Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ 110 ΠΜ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Τα «μαχητικά» της 110 Π.Μ. βρήκαν στόχο

* ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΤΗΣ 115 Π.Μ. ΜΕ 2-1

Δημοσίευση: 24 Απρ 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων επιτυχιών στον χώρο του αθλητισμού 110 Π.Μ. πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή της: Το κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο για την περίοδο 2012-13.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της 110 Π.Μ. επικράτησε στον χθεσινό τελικό της 115 Π.Μ. (που εδρεύει στα Χανιά) με 2-1 και στέφθηκε πανάξια κυπελλούχος Ελλάδος Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο Γιάννουλης παρουσιάζοντας αμφίρροπη εξέλιξη και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Καθοριστικής σημασίας άλλωστε για την τελική έκβαση της αναμέτρησης ήταν η φάση του 7ου λεπτού των καθυστερήσεων όταν ο τερματοφύλακας Τζικόπουλος έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πέναλτι του Δημούση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της 110 Π.Μ. διατηρώντας το 2-1.
Τον χθεσινό τελικό παρακολούθησαν αρκετοί θεατές (περί τους 500 κυρίως από τον χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας) μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός Α.Τ.Α. υποπτέραρχος κ. Αθ. Τσαλίκης, οι διοικητές της 110 Π.Μ. σμήναρχος κ. Θεόδ. Σύρμος, της 115 Π.Μ. σμήναρχος κ. Ιωάνν. Γκοντικούλης και της ΣΕΠΗΠ σμήναρχος κ. Χρ. Παντζιάς αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Παιδής, ο πρόεδρος της Δήμητρας Γιάννουλης κ. Ηλ. Κουλουψούζης κ.ά.
ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ
Με την έναρξη του τελικού οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους για να ελέγξουν την κυκλοφορία της μπάλας. Οι δυνατές μονομαχίες και το πάθος κυριάρχησαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά και όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα κρίνονταν στα σημεία.
Στο πρώτο μέρος η 110 Π.Μ. πάτησε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους Σαΐτη-Μανάκα-Εμμανουήλ να κάνουν πολύ καλή δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, τον Ταυλαρίδη να «καθαρίζει» τις φάσεις στην άμυνα και τον Χατζημπύρο να είναι ιδιαίτερα κινητικός στην επίθεση.
Έτσι σιγά-σιγά άρχισαν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το γκολ το οποίο τελικά επιτεύχθη στο 34’ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σαΐτη ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Εμμανουήλ στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στην επανάληψη η 110 Π.Μ. προσπάθησε να διασφαλίσει τη νίκη της μ’ ένα δεύτερο γκολ ενώ από την άλλη πλευρά η 115 Π.Μ. να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης όσο διαρκούσε το ρευστό 1-0.
Τελικά στο 56’ ο ηψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός της 110 Π.Μ. Βλησαρούλης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοιλούκου με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και την έφερε ακόμη πιο κοντά στη νίκη.
Όμως η 115 Π.Μ. δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Μπροστά στο φάσμα της διαγραφόμενης ήττας οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στο προσκήνιο και άσκησαν ασφυκτική πίεση στον αντίπαλό τους χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.
Το παιχνίδι άρχισε να παίρνει αμφίρροπη εξέλιξη όταν στο 68’ ο Αγγελάκης με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του.
Στη συνέχεια χάθηκαν δύο πολύ καλές φάσεις για την 110 Π.Μ. με τους Σαΐτη-Χατζημπύρο αντίστοιχα οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας τους για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+7’) όταν σε χέρι του Γουγουλούλη εντός περιοχής ο διαιτητής κ. Φωτιάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Ήταν αναμφισβήτητα η κρισιμότερη στιγμή της αναμέτρησης με τον τερματοφύλακα Τζικόπουλο να κάνει την απόκρουση του αγώνα νικώντας τον Δημούση που κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι και ο οποίος στην επαναφορά της μπάλας με δεύτερη προσπάθεια σημάδεψε άουτ.
Έτσι το 2-1 διατηρήθηκε με την ομάδα της 110 Π.Μ. να πανηγυρίζει δίκαια την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Φωτιάδη (Αθηνών) και των βοηθών του της κ. Κομισοπούλου (Λάρισας) και του κ. Μπαζακούλα (Αθηνών). Χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Παντέλης (Αθηνών). Χαρακτηριστικό της δύναμης και του πάθους που κυριάρχησαν στο παιχνίδι οι επτά συνολικά κίτρινες κάρτες που χρειάστηκε να βγάλει από το τσεπάκι του ο κ. Φωτιάδης.
Άψογος στα καθήκοντά του ο παρατηρητής αγώνα αντισμήναρχος κ. Φωτίου (ΓΕΑ).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
110 Π.Μ. (Κ. Μπακατσής): Τζικόπουλος, Λιάπης, Τριανταφύλλου, Βλησαρούλης (78’ λ.τ. Γουγουλής), Ταυλαρίδης, Εμμανουήλ, Μανάκας, Κοιλούκος (90’+4’ Βερβέρης), Λαγγούρας (69’ Τσαδήμος, 90’ λ.τ. Κουτσούκης), Σαΐτης. Χατζημπύρος.
115 Π.Μ. (Ν. Ψιλάκης): Τσιάρας, Χριστονάκης (90’+4’ Κουρκούτας), Κυρμιτσής, Ιππέκης, Αρβανίτης (67’ Φρατζολάκης), Αδαμόπουλος, Θάνος, Αγγελάκης, Πλατώνης, Κοτζαμάνογλου (87’ Βούρβαχης), Δημούσης.
 
«Νικήτρια η Πολεμική Αεροπορία»
Αμέσως μετά τη διεξαγωγή του τελικού πραγματοποιήθηκαν οι απονομές σε νικητές και ηττημένους καθώς και στους διαιτητές του τελικού, ενώ ειδική πλακέτα απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Δήμητρας Γιάννουλης για την παραχώρηση του γηπέδου.
«Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό με το χαμένο πέναλτι» σχολίασε αμέσως μετά τον τελικό ο Υπαρχηγός Α.Τ.Α. υποπτέραρχος κ. Αθ. Τσαλίκης και πρόσθεσε:
«Η Πολεμική Αεροπορία πιστεύοντας στον αθλητισμό διοργανώνει κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες σε όλα τα αθλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι, υπήρχε μεν πάθος αλλά όχι ακρότητες. Άλλωστε βασικός σκοπός είναι η άθληση και τίποτε περισσότερο».
Από την πλευρά του ο διοικητής της 110 Π.Μ. σμήναρχος κ. Θεόδ. Σύρμος επισήμανε:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) κέρδισε η Πολεμική Αεροπορία και όχι μόνο η 110 ΠΜ. Οι δύο αντίπαλοι επέδειξαν ευγενή άμιλλα, πνεύμα μαχητικότητας όπως άλλωστε διακρίνει την Πολεμική Αεροποπία και ευχόμαστε και του χρόνου να συνεχιστεί ο θεσμός και ο καλύτερος να κερδίσει το τρόπαιο».
Τέλος ο διοικητής της 115 Π.Μ. σμήναρχος κ. Ιωάνν. Γκοντικούλης υπογράμμισε:
«Έγινε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες στο οποίο επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα. Χαρήκαμε που είμαστε εδώ στη Λάρισα γιατί οι περισσότεροι είμαστε Βορειοελλαδίτες και Θεσσαλοί».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass