Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (17:00)

Με πάθος στον πρώτο… τελικό σήμερα ο Μαχητής

*«ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ Ν. ΣΤΑΥΡΟΘΟΔΩΡΟΣ, ΑΧ. ΠΑΤΑΡΣΕΝΟΣ, Β. ΚΥΡΙΤΣΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Κ. ΜΠΡΕΛΑΣ, ΗΛ. ΛΙΛΟΛΑΡΙ *ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 14.00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 23:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:08
  
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης
Αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής στην Α΄ τοπική κατηγορία και από σήμερα δίνει μια νέα μάχη, αυτή της ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, ελπίζοντας ότι στο τέλος το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.
Ο λόγος γίνεται για τον Μαχητή Τερψιθέας, ο οποίος στις 5 το απόγευμα παίζει τον πρώτο από τους… έξι τελικούς στο δημοτικό στάδιο των Πόρων, με αντίπαλο μια δυνατή και πολύ υπολογίσιμη ομάδα, την Ακαδημία Πλαταμώνα.
Η πρόκληση είναι μεγάλη για τον Μαχητή, που φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια από την ίδρυσή του και θα προσπαθήσει να γιορτάσει αυτή την επέτειο με άνοδο στη νέα Γ΄Εθνική, κάτι που θεωρείται ασφαλώς εφικτό και όχι ακατόρθωτο.
Με παίκτες έμπειρους στο ρόστερ της η λαρισινή ομάδα θα δώσει σκληρές μάχες σε όλους τους αγώνες μπαράζ και έχει πολλές ελπίδες, προκειμένου να τερματίσει, στην πρώτη προνομιούχο θέση.
Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και παρότι μεσολάβησαν οι άγιες ημέρες του Πάσχα, ο προπονητής Νίκος Σταυροθόδωρος και οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σκληρά για να έχει η ομάδα την απαραίτητη φρεσκάδα στα παιχνίδια των μπαράζ.
Σήμερα ο Μαχητής δίνει τις πρώτες… εξετάσεις ανόδου στο στάδιο των Νέων Πόρων και τον συνοδεύουν οι ευχές των φιλάθλων του νομού, να κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα.
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ…
Διοίκηση, προπονητής και παίκτες το πιστεύουν πως μπορεί η ομάδα να υλοποιήσει έναν ακόμη φετινό στόχο της.
Πριν από δυο ημέρες η «Ε» βρέθηκε στο φιλόξενο γήπεδο της Κοιλάδας όπου το σωματείο της Τερψιθέας… μετακόμισε προσωρινά, καθώς στο δικό της σπίτι γίνονται εργασίες έτσι ώστε του χρόνου να επιστρέψει στη φυσική του έδρα. Μιλήσαμε με τον προπονητή Νίκο Σταυροθόδωρο, τον πρόεδρο Αχιλλέα Παπαρσένο, τον πρώην πρόεδρο και άνθρωπο που έχει τεράστια προσφορά στο οικοδόμημα αυτό τον Βάιο Κυριτσάκα, όπως επίσης και με τους ποδοσφαιριστές Κώστα Μπρέλα(τερματοφύλακας), Ηλίας Λιλολάρι(μέσος), οι οποίοι ανέφεραν τα εξής:
Νίκος Σταυροθόδωρος: «Έχει γίνει μια προσπάθεια συνολικά σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι όπου οι άνθρωποι στήσανε την ομάδα ακριβώς γι΄αυτόν τον στόχο. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α΄ τοπική κατηγορία. Όμως έχω ξαναπεί ότι για να έχει νόημα αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει και σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ, να παρουσιαστούμε το ίδιο ικανοί, σοβαροί, πειθαρχημένοι και μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύω ότι οι πιθανότητες αν όχι περισσότερες σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι τουλάχιστον ίδιες και θα παλέψουμε γι΄αυτές».
-Θεωρείς ότι κάποια από τις άλλες τρεις ομάδες, είναι ένα βήμα πιο μπροστά;
«Θα είμαι ξεκάθαρος διότι εμείς δεν θέλουμε ούτε να κρυβόμαστε, ούτε και να χρήζουμε κάποιες άλλες ομάδες ως φαβορί, διότι πιστεύουμε παρά πολύ και στις δικές μας δυνατότητες. Θεωρώ λοιπόν   σύμφωνα με αυτά που έχω δει παρακολουθώντας τους αντιπάλους, ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου και η Ακαδημία Πλαταμώνα έχουν τον πρώτο λόγο και νομίζω ίδιες πιθανότητες για το ποιος θα είναι πρωταθλητής, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, λόγω της εμπειρίας που έχουν από συμμετοχές σε προηγούμενες διαδικασίες μπαράζ. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα, διότι στο ποδόσφαιρο και σε τέτοια παιχνίδια εκείνος που είναι πιο έτοιμος ανεξάρτητα αν θεωρείται ως φαβορί ή αουτσάιντερ, παίρνει αυτό που του αξίζει στον αγωνιστικό χώρο».
-Ο Μαχητής δηλαδή…
«Ο Μαχητής όσον αφορά καθαρά στο δικό του κομμάτι και κατ΄επέκταση ως εκπρόσωπος του λαρισινού ποδοσφαίρου, πιστεύω ότι θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών των δικών μας αλλά και όσον αφορά στο δικό μου το κομμάτι του προπονητή και της διοίκησης.
Επίσης και όσον αφορά στην κατηγορία αλλά και το νομό ολόκληρο θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εξαντλήσουμε την κάθε πιθανότητα και να πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα τελικά».
Αχιλλέας Παπαρσένος: «Ξεκινάμε σήμερα τον καινούργιο μαραθώνιο που μας περιμένει και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα αρχίσουμε θετικά, σε αυτή τη διαδικασία των μπαράζ.
Και αυτό γιατί η ομάδα είναι πανέτοιμη, εμείς ως διοίκηση είμαστε κοντά στους παίκτες και στον προπονητή, ενώ αυτό που φοβόμασταν για την απραξία μετά το πρωτάθλημα δεν υφίσταται, καθώς βλέπουμε ότι συνεχίζει η ομάδα να είναι σε καλή κατάσταση και επειδή όπως λέμε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ένα θετικό αποτέλεσμα θα δείξει ότι βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας. Εμείς όπως σε όλα τα παιχνίδια έτσι και στο συγκεκριμένο θα πάμε για να κερδίσουμε».
-Ένα μήνυμα για τον κόσμο.
«Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει , τον κόσμο της Τερψιθέας ειδικότερα αλλά και της Λάρισας γενικότερα, γιατί εκπροσωπούμε και τη Λάρισα. Αισθανόμαστε υπεύθυνοι ακόμη και στον κόσμο της πόλης, θέλουμε να μας στηρίξει και το αξίζουμε κάτι τέτοιο διότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και όσοι έρθουν στο γήπεδο θα τους ανταμείψει με την εμφάνισή της.
Θα είναι δε ιδιαίτερα τιμητικό να έχει ο νομός έναν ακόμη εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική , όπως και η πόλη της Λάρισας στην οποία ανήκουμε.
Θέλουμε δε τη στήριξη στον αγώνα με τον Πλαταμώνα και ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια στο Αλκαζάρ, καθώς εκεί ειδικά πρέπει να έχουμε το απόλυτο των βαθμών. Δεν συμβιβαζόμαστε με το λιγότερο από τρεις νίκες».
Βάιος Κυριτσάκας: «Είναι μεγάλη η στιγμή για την Τερψιθέα. Ο Μαχητής γράφει τη δική του ιστορία αυτή τη χρονιά, μετά από δυο χρόνια παρουσίας στην Α΄τοπική κατηγορία, όπου έφτασε να είναι πρωταθλητής με μια πολύ καλή παρουσία , αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η στιγμή, ώστε να μπορέσει να εκπροσωπήσει και την πόλη μας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Φέτος γιορτάσαμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση και θα είναι ιδανικό αν συνδυαστεί αυτό το γεγονός και με την άνοδο. Αρχίζει λοιπόν από σήμερα ουσιαστικά ένας μήνας δύσκολος, θεωρώ όμως ότι η ομάδα είναι πανέτοιμη, οι παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι αυτοί οι νικητές και οι εκπρόσωποι της πόλης μας, σε αυτή τη μεγαλύτερη κατηγορία.
Κώστας Μπρέλας: «Είναι μια διαδικασία διαφορετική από το πρωτάθλημα, τα παιχνίδια τα βλέπουμε το καθένα ξεχωριστά. Ορισμένοι συμπαίκτες μου, πρώτη φορά μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία που τους είναι άγνωστη, ενώ για άλλους είναι γνώριμη. Θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιασθούμε σοβαροί όπως και στο πρωτάθλημα, δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή της χρονιάς».
Ηλίας Λιλολάρι: «Επιτέλους ήρθε η ώρα, για να ξεκινήσουμε τους αγώνες μπαράζ, τους οποίους περιμέναμε με ανυπομονησία. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια καλή αρχή, ένα καλό ξεκίνημα με αντίπαλο τον Πλαταμώνα».
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Χθες το πρωί συγκροτήθηκε η αποστολή η οποία θα αναχωρήσει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι από το γήπεδο της Τερψιθέας για τους Νέους Πόρους και σε αυτή συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Μπρέλας, Παυλόπουλος Νίκος, Χασιώτης, Μολάς, Αποστόλου, Κακαζούκης, Μάτος, Λιλολάρι, Παυλόπουλος Άρης, Αθανασίου, Τσιτουρτζής, Σαββίδης, Τζορμακλιώτης, Τάτσιος, Τσιαντούλης, Φανίδης, Βλησαρούλης, Κουρούκας, Μόρφος, Μάρκου, Μακρής, Νάκης. Απών θα είναι μόνο ο Μιχάλης Κυριάκος, που ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης μετά την επέμβαση κνημιαίου πλατώ που έκανε.
*Την ίδια ώρα από την πλατεία του χωριού θα αναχωρήσει και πούλμαν με φιλάθλους της ομάδας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα έχει και το εισιτήριο στο δημοτικό στάδιο των Νέων Πόρων, όπου θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον σημερινό αγώνα Ακαδημίας Πλαταμώνα-Μαχητή Τερψιθέας θα διευθύνουν οι κ.Χρήστος Τσαλουχίδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νικόλαος Τζαμπατζάκης(Κιλκίς), ενώ παρατηρητής ορίσθηκε ο κ.Βασίλειος Σταμούλης(Μακεδονίας).
*Εξάλλου το άλλο παιχνίδι μπαράζ Πύρασου Νέας Αγχιάλου-Μυρίνης, θα διαιτητεύσουν οι κ.Δημήτριος Ψυχούλας, Ιωάννης Σπανός, Δημήτριος Φίλος(Εύβοιας) και παρατηρητής θα είναι ο κ.Ιωάννης Καλύβας(Φθιώτιδας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass