Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 2-0 ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μαχητής: Στο κατώφλι της Γ’ Εθνικής

* ΣΤΟ 21’ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ 81’ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Στο κατώφλι της Γ’ Εθνικής βρίσκεται από χθες ο Μαχητής Τερψιθέας. Οι πρωταθλητές ΕΠΣΛ επικράτησαν στο στάδιο Αλκαζάρ της Ακαδημίας Πλαταμώνα με 2-0 και μαθηματικά απέχουν από τον στόχο τους έναν μόλις βαθμό ενώ απομένουν δύο ακόμα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος στον 6ο όμιλο.
Στο καθοριστικότερο παιχνίδι της διοργάνωσης απέναντι στον ικανότερο αντίπαλο η ομάδα των Νίκου Σταυροθόδωρου-Αχιλλέα Στεργιάκη έδειξε αποφασιστικότητα, ήταν ουσιαστική (με εξαίρεση ένα μέτριο διάστημα στην επανάληψη) και σε συνάρτηση με το ισόπαλο αποτέλεσμα της Καρδίτσας (Μυρίνη-Πύρασος 1-1) «πέταξε» στο +5, μετατρέποντας τη συνέχεια σε εύκολη υπόθεση.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Οι παίκτες του Μαχητή έκαναν φανερές τις προθέσεις από τα πρώτα λεπτά αναζητώντας το γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, την αμυντική λειτουργία που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός και την επιθετική δραστηριότητα.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σαββίδης διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά και δέχθηκε το μαρκάρισμα του Μιχωλού σε μια φάση που «μύριζε» πέναλτι όμως ο διαιτητής κ. Μολιχιτούδης είχε αντίθετη άποψη.
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τους Τσιτουρτζή και Σαββίδη να απειλούν στο 7’ και στο 18’ αντίστοιχα για να φτάσουμε στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης στο οποίο οι προσπάθειες των πρωταθλητών ΕΠΣΛ πήραν σάρκα και οστά. Ο Μάτος «τσίμπησε» την μπάλα εντός περιοχής προ του Στούμπου ο οποίος τον ανέτρεψε κερδίζοντας πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν ωστόσο η άμυνα του Μαχητή δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της.
Στο 32’ ο Αποστόλου από πάσα του Μάτου μπήκε στην αντίπαλη περιοχή βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Μαϊνάρα από τον οποίο δέχθηκε μαρκάρισμα διαμαρτυρόμενος για πέναλτι αλλά ο διαιτητής τον «κιτρίνισε» για «θέατρο».
Στο 38’ μία πολύ ωραία ενέργεια του Αποστόλου που ξεκίνησε από τη μεσαία και έφτασε σε θέση βολής, όμως, το σουτ που επιχείρησε δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ στο 40’ ο Σαββίδης μετά από παράλληλη σέντρα του Κακαζούκη ανάμεσα σε δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου.
ΜΕΤΡΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
Αν και το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις για τον Μαχητή, η γενική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα δεν ήταν η αναμενόμενη. Στο 51’ η Ακαδημία έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο τερματοφύλακας Μαϊνάρας ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Κουρούκα που βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ (χρέη τερματοφύλακα στη συνέχεια εκτέλεσε για τους φιλοξενούμενους ο Σαρποτάς).
Παρά την αριθμητική του υπεροχή -και για ένα διάστημα 20 περίπου λεπτών – ο Μαχητής δεν είχε την ίδια καλή εικόνα του πρώτου μέρους. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, πλημμελή κάλυψη χώρων και αδυναμία ολοκλήρωσης των επιθετικών του ενεργειών κάτι που παραλίγο να το πλήρωνε στο 78’ όταν η Ακαδημία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Ταρασιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Μπρέλλας απέκρουσε ασθενώς αλλά ο Ρουμπιές από πολύ κοντά με πλασέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τελικά τη λύση στην ομάδα της Λάρισας έδωσε στο 81’ ο Σαββίδης που με κοντινό σουτ μετά από ωραία ενέργεια των Κουρούκα-Αποστόλου έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων γράφοντας το 2-0.
Ακολούθησε στο 87’ ένα σουτ του Κακαζούκη, μια κοντινή κεφαλιά άουτ του Ρουμπιέ, ένα δυνατό σουτ του Μάτου ελάχιστα άουτ στο 89’ κι ένα ακόμα σουτ του Κουρούκα στις καθυστερήσεις που εξουδετέρωσε ο Σαρποτάς.
Έτσι το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον Μαχητή να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη που τον φέρνει με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Αν εξαιρέσουμε το μέτριο 20λεπτο του β’ ημιχρόνου από τον Μαχητή ξεχώρισαν οι Μάτος, Σαββίδης, Αποστόλου, Χασιώτης, ενώ από την ομάδα της Ακαδημίας οι Ταρασιάδης, Ρουμπιές, Στούμπος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μολιχιτούδης (Θεσσαλονίκης) που δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα (κάποια παράπονα ωστόσο εκφράστηκαν στο τέλος του α’ μέρους από τους φιλοξενούμενους) με βοηθούς τους κ. Μερκενίδη-Νατσιόπουλο (πολύ καλοί).
Την κόκκινη κάρτα (απευθείας) αντίκρισε στο 51’ ο Μαϊνάρας, και την κίτρινη οι Στούμπος (20’), Ρουμπιές (20’), Αποστόλου (32’), Μάτος (49’) και Ταρασιάδης (70’).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθόδωρος-Αχ. Στεργιάκης): Μπρέλλας, Τσιτουρτζής (29’ λ.τ. Κουρούκας), Κακαζούκης, Αθανασίου, Χασιώτης, Λιλολάρι (75’ Μόρφος), Παυλόπουλος, Μολάς, Σαββίδης (82’ Βλησαρούλης), Μάτος, Αποστόλου.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (Θ. Λιάγκας): Μαϊνάρας, Μιχωλός, Σιώκας (43’ λ.τ. Σκέβης), Ταφραλής, Στούμπος, Μαυρίδης, Σαρμπότας, Κουλιάνος (86’ Μπορόφσκι), Ταρασιάδης, Ρουμπιές, Σδούγκας (88’ Δριάνης).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass