ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΟΝ Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

Ο Αμπελωνιακός πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική

*ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (44΄) ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΖΙΚΑΣ (86΄)

Δημοσίευση: 01 Απρ 2013 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:14
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος
Την άνοδό του στη νέα Γ΄εθνική ερασιτεχνική κατηγορία πανηγυρίζει από χθες το απόγευμα ο Α.Ο. Αμπελωνιακός, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδό του Α.Σ. Πυργετού με 2-0, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος).
Οι «Πράσινοι» κατάφεραν στο φινάλε να ανέβουν στο…τρένο που οδηγεί στην παραπάνω κατηγορία και σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία το ότι τερματίζουν στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, αν αναλογισθούμε ότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες που ξεπεράσθηκαν μετά από την προσπάθεια όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην ιστορική αυτή ομάδα.
Στο χθεσινό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν περισσότερο τον αγώνα από τους φιλοξενούμενους, καθώς έπαιζαν ουσιαστικά τους κόπους όλης της χρονιάς και το κίνητρο που είχαν ήταν μεγάλο, για να κατακτήσουν το τρίποντο.
Φυσικά φάνηκε καθαρά πόσο βαριά ήταν τα πόδια των ποδοσφαιριστών από το άγχος και παρά το γεγονός ότι τους ενθάρρυναν 500 περίπου φίλαθλοι, δημιουργούσαν ευκαιρίες αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποτελεσματικοί τις περισσότερες φορές. Από την άλλη πλευρά οι «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου έπαιξαν ελεύθερα και χωρίς να έχουν άγχος διότι ήδη είχαν εξασφαλίσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.
ΤΑ ΓΚΟΛ
Ο Πασχαλίδης με σουτ μέσα από την περιοχή στο 44΄ έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ στο 86΄ ο Μπουρουζίκας εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του νεαρού τερματοφύλακα Καργιώτη μετά από σουτ του Κομισόπουλου και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
*Εκτός από τα γκολ, είχαμε και τις παρακάτω καλές φάσεις από τις δυο πλευρές:
3΄ Σε σουτ του Λάιου μέσα από την περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ.
24΄ Ο Τζιαρτζιάνης επιχείρησε τη σέντρα, ο Αλεξανδρής στόπαρε την μπάλα και την έστρωσε στον Πασχαλίδη, που σούταρε από κοντά στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκικούδη.
27΄ Με σουτ ο Μπουρουζίκας μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.
42΄ Σε σουτ του Πρικάκη η μπάλα πέρασε άουτ.
51΄ και 55΄ Σε ισάριθμα σουτ του Δημολιού, η μπάλα κατέληξε άουτ.
57΄ Σέντρα επιχείρησε ο Καρκαντάς και στην κεφαλιά του Κουρδή η μπάλα κατέληξε άουτ.
59΄ Ο Γκαραλιάκος με σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παπαγιάννη που μπλόκαρε την μπάλα.
79’ Φάουλ εκτέλεσε ο Νάστας και η μπάλα έφυγε άουτ
86΄ Ο Νάστας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κομισόπουλο και κατέληξε σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Νάστας και στην κεφαλιά του Κουρδή η μπάλα πέρασε άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με άνεση διηύθυνε τον αγώνα ο διαιτητής κ. Ζούγρας ο οποίος είχε βοηθούς τους κ. Κουτζιακουτζίδη και Τσιαμπάζη, του συνδέσμου Κοζάνης.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Α.Σ.Πυργετού οι Μαντζαφούλης(8΄), Κουρδής(11΄), Σάββας(28΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ο.ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γ. Μηλίγκας): Παπαγιάννης, Μαυρίδης, Τζιαρτζιάνης, Κολιός, Κομισόπουλος, Μπουρουζίκας, Λάιος (87΄Σιαμαντούρας), Πασχαλίδης (61΄Τσιάλτας), Δημολιός, Αλεξανδρής (72΄ Βούκιας), Πρικάκης.
Α.Σ.ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Γ. Προβίδας):Γκικούδης (72΄λ.τ Καργιώτης), Καρκαντάς, Κούμε, Ταυλαρίδης, Μαντζαφούλης, Κουρδής Γ., Νάστας, Γκαμπέτας, Σάββας (46΄ Αργύρης), Γκαραλιάκος, Προβίδας (46΄Ζιώγας).
ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
*Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε στο γήπεδο του Αμπελώνα για κάθε ενδεχόμενο λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, αλλά δεν χρειάσθηκε να επέμβουν καθώς όλα κύλησαν ομαλά. Η διοίκηση του Πυργετού συγχαίρει την Α.Δ. Λάρισας και την ευχαριστεί παράλληλα για τη λήψη όλων αυτών των απαραίτητων μέτρων τάξης.
*Σε μια ημέρα γιορτής για τους γηπεδούχους η συμπεριφορά ήταν πάρα πολύ καλή τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, παρότι η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο.
*Ο Αμπελωνιακός, ο Α.Σ. Πυργετού και ο Δωτιέας Αγιάς ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Γ΄ Εθνική, ενώ αν ανέβει και ο Μαχητής Τερψιθέας μετά τους αγώνες μπαράζ θα είναι 11 συνολικά οι ομάδες από το νομό που θα αγωνισθούν σε αυτή την κατηγορία.
*Μαζί παρακολούθησαν από την κερκίδα τον αγώνα δυο πρώην παίκτες του Αμπελωνιακού και νυν του Τυρνάβου 2005, ο Κακαβίτσης με τον γκολκίπερ Κατσίβελο, ενώ μαζί τους ήταν στο δεύτερο ημιχρόνιο και πρώην γυμναστής των «Πρασίνων», Κώστας Μαντζιώκας.
* «Παρών» στο γήπεδο και ο ενωσιακός προπονητής Άρης Πατσής, όπως επίσης και τα μέλη του δ.σ. της ΕΠΣΛ Βασίλης Νταβαρούκας, Κώστας Λυγούρας.
Ο κ. Νταβαρούκας είχε συζήτηση με τον παρατηρητή αγώνα και νυν πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Πιερίας τον κ. Αντώνη Παπαπετρίδη, που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή στην Κατερίνη.
Πάντως ο κ. Παπαπετρίδης που είναι γνωστός στους ποδοσφαιρικούς κύκλους ως «Κανάρης», θα συνεχίζει να ορίζεται ως παρατηρητής, καθώς χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ΕΠΟ.
*Χρέη προπονητή εκτέλεσε στην ομάδα του Πυργετού ο Γιάννης Προβίδας στο δεύτερο ημίχρονο όταν αντικαταστάθηκε, ενώ στο πρώτο την ομάδα κοουτσάρισε από τον πάγκο ο Αντώνης Κουρκούμπας. Ο Προβίδας που προετοίμασε την ομάδα όλη την εβδομάδα θα συνεχίσει μέχρι τα τέλη Απριλίου άτυπα να είναι ο προπονητής στους «βυσσινί», εκτός αν η διοίκηση έρθει σε συμφωνία με νέο τεχνικό που θα αναλάβει για την καινούργια αγωνιστική περίοδο.
*Με την κάρτα που δέχθηκε ο Σάββας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και είτε παραμείνει στον Πυργετό είτε επιστρέψει στον Ταυρωπό από όπου παραχωρήθηκε ως δανεικός, θα φέρει ποινή μιας αγωνιστικής.
*Άξιος συγχαρητηρίων ο νεαρός τερματοφύλακας του Πυργετού Θανάσης Καργιώτης, ο οποίος είναι άριστος μαθητής της Γ΄Λυκείου και παρότι έγραφε διαγώνισμα επιστρατεύθηκε για να καθίσει στον πάγκο και τελικά χρειάσθηκε να περάσει κρύος στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον τραυματία Χρήστο Γκικούδη.
Ο εν λόγω πορτιέρο είναι γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Πυργετού Δημήτρη Καργιώτη, καθηγητή μαθηματικών.
*Ψυχή του Αμπελωνιακού ο Παντελής Στάμκος που φροντίζει για όλα και είναι ένας από τους αφανείς εργάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για τον οποίο αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία.
*Μεγάλη η αγωνία τόσο από τον γενικό αρχηγό Κώστα Γκόβαρη που ήταν στον πάγκο όσο και από τον πρώην πρόεδρο του Αμπελωνιακού Θάνο Κουτσούκη η συμβολή του οποίου ήταν σημαντική στο να επιτευχθεί η άνοδος, ενώ στο τέλος οι παίκτες σήκωσαν ψηλά τον νυν πρόεδρο Χρήστο Μπακούλα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass