ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Εκεί που ο αθλητισμός αγγίζει… την τέχνη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ * ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» - ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΤΣΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:07
 Του Κ. Γκιάστα
 
Ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο γλυκό και πιο όμορφο, παρουσιάζει το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης και θα το διατηρήσει μέχρι και αύριο Κυριακή. Και αυτό γιατί ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής συλλόγων, ατομικού Γυναικών – Νεανίδων Α’ και Β’ κατηγορίας που θα συνεχιστεί σήμερα από το πρωί μέχρι και το βράδυ ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι.
Δεκάδες αθλήτριες από όλη την Ελλάδα (συνολικά 140) βρίσκονται στην πόλη και προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή κατακτώντας κάποιο μετάλλιο και οι ενέργειές τους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους Λαρισαίους να πάρουν τα παιδιά τους και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό άθλημα.
Ένα άθλημα που επί της ουσίας το έφερε στη Λάρισα ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Γι αυτό το λόγο άλλωστε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία μαζί με τη Γυμναστική Ένωση Λάρισας και με τη στήριξη της Περιφέρειας ανέλαβαν τη διοργάνωση αυτών των αγώνων στη μνήμη του αδικοχαμένου γυμναστή και παράγοντα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Χθες, εν τω μεταξύ, με την έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε και μια σχετική συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός όσο και ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας αλλά και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος στάθηκαν στο γεγονός πως οι αγώνες αυτοί γίνονται στη μνήμη του Κώστα Παπαγεωργίου ενός ανθρώπου που έκανε μόδα τη ρυθμική γυμναστική στη Λάρισα. Παράλληλα υπογράμμισαν πως αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων θα βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας τονώνοντας και την τοπική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα αρχικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής χτυπάει στη Θεσσαλία και στη Λάρισα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται με τη συμμετοχή 140 αθλητριών, οι οποίες μαζί με τους γονείς, τους προπονητές, και τους κριτές που έχουν έρθει στην Λάρισα αυτό το τριήμερο, δημιουργούν μια μόχλευση στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση γιατί πρώτα απ’ όλα γίνεται προς τιμήν του εκλιπόντα Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ με αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός αποδεικνύεται ότι με συνεργασία και συνέργεια έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλώ όλους τους Θεσσαλούς να έρθουν στο κλειστό της Νεάπολης για να παρακολουθήσουν τις κορυφαίες αθλήτριες του αθλήματος στη χώρα».
Ο πρόεδρος της ΓΕΛ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Βαϊόπουλος ανέφερε τα εξής: «Όπως ξέρετε σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής τελικής φάσης γυναικών και νεανίδων το όποιο γίνεται στη Λάρισα προς τιμήν του αείμνηστου Κώστα Παπαγεωργίου ο οποίος ήταν ο ιδρυτής και η βασική φυσιογνωμία της πόλης μας στον χώρο της Ρυθμικής Γυμναστικής. Ανέβασε το άθλημα σε υψηλά επίπεδα φέρνοντας στη Λάρισα παγκόσμιες πρωταθλήτριες για προπονήτριες, και τουλάχιστον την τελευταία 15ετία οι αθλήτριες μας πάντοτε βρίσκονται είτε μέσα στην εθνική ομάδα είτε στα πανευρωπαϊκά, ενώ στην τελευταία Ολυμπιάδα του Λονδίνου είχαμε εκπροσώπηση από τη Λαρισαία Βασιλεία Ζάχου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια ώστε οι αγώνες να γίνονται σήμερα εδώ».
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 11/05/13
09:00 – 10:40 ΑΓΩΝΑΣ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
10:40 – 10:50 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
10:50 – 12:30 ΑΓΩΝΑΣ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
12:30 – 12:45 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 3ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
12:45 – 14:35 ΑΓΩΝΑΣ 3ου ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
14:35 – 14:45 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 4ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
14:45 – 16:35 ΑΓΩΝΑΣ 4ου ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
16:35 – 17:10 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ENSEMBLE
17:10 – 19:00 ΑΓΩΝΑΣ 5ου ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
19:00 – 19:10 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
19:10 – 21:00 ΑΓΩΝΑΣ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
21:00 – 21:10 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
21:10 – 23:00 ΑΓΩΝΑΣ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 2 όργανα (κορίνες-κορδέλα)
23:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Αύριο, Κυριακή 12/05/13
10:20 – 10:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
10:30 – 12:30 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
12:30 – 13:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ENSEMBLE
13:00 – 13:10 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
13:10 – 15:10 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
15:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Οι απονομές στο Σύνθετο Ατομικό θα γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Γυμναστικής Ομοσπονδίας (F.I.G) που ισχύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass