Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΒΑΣ. ΜΠΡΕΖΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Οταν είσαι καθαρός δεν μπορούν να σε σταματήσουν»

* Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Δ. ΣΙΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Γ. ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:57
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ιστορικές στιγμές ζει από το βράδυ της Κυριακής η πόλη του Τυρνάβου με αφορμή την άνοδο της ομώνυμης ομάδας στη Β’ Εθνική μετά από 46 χρόνια. Η ατμόσφαιρα πανηγυρική, οι στιγμές αξέχαστες. Οι κόποι και οι προσπάθειες μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων -διοικητικών, προπονητών, ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων- πήραν σάρκα και οστά.
Η ικανοποίηση διάχυτη στα πρόσωπα όλων όσοι συνέβαλαν σ’ αυτήν την επιτυχία που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το τυρναβίτικο και γενικότερα για το λαρισινό ποδόσφαιρο. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά.
Ένας από τους ανθρώπους που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στο όνειρο ήταν ο μεγαλομέτοχος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Μπρέζας που είχε αναλάβει τις τύχες της ομάδας από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
«Νιώθουμε ικανοποίηση γιατί αυτό που κάναμε το αναγνώρισε ο κόσμος. Το γλέντι που στήθηκε το βράδυ της Κυριακής το αποδεικνύει αυτό. Στο ηθικό κομμάτι υπάρχει ικανοποίηση» επισήμανε ο κ. Μπέζας και πρόσθεσε:
«Ο κόσμος πρόσεξε την προσπάθειά μας και αυτό μας δικαιώνει».
-Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία;
«Νοικοκυριό, καθαρές κουβέντες, έξω από κάθε διαπλοκή. Μπορεί να δυσκολευτήκαμε αλλά όταν είσαι καθαρός δεν μπορούν να σε σταματήσουν και οι κόποι σου ανταμείβονται».
-Είπατε ότι δυσκολευτήκατε…
«Ναι υπήρξαν και δύσκολες στιγμές. Και φέτος αλλά και πέρσι όπως στο παιχνίδι με τον Γάζωρο. Όλα πέρασαν από το μυαλό μας: Να τα παρατήσουμε; Να μην συνεχίσουμε; Να κατεβάσουμε τον πήχη και να δουλέψουμε με νεαρούς παίκτες; Σκεφτήκαμε πολλά».
-Η φετινή χρονιά τα είχε όλα. Καλές στιγμές, δύσκολες καταστάσεις, αναγκαστήκατε να κάνετε ακόμα και διορθωτικές κινήσεις, ενώ το πρωτάθλημα βρισκόταν σε εξέλιξη και δικαίωση στο τέλος…
«Ναι τα είχε όλα αλλά είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν βάλαμε στόχο τον πρωταθλητισμό εκεί κάπου τα παιδιά αγχώθηκαν και παρουσιάσαμε κοιλιά».
-Από δω και πέρα τι θα κάνετε;
«Πρώτα απ’ όλα ξεκούραση. Να ηρεμήσουμε κάπως και να σκεφτούμε πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα. Δεν είναι μικρό πράγμα η Β’ Εθνική. Χρειάζονται υποδομές, γηπεδικές εγκαταστάσεις τα οποία πρέπει να δούμε.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο μας, τους συνεργάτες μου στη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές γι΄ αυτή την πραγματικά μεγάλη επιτυχία».
Γ. ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ-Δ. ΣΙΑΤΡΑΣ:
«ΕΤΣΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ»
Έξι χρόνια στην ομάδα του Τυρνάβου από την εποχή της Δ’ Εθνικής ο αρχηγός Δημήτρης Σιάτρας μίλησε για τη φετινή διαδρομή της ομάδας και την ιστορική άνοδο αλλά και για τις στιγμές που έζησε το βράδυ της Κυριακής στον Τύρναβο:
«Στην αρχή της χρονιάς ξεκινήσαμε με στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Μετά τις πρώτες νίκες και την πολύ καλή πορεία του α’ γύρου αρχίσαμε να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Έτσι μετά την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος αναθεωρήσαμε τον αρχικό μας στόχο και είπαμε να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά».
-Η χρονιά δεν ήταν όμως εύκολη…
«Ναι. Κάναμε αγωνιστική κοιλιά και έπεσε η ψυχολογία μας. Νομίσαμε ότι χάνονται οι ελπίδες. Όμως είπαμε όλοι μαζί να κάνουμε προσπάθεια και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Και δικαιωθήκαμε».
-Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα…
«Πράγματι. Χαρήκαμε πάρα πολύ που κάναμε τον κόσμο του Τυρνάβου να βγει και να πανηγυρίσει. Το άξιζε γιατί μας στήριξε. Οι στιγμές ήταν μοναδικές. Δεν περιγράφονται. Ήταν μία επιτυχία που την αφιερώνουμε στον κόσμο, τον κ. Μπρέζα και τη διοίκηση και φυσικά στον Κώστα Μίχη που έφυγε άδικα από τη ζωή».
***
Ο Γιώργος Κακαβίτσης φαίνεται ότι έχει το… μικρόβιο του πρώτου σκόρερ. Πέρσι στον Αμπελωνιακό με 16 τέρματα ήταν ο στράικερ των «πρασίνων» (και μάλιστα δεύτερος στην κατηγορία) και φέτος με 7 συνολικά γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Τυρνάβου.
«Αυτό που ζήσαμε ήταν απερίγραπτο. Δεν μπορείς να το πεις με λόγια. Μόνο να το ζήσεις» επισήμανε ο Γιώργος Κακαβίτσης σχολιάζοντας τις στιγμές που διαδραματίστηκαν αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι στην Κέρκυρα και συνέχισε:
«Το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) βράδυ ήταν αξέχαστο. Σε όλη τη διαδρομή κατά την επιστροφή μας τραγουδούσαμε. Στον Τύρναβο γινόταν χαμός. Ο κόσμος μας περίμενε στον δρόμο. Πανηγυρίζαμε μέχρι πρωίας».
-Ανταμείφθηκαν οι κόποι σας…
«Πράγματι. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία μέσα από μία μεγάλη και συλλογική προσπάθεια. Πολεμήσαμε για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να πετύχουμε τον στόχο μας».
-Υπήρξαν όμως και άσχημες στιγμές…
«Σίγουρα υπήρξαν αλλά δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίζοντας τη δουλειά ήρθε η δικαίωση».
-Για δεύτερη χρονιά πρώτος σκόρερ στην ομάδα που αγωνίζεσαι…
«Σίγουρα είναι μια ακόμα σημαντική επιτυχία αλλά δεν είναι μόνο δικιά μου. Αντανακλά και στην προσπάθεια των συμπαικτών μου. Θέλαμε να βγούμε στη Β’ Εθνική. Το ήθελε κι ο κόσμος. Είχαμε παράλληλα σημαντική στήριξη τόσο από τον κ. Μπρέζα όσο και από τον κ. Δόκο»
-Ποια είναι η επόμενη μέρα;
«Να συνέλθουμε πρώτα από το μεθύσι. Είναι μια δύσκολη κατηγορία η Β’ Εθνική. Πάλι θέλει πολλή δουλειά».
-Για τον κόσμο του Τυρνάβου τι έχεις να πεις; Ήταν ο 12ος παίκτης…
«Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο. Ήταν υπέροχος. Εντός και εκτός έδρας. Τον απογοητεύσαμε λίγο στις αρχές αλλά στο τέλος τον κάναμε να χαμογελάσει. Στη Λευκάδα ήταν περί τους 200 φιλάθλους. Δεν σταματούσαν να φωνάζουν και να μας εμψυχώνουν. Άξιζε λοιπόν ο κόσμος να ζήσεις τέτοιες στιγμές και να γευθεί μία τόσο μεγάλη επιτυχία».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass