Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΠΥΡΑΣΟΥ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟΝ 6ο ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Ανίκητος… Μαχητής

*ΣΤΟ 65’ Ο ΛΙΛΟΛΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 72’ Ο ΤΣΙΤΟΥΡΤΖΗΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ *ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12
 Ανήμερα του πολιούχου Λαρίσης Αγ. Αχιλλίου του Μυροφόρου ο Μαχητής Τερψιθέας ύψωσε ψηλά τη σημαία της ποδοσφαιρικής Λάρισας κερδίζοντας με 2-0 στο στάδιο Αλκαζάρ τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου και βρέθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μία νίκη την οποία οι πρωταθλητές ΕΠΣΛ αφιέρωσαν με αφορμή την ονομαστική τους εορτή στον πρόεδρο του συλλόγου Αχιλλέα Παπαρσένο και τον βοηθό προπονητή Αχιλλέα Στεργιάκη.
Η ουσία είναι ότι ο Μαχητής πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί ενός ιδιαίτερα δυνατού αντιπάλου παρουσιάζοντας σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα – πλουραλισμό στην επίθεση, γρήγορο ποδόσφαιρο, επιθετικό προσανατολισμό, συμπαγή άμυνα- ωστόσο οι πολλές χαμένες ευκαιρίες κυρίως στο α’ μέρος σίγουρα είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσεχθεί προκειμένου να επιτυγχάνεται με περισσότερη ευκολία ο στόχος.
Ακολουθεί ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή. Το ντέρμπι κορυφής στις Καμινάδες Καρδίτσας με τη Μυρίνη η οποία χθες επικράτησε με 1-0 της Ακαδημίας Πλαταμώνα και μετατρέπεται πλέον στην ομάδα-έκπληξη του ομίλου.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
Η νίκη στο χθεσινό παιχνίδι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πιο εύκολα. Ο Μαχητής είχε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» το παιχνίδι ακόμα και από το α’ ημίχρονο, ωστόσο οι ανεπανάληπτες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες των «κυανολεύκων» πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Η ομάδα της Τερψιθέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αφού στόχος της ήταν το γρήγορο γκολ. Έτσι από τα πρώτα κιόλας λεπτά άρχισε να κάνει φανερές τις προθέσεις της απειλώντας την αντίπαλη εστία. Η διπλή ευκαιρία του Αθανασίου μόλις στο 2ο λεπτό έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν διαρκώς να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα έχοντας σωστή ανάπτυξη και γρήγορο ρυθμό ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να δημιουργήσει κινδύνους.
Οι Μάτος, Αποστόλου, Σαββίδης συνεχίζουν τον χορό των χαμένων ευκαιριών για να τελειώσει το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Μαχητής δεν είχε καθαρό μυαλό και την αγωνιστική συνοχή του πρώτου μέρους. Από την άλλη ο Πύρασος προσπαθούσε να κερδίζει έδαφος χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Μπρέλλα. Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα η διορατικότητα του Νίκου Σταυροθόδωρου έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Η κίνηση που έκανε ο προπονητής του Μαχητή ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τσιτουρτζή-Κουρούκα αποδείχθηκε κίνηση ματ.
Στο 65’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαββίδη ο Λιλολάρι ανοίγει το σκορ ενώ λίγο αργότερα στο 72’ Οι Κουρούκας- Τσιτουρτζής συνδυάζονται άψογα και ο τελευταίος διπλασιάζει τα τέρματα του Μαχητή σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
Στα λεπτά που απέμειναν η ομάδα της Λάρισας στήθηκε πολύ ωραία στο μισό γήπεδο κοντρολάροντας τον ρυθμό του παιχνιδιού ενώ στο 85’ θα μπορούσε να είχε διευρύνει τη νίκη της όμως η χθεσινή ημέρα δεν ήταν γούρικη για τον Μάτο που έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία.
Έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τον Μαχητή να παίρνει πανάξια τη νίκη και με ανεβασμένη ψυχολογία να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στο μεγάλο ντέρμπι της Καρδίτσας.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2’: Διπλή ευκαιρία για τον Μαχητή με πρωταγωνιστή τον Αθανασίου ο οποίος αρχικά με κοντινή κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Σαββίδη και στη συνέχεια με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Μάτου δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν πάνω στη γραμμή.
22’: Κεφαλιά του Ζέρη από φάουλ του Βαγγελάκου και η μπάλα περνάει άουτ.
27’: Ο Μάτος διεκδικεί μία προωθημένη μπαλιά, μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και υπό την πίεση του Μπασδάνη σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
28’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Μαχητή να ανοίξει το σκορ. Ο Μάτος βγάζει τετ α τετ τον Σαββίδη από πλάγια αριστερά, ο τελευταίος προσπαθεί να πλασάρει τον Στούκα ο οποίος αποκρούει. Η μπάλα καταλήγει στον Αποστόλου ο οποίος σε κενή εστία υπό την πίεση του Μπασδάνη πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
38’: Πολύ ωραία ενέργεια του Μάτου ο οποίος μπαίνει πιεζόμενος στην αντίπαλη περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή πριν προλάβει να πλασάρει τον Στούκα παρεμβαίνει ο Κυριάκος και αλλοιώνει την πορεία της μπάλας.
44’: Δυνατό σουτ του Δενελάβα λίγο άουτ.
65’: Ο Σαββίδης εκτελεί φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά. Στην πορεία της μπάλας πετάγονται οι Κουρούκας και Λιλολάρι με τον δεύτερο να νικάει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ να κάνει το 1-0.
69’: Γρήγορη διείσδυση του Μάτου στην αντίπαλη περιοχή και διαγώνιο σουτ υπό πίεση. Ο Κουρούκας προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας αλλά τον προλαβαίνει με έξοδο ο Στούκας.
71’: Από βολέ του Μπρέλλα ο Τσιτουρτζής από τα δεξιά κάνει μία ωραία κούρσα μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και επιχειρεί διαγώνιο σουτ για να καταλήξει άουτ.
72’: Ο Κουρούκας βγάζει με ωραία πάσα τον Τσιτουρτζή τετ α τετ από τα δεξιά και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 2-0.
75’: Ο Ζέρης μετά από σέντρα από τα αριστερά προσπαθεί να πιάσει απευθείας σουτ στο δεύτερο δοκάρι χωρίς αποτέλεσμα.
85’: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Μάτου ο οποίος αποφεύγει δύο αντιπάλους και βγαίνει απέναντι στον Στούκα από πλάγια δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Οι Μάτος, Σαββίδης, Τσιτουρτζής, Μολάς ήταν πολύ καλοί από τον Μαχητή και ο Λιλολάρι για το γκολ που πέτυχε, ενώ από την πλευρά των φιλοξενουμένων ξεχώρισαν οι Μπασδάνης, Ζέρης, Αποστολίδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Γρατσάνη (Τρικάλων) που είχε βοηθούς τον κ. Νταλούκα και την κ. Νιώτη (επίσης της ΕΠΣ Τρικάλων).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από τους γηπεδούχους οι Τσιαντούλης (25’), Κακαζούκης (53’), Κουρούκας (69’) και Μολάς (79’), ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Αποστολίδης (17’), Κοντοβάς Π. (19’), Μπασδάνης (23’), Τανάγιας (38’) και Στεφανής (77’).
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθόδωρος-Αχ. Στερεγιάκης): Μπρέλλας, Τσιαντούλης (46’ Τσιτουρτζής), Κακαζούκης, Αθανασίου, Χασιώτης, Λιλολάρι, Παυλόπουλος, Μολάς, Σαββίδης (85’ Βλησαρούλης), Μάτος, Αποστόλου (55’ Κουρούκας).
ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ν. Χατζηκυριακίδης): Στούκας, Κυριάκος, Αποστολίδης, Κοντοβάς Ι., Γκάγκας (14’ λ.τ. Δενελάβας), Τανάγιας (75’ Στεφανής), Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Ζέρης, Κοντοβάς Π., Παρασκευόπουλος (64’ Ασλάνογλου).
 
 
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass