ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η ΕΟΚ ψάχνει θαύματα σε μια... ημέρα

ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ 15ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ Γ. ΔΟΞΑΚΗ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 23:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:24
Του Κ. Γκιάστα
Έως και πριν από λίγα χρόνια ο Θεσσαλικός κάμπος ήταν κάτι παραπάνω από... εύφορος σε παραγωγή ταλαντούχων αθλητών. Δεν είναι τυχαίο πως δύο παίκτες προερχόμενοι από αυτόν, βρέθηκαν και στο ΝΒΑ (Σπανούλης, Ρετζιάς) ενώ αρκετοί άλλοι έπαιξαν και παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο παίρνοντας ευρωπαϊκούς τίτλους αλλά φτάνοντας ως και την εθνική όπως οι: Κόμματος, Ντικούδης (το περίεργο με αυτούς τους δύο είναι πως δεν έπαιξαν ποτέ στις Μικτες), Μπουντούρης, Λιαδέλης, Γιαννούλης, Μυλωνάς, Μπουρούσης (ο τελευταίος έφυγε νωρίς για την Αθήνα).
Από αυτόν τον θεσσαλικό κάμπο λοιπόν το ελληνικό μπάσκετ περιμένει να ξαναδεί την ίδια αποτελεσματικότητα. Όμως τίποτα πια δεν είναι το ίδιο... Η δουλειά πλέον που γινόταν σταμάτησε να γίνεται καθώς εδώ και μερικά χρόνια το ενδιαφέρον από την ΕΟΚ είναι σπασμωδικό και βασίζεται μόνο στο μεράκι και στη... φιλανθρωπία κάποιων ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ αλλά και της ΕΣΚΑΘ που ανέλαβε πρωτοβουλία.
Χθες ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Δοξάκης βρέθηκε στη Λάρισα για να δει συγκεντρωμένα κάποια παιδιά που επιλέχτηκαν από όλη τη Θεσσαλία (αλήθεια πως ένας προπονητής μπορεί να δει μέσα σε λίγα λεπτά τι αξίζει ο καθένας; Εκτός αν πρόκειται για τόσο σημαντικό «μάτι»...). Παιδιά γεννημένα τα έτη 1998 και 1999 βρέθηκαν στον Άγιο Θωμά και έδειξαν πως υπάρχει ταλέντο αρκεί να υπάρξει και μεθοδική προπόνηση - αντιμετωπίση από την Ελληνική Ομοσπονδία (η οποία με τη σειρά της βρέθηκε σε άσχημη θέση μετά το κόψιμο των επιχορηγήσεων σε μεγάλο βαθμό από τη ΓΓΑ).
Εκεί συναντήσαμε τον υπεύθυνο του αναπτυξιακού προγράμματος στην ΕΣΚΑΘ, Ζήση Δότα που μεγάλο μεράκι προσπαθεί 20 χρόνια τώρα: «Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ είναι η βάση του οικοδομήματος του αθλήματος και είναι ό,τι καλύτερο γι΄ αυτήν. Χάρη σ΄ αυτό ήρθαν οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων και το αντέγραψαν ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και άλλα αθλήματα. Δυστυχώς η μείωση των επιχορηγήσεων στην ΕΟΚ ελάττωσε κατά πολύ και τη δραστηριότητα του αναπτυξιακού προγράμματος».
Όμως στη συνέχεια ανέφερε πικρές αλήθειες: «Το σημερινό «πρόγραμμα» δεν έχει καμία σχέση μ΄ αυτό των περασμένων ετών. Δεν υπάρχουν τώρα οι αγώνες των κλιμακίων - μικτών ομάδων ενώσεων και καμπ που έδιναν την ευκαιρία να κάνουμε τη σωστή χαρτογράφηση των ταλέντων και στη συνέχεια την αξιολόγησή τους στις εθνικές ομάδες. Έτσι βλέπαμε πολλούς παίκτες της επαρχίας να στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες. Σήμερα πληρώνουμε κι εμείς την κρίση και έρχονται πιο δύσκολες ημέρες στον αθλητισμό. Στηριζόμαστε πλέον κυρίως στον εθελοντισμό ορισμένων που αγαπάνε πραγματικά το άθλημα. Δεν υπάρχει πλέον ο πιο σωστός τρόπος επιλογής και αξιοποίησης των ταλέντων. Σαν ΕΣΚΑΘ κάναμε κλιμάκια νομών με συνεχείς προπονήσεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές κ. κ. Βαγιόπουλο - Καπουρνιώτη - Τζέλα που αφιλοκερδώς όλη την περίοδο βοήθησαν αυτήν την προσπάθειά μας, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία αξιολόγησης των ταλέντων του νομού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους παράγοντες και προπονητές των ομάδων, που δουλεύουν τις υποδομές γιατί πιστεύω ότι το μέλλον των συλλόγων είναι αυτές. Πρέπει να βοηθήσουν την προσπάθειά τους η Τ.Α. και οι φορείς. Εμείς απλώς είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους για να βοηθήσουμε το άθλημα».
ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ
Οι Λαρισαίοι παίκτες που δοκιμάστηκαν χθες στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν οι εξής:
Μπεχλιβάνος Γιώργος         ΑΕΛ   1998
Τσαδήμας Βασίλης   ΑΕΛ    1998
Ζαχαράκης Κώστας Σπορτ Ακαδημία        1998
Ευαγγελούλης Ετεοκλής      Κεραυνός       1998
Καγιάρας Βασίλης    Αστέρας         1998
Πανάγος Κώστας      Σπάρτακος     1998
Τσούμας Σίλας          Σπάρτακος     1998
Χουλιάρας Δημήτρης            Σπορτ Ακαδημία        1999
Δάλλας Θεόδωρος   ΑΕΛ    1999
Αρότσιος Ιωάννης     Ελασσόνα      1999
Σιαμέτης Κώστας      Μύτικας           1999
Σκουλίδης Γιώργος  Μύτικας           1999
Ντελής Γιώργος         Κεραυνός       1999
Τζήμας Δημήτρης      Σπάρτακος     1999
Καλογρίτσας Θωμάς            Κεραυνός       2000
Ντέντα Αντρέας          Κεραυνός       1998
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass