Καταδύσεις», Γιατσας Ιωάννης «Οινοποιείο», Σοφία Οικονόμου - Όσπρια «Μαργαρίτα », Χαλβαδοποιία Όλυμπος Α. Ε., Κατσάρας Νικόλαος, Οινοποιείο, Ζαρκατζιάς Ιωάννης, Εμπόριο Φρούτων.
Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο ΕΟΣ Λάρισας, μεγάλη ήταν και η εθελοντική προσφορά από τους παρακάτω: Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αερολέσχη Λάρισας, Νέα Ακρόπολη, Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1Η ΘΕΣΗ - ΤΣΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ     3.38,19
2Η ΘΕΣΗ - ΓΚΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΕΧΡΟΝΟ    3.44,29
3Η ΘΕΣΗ - ΚΑΣΣΙΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         3.49,00
 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1Η ΘΕΣΗ – ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ           6.36,27
2Η ΘΕΣΗ – ΜΠΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ      7.27,10
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ 19-29
1Η ΘΕΣΗ - ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ            4.13,13
2Η ΘΕΣΗ - ΔΕΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ      4.21,09
2Η ΘΕΣΗ - ΓΚΟΥΤΖΙΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 4.21,09
3Η ΘΕΣΗ - ΝΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ   4.38,30
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ 30-39
1Η ΘΕΣΗ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ     4.11,12
2Η ΘΕΣΗ - ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 4.16,09
3Η ΘΕΣΗ - ΒΑΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ     4.18,46
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ 40-49
1Η ΘΕΣΗ - ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ      3.59,59
2Η ΘΕΣΗ - ΖΙΜΠΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ          4.20,46
3Η ΘΕΣΗ - ΕΛΑΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ       4.26,50
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ 50 + άνω
1Η ΘΕΣΗ - ΝΑΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ     4.15,19
2Η ΘΕΣΗ - ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ            4.38,30
3Η ΘΕΣΗ - ΤΣΑΡΓΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ           5.14,22
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass