ΜΕ... ΕΚΤΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

ΑΕΛ: Γεννημένη πρωταθλήτρια...

* ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Α1 ΕΣΚΑΘ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΣ ΒΟΛΟΥ 78-72

Δημοσίευση: 21 Απρ 2013 0:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:45
Του Κώστα Γκιάστα
Αυτός ο σύλλογος τελικά είναι γεννημένος... νικητής. Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται και σε όποιο άθλημα και αν παίζει. Η ΑΕΛ στο μπάσκετ κατάφερε χθες κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να στεφθεί πανάξια πρωταθλήτρια της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στο κλειστό των Τρικάλων και με τη συγκλονιστική στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο της κέρδισε στον τελικό τον ΓΣ Βόλου με σκορ 78-72.
Οι «βυσσινί» παρά το γεγονός πως έπαιζαν χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ τους, τον Γκανέτσα κατάφεραν να κερδίσουν τον τελικό. Αυτό τους δίνει το εισιτήριο ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία και όλοι πλέον αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά για το μέλλον... Τα πανηγύρια φυσικά και ήταν έξαλλα με τους αθλητές και τους φιλάθλους να γίνονται ένα κουβάρι.
ΝΕΥΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με ξεκάθαρους στόχους το παιχνίδι της. Ήθελε να πάει το ματς κάτω από τη ρακέτα δεδομένης της απουσίας της στα γκάρντ. Κόκκας και Κορκόβελος ήταν οι κύριοι αποδέκτες της μπάλας στα πρώτα λεπτά. Προσπαθούσαν να πάρουν την εσωτερική και να κερδίσουν τις μάχες κάτω από το καλάθι ενώ για τον ίδιο λόγο μπήκε στη συνέχεια ο Χατζημπύρρος.
Από την άλλη για τον ΓΣ Βόλου ο Τσαπραΐλης ήταν ο παίκτης - εγγύηση για τους Βολιώτες έχοντας το... μονοπώλιο στους πρώτους 7 πόντους και με το μαρκάρισμά του να γίνεται πονοκέφαλος για τους «βυσσινί».
Η ΑΕΛ στην επίθεση έδειχνε πολύ νευρική και χωρίς λύσεις και αυτό φαινόταν από τις πολλές λανθασμένες επιλογές σε πάσες και σουτ. Το θετικό στα πρώτα αυτά λεπτά ήταν πως ο ΓΣ Βόλου δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος και γι’ αυτό και η διαφορά δεν μεγάλωσε πολύ. Ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι χαρακτηριστικό πως έκανε 6 αλλαγές για να βρει τη λύση στο πρόβλημα.
ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο στόχος ήταν να πάρει επιτέλους την μπάλα ο Τσακνάκης και να παίξει πιο πολύ στην περιφέρεια με τον Νικόπουλο. Ο πρώτος είχε πάνω του «κολλημένο» τον Άνγκρη ενώ ο δεύτερος δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα που ήθελε. Το καλό ήταν πως δεν χάνονταν τα ριμπάουντ όμως αν δεν έβαζε καλάθια δεν μπορούσε να ελπίζει βάσιμα.
Κόκκας και Κορκόβελος ήταν αυτοί που ζωήρεψαν εκ νέου λίγο την κατάσταση και με ένα τρίποντο του Νικόπουλου οι «βυσσινί» πέρασαν μπροστά (14-13) με την κερκίδα να παίρνει πραγματικά... φωτιά. Η ΑΕΛ έδειχνε πολύ πιο συγκροτημένη από το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κόκκας άρχισε να παίρνει τις εσωτερικές (16-21) και όταν άρχισε να τον «βλέπει» ο Νικόπουλος ήρθε και καλύτερο σκορ (18-25). Το... κερασάκι φυσικά στην τούρτα ήταν το τρίποντο του Χατζημπύρρου με τη λήξη.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέο καλάθι από τον Κονδυλόπουλο με τη διαφορά για πρώτη φορά να φτάνει στους δέκα (22-32) όμως γρήγορα ήρθε διπλή... τρίποντη απάντηση από τον Καλογερόπουλο και άλλο ένα καλάθι από τον Κιρλίδη με την διαφορά να εξατμίζεται (30-32 σε δύο λεπτά). Οι ισορροπίες άλλαξαν.
Τσακνάκης και Κόκκας γρήγορα ξαναβρήκαν ρυθμό και το σκορ έγινε 30-38 στο 15΄. Το παιχνίδι είχε ανοίξει με τους Βολιώτες να βρίσκουν στόχο στα τρίποντα όμως η ΑΕΛ δεν πήγαινε πίσω γιατί είχε επιθετικές λύσεις (36-45). Ο ρυθμός ολοένα και ανέβαινε με τον ΓΣ Βόλου να ευνοείται αφού η άμυνα της ΑΕΛ πήγε... περίπατο (49-52).
Στην τελική ευθεία η ΑΕΛ μπήκε πιο έτοιμη για τη νίκη. Με Κόκκα και Κορκόβελο έγινε το 49-58 και από εκεί και πέρα όλοι άρχισαν να πιστεύουν στη νίκη (58-67) και φυσικά δεν έχασαν (χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ κυρίως) το προβάδισμα μέχρι το τέλος παρά το γεγονός πως οι Βολιώτες το πήγαν στα φάουλ - βολές για να το γυρίσουν. Αν και μείωσαν μέχρι και 72-75, 12’’ για τη λήξη. Ο Κόκκας με δύο βολές και ο Νικόπουλος με άλλη μία έκανε το τελικό 72-78.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Αποστόλης Νικολούλης και ο Θανάσης Δεσλής. Ο πρώτος προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην παίξει... πόλη, ο δεύτερος όχι.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ: 5-5 (5΄), 8-5 (9΄), 11-5 (10΄), 13-14 (15΄), 16-17 (16΄), 16-21 (18΄), 22-30 (20΄), 30-38 (15΄), 36-45 (17΄), 40-45 (18΄), 49-54 (30΄), 52-58 (32΄), 54-61 (34΄), 62-72 (39΄), 72-78 τελικό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΓΣ ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος): Κουρουμπάκης, Καλογερόπουλος 22 (2), Τσαπραΐλης 26 (3), Μαλισιόβας 2, Σκαμαγκάς 3, Διακομής 3, Παυλόπουλος 6, Αγκρής, Κυρλίδης 5, Λουκίδης, Κοντογιάννης 2, Κωνσταντούλας 3.
ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Τσιοκάνης, Κονδυλόπουλος 2, Μόσιαλος, Κουρής, Τέλιος, Σπυρόπουλος 4, Τσακνάκης 14 (2), Κόκκας 27, Κορκόβελος 9, Νικόπουλος 19, Χαλκιάς, Χατζημπύρρος 3(1).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass