ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Τριήμερο δράσης στα βουνά του Πάπιγκου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2013 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:12
 Από Σάββατο 23 Μαρτίου μέχρι Δευτέρα 25η Μαρτίου 2013,
ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας πραγματοποίησε 3ήμερη ορειβατική εκδρομή στα βουνά του Πάπιγκου. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε σχετικά: «Αφετηρία των εξορμήσεων το όμορφο και γραφικό Μικρό Πάπιγκο σε υψόμετρο 1050 μ. κάτω από τα επιβλητικά και πανύψηλα βράχια της Αστράκας.
Η ομάδα των ορειβατών αποτελούμενη από 19 άτομα, έφτασε στο Μικρό Πάπιγκο το μεσημέρι και αφού ετοιμάστηκε παίρνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, ξεκίνησε την ανάβαση για το καταφύγιο Αστράκας σε υψόμετρο 1.950 μ. Η πορεία γινόταν κάτω από τον ανοιξιάτικο λαμπερό ήλιο και καταγάλανο ουρανό που σου έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τη θέα τόσο προς τις χιονισμένες πλαγιές και τα βράχια της Αστράκας όσο και προς τα κάτω στα Ζαγοροχώρια.
Μετά από πορεία ανάβασης 2,5 ωρών η ομάδα των ορειβατών έφτασε στο καταφύγιο με αναφώνημα ενθουσιασμού και απίστευτης αίσθησης θαυμασμού για τη θέα που αντίκριζε και δεν περιγραφόταν. Το καταφύγιο σχεδόν σκεπασμένο από τη μια πλευρά με χιόνι, δίπλα ο βράχος της Αστράκας, στο βάθος οι καταχιονισμένες πλαγιές και κορυφές της Γκαμήλας και των άλλων κορυφών και μακριά κάτω τα βόρεια Ζαγοροχώρια. Τη νύχτα το λαμπερό φεγγάρι πρόσθετε μαγευτική ομορφιά στο χιονισμένο τοπίο.
Το πρωί της Κυριακής μια ομάδα ξεκίνησε την ανάβαση προς την κορυφή της Γκαμήλας σε υψόμετρο 2.497 μ.. Το χιόνι ήταν αρκετό και παγωμένο και χρειαζόταν κραμπόν για την πορεία. Οι εικόνες σε όλη τη διαδρομή ήταν μαγευτικές. Μετά από 5 ώρες απολαυστικής πορείας η ομάδα επέστρεψε στο καταφύγιο και από εκεί ξεκίνησε την κατάβαση για το Μικρό Πάπιγκο όπως και οι υπόλοιποι ορειβάτες.
Η εμπειρία της διαδρομής σ’ ένα από τα ομορφότερα όρη της Ελλάδος μοναδική!
Τη Δευτέρα της 25ης Μαρτίου συνεχίστηκε η δράση με πορεία 3 περίπου ωρών στη χαράδρα του Βίκου με αφετηρία και επιστροφή στο χωριό Βίκος.
Μοναδικές οι εικόνες από το βάθος της χαράδρας, τους απότομους βράχους και τα πεντακάθαρα καταπράσινα νερά του Βοϊδομάτη.
Με αυτή τη σύντομη περιγραφή που δεν μπορεί να αποδώσει την ομορφιά και το μεγαλείο της φύσης που έζησαν οι ορειβάτες, ολοκληρώθηκε με απόλυτη ικανοποίηση από όλους μία από τις ομορφότερες ορειβατικές εκδρομές του ορειβατικού συλλόγου.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου ο ΕΟΣ Λάρισας διοργανώνει ορειβατική εκδρομή στον Κάτω Όλυμπο. Θα γίνει πορεία από Κρανιά – Παλαιό Παντελεήμονα.
Αναχώρηση με λεωφορείο από το Ωδείο Λάρισας ώρα 07:30΄.
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Σκαρλάτου Σούτσου 11 στη Λάρισα (Δευτ., Τεταρ., Παρασκ. 20:00΄- 22:00΄) και στα τηλ.: 2410-535.097, 2410533836) και κιν.:6980801004, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ».
                                                                                                
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass