ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΕΝΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 (ΚΑΤ. ΑΚ18) ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Αριστα πήρε ο Ο.Α. Νίκαιας

*ΠΡΩΤΟΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΕΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ *ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ Α. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2013 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:03
 Πιστός στην παράδοση διοργάνωσης αγώνων υψηλού επιπέδου πανελλαδικής εμβέλειας ο Ο.Α. Νίκαιας διεκπεραίωσε με τον καλύτερο τρόπο (κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων αθλητών και των συνοδών τους) το 2ο Εθνικό πρωτάθλημα τένις επιπέδου 1 για Αγόρια –Κορίτσια έως 18 ετών.
Το Πρωτάθλημα αυτό είναι ενταγμένο στον νέο και ριζικά ανανεωμένο, τρόπο διεξαγωγής των αγώνων Junior (3 επίπεδα αγώνων, αγώνες διπλών, ενιαία και συνεχόμενη βαθμολογία κλπ ) που ταυτίζεται με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Ο σύλλογος της Νίκαιας επιλέχτηκε, λόγω της εμπειρίας του, να διοργανώσει ένα από τα πρώτα Εθνικά τουρνουά επιπέδου 1, και μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία (ΑΚ18) και ανταποκρίθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στέλνοντας μήνυμα στην Ομοσπονδία ότι οι σύλλογοι του Ν. Λάρισας είναι έτοιμοι για ανάληψη αντιστοίχου τουρνουά (Ε1) για όλες τις κατηγορίες Junior.
Η συμμετοχή αθλητών (50) ήταν ικανοποιητική για την κατηγορία ΑΚ18 εφάμιλλη του 1ου Ε1 που έγινε στην Αθήνα. Μάλιστα είναι το 1ο τουρνουά που διοργανώθηκαν αγώνες διπλού κοριτσιών ενθουσιάζοντας τις 18άρες για τη βαθμολογική συγκομιδή τους ( ως γνωστόν από φέτος στην πανελλαδική βαθμολογία των μονών προστίθεται και αυτή από 2 αγώνες διπλών).
Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε αγώνες υψηλού επιπέδου από τους αυριανούς άνδρες και γυναίκες μιας και συμμετείχαν (με ελάχιστες απουσίες) οι πρώτοι στην πανελλήνια κατάταξη.
Στα αγόρια 18 το φαβορί των αγώνων Δημήτρης Κουράσης (Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος), έστω και δύσκολα αναδείχτηκε νικητής αφού επεκράτησε στον τελικό επί του πολύ καλού Στυλιανού Γκόντσαρη (Ο.Α.Θεσσαλονίκης) με 2-0 σετ (7-5, 6-3). Την 3η θέση μοιράστηκαν 2 αθλητές του Ο.Α.Χαϊδαρίου οι Ι. Παπαϊωάννου και Α. Καραμάνης ενώ ο Ν. Μπαλταγιάννης του Ο.Α.Νίκαιας προκρίθηκε στους 8. Από τον Ν Λάρισας αγωνίστηκαν επίσης και οι Νικολούλης Κ.(16άδα), Καλδερών Ζ.(16άδα), Καμηλαράκης Ι., Γελαλής Δ. του Ο.Α.Νίκαιας και Καλαμπάκας Α. του Α.Σ.Α.Λάρισας.
Στα Κορίτσια 18 δύο πολύ καλές αθλήτριες προσέφεραν στους θεατές θεαματικό τένις σε έναν τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το τένις των Junior της Ευρώπης. Τελικά, η 16άρα Αναστασία Ρεντούλη (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης) νίκησε τη 18άρα Αγγελική Κόκκοτα (Ο.Α.Χαϊδαρίου) με 2-0 σετ (7-6(8), 6-4). Στην 3η θέση πλασαρίστηκαν η Α-Μ Ντάνιελιανς του Α.Σ.Α.Λάρισας και η Α.Καπέλα του Ο.Α.Γλυφάδας ενώ 3 αθλήτριες του Ο.Α.Νίκαιας προκρίθηκαν στην 8αδα (Ζ.Καφφέ ,Μ-Χ. Ραπτοπούλου, Α.Ζαχοπούλου). Αγωνίστηκαν ακόμη και οι αθλήτριες του Ο.Α.Νίκαιας Κουτσικοπούλου Β., Παναγούλη Ν., Καραχάλιου Α. και η Λαρισαία Παπαδημητρίου Α. (Ο.Α.Πετρούπολης).
Στα διπλά αγοριών σημαντική επιτυχία ήταν η 2η θέση του Λαρισαίου Τάσου Καλαμπάκα και του συμπαίκτη του Κ. Κατσαλή (Ο.Α. Λιτοχώρου) που λύγισαν στον τελικό απέναντι στους νικητές Π. Σίρπου και Σ. Γκόντσαρη του Ο.Α. Θεσσαλονίκης με 2-0 σετ (6-4, 6-2). Τέλος στα διπλά κοριτσιών το λαρισαϊκό δίδυμο Α. Ζαχοπούλου (Ο.Α.Νίκαιας) και Α. Παπαδημητρίου (Ο.Α. Πετρούπολης) έκαναν την έκπληξη και πήραν τον τίτλο επικρατώντας στο 3ο σετ (6-3, 1-6, 11-9) επί του πολύ καλού ζευγαριού των Α. Ρεντούλη (νικήτρια των μονών) και Α. Καπέλα (3η στα μονά).
 Μετά τη λήξη των τελικών, ακολούθησε η τελετή λήξης και απονομών όπου ο πρόεδρος του Ο.Α.Ν. κ. Καφφές Δημήτριος ευχαρίστησε τους αθλητές και συνοδούς για την άψογη συμπεριφορά τους, τον επιδιαιτητή των αγώνων κ. Παπαστεργίου Θ. τους προπονητές και τα μέλη του Ομίλου που με την προσφορά τους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση των αγώνων, τους «καλούς Σαμαρείτες» του Ε.Ε.Σ. για την εθελοντική παροχή ιατρικής βοήθειας, τον μόνιμο χορηγό και συμπαραστάτη Δήμο Κιλελέρ , τους χορηγούς του Ομίλου και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία» για την προβολή των αγώνων.
Τους τελικούς αγώνες και την τελετή απονομών τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Νανούλης Θεοφάνης ο οποίος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα του Ομίλου Αντισφαίρισης που προβάλει τη Νίκαια και τον Δήμο Κιλελέρ σε όλη την Ελλάδα και εξέφρασε τη βούληση του Δήμου για συνεχή στήριξη του Ο.Α. Νίκαιας και των εκδηλώσεών του. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass