ΕΝΩ «ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 2014!

Εντυπωσιακή επιτυχία των αγώνων ορειβατικού σκι στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:57
 ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
 
Φωτο: GO experienge
 
Έναν αιώνα μετά την πρώτη ανάβαση στον Μύτικα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο δεύτερος Διεθνής Open Αγώνας Ομάδων και το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο. Πάνω από 50 αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες αγωνίστηκαν… κάτω από το βλέμμα των θεών και με άψογες καιρικές συνθήκες, την περασμένη Κυριακή.
Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, του Επιμελητηρίου Λάρισας, της Ε.Μ.Α.Κ Θεσσαλίας, τους Έλληνες Διασώστες και την ανεκτίμητη υποστήριξη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. διοργάνωσε έναν καταπληκτικό, κατά τα λεγόμενα των αθλητών, αγώνα διεθνών προδιαγραφών.  
Η διαδρομή με αφετηρία τη Λέσχη Αξιωματικών (καταφύγιο) στις Βρυσοπούλες ανέβηκε στην κορυφή Χότζα, γλίστρησε στη χαράδρα του Ξερολακίου και από εκεί ανέβηκε στη 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Σκολιό (2.912 μ.). Στη συνέχεια οι αθλητές περνώντας από τις Σταυραϊτιές ανέβηκαν στο Άγιο Αντώνιο (2.817μ.) έπεσαν στο Λυκόρεμα και με ένα τεχνικό πέρασμα, που… έκοψε την ανάσα των θεατών, ανέβηκαν στην κορυφή Κακάβρακας και τερμάτισαν στον χώρο της αφετηρίας.
Ο Ρουμάνος τεχνικός σύμβουλος και ο Ισπανός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι εντυπωσιάστηκαν από τη δυναμική του βουνού των θεών και την άρτια διοργάνωση και έδωσαν την έγκριση τους για τη διεξαγωγή Πανευρωπαϊκού κυπέλλου Ορειβατικού Σκι το 2014. Μια ευκαιρία που δείχνει τον δρόμο για την ήπια αξιοποίηση του Ολύμπου και οφείλει να επιστρατεύσει πολίτες και πολιτεία για την πραγμάτωση του πολυπόθητου ονείρου.
Την πρώτη και δεύτερη θέση στον διεθνή αγώνα κατέλαβαν τα ζευγάρια των Αυστριακών Martin Weiskopf και Martin Islizer Phiip, Brugger και Daniel Rohringer με χρόνο 3.24' και 3.50΄ αντίστοιχα και την τρίτη θέση οι Έλληνες Slavek Matras και Καλογερόπουλος Γρηγόρης με χρόνο 4.06΄. Ενώ στον Open Ομαδικό αγώνα Αντρών (22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι), νικητές ήταν οι Καραμπέρης Άρης και Μπόικος Ευθύμιος.
Με σχετική ανακοίνωση, Ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και τους χορηγούς που προσέφεραν τοπικά προϊόντα στους πρώτους αθλητές όπως την κ. Καπανίδου-Τσούτσου Σοφία, τον κ. Μηνά Αθανάσιο, τον κ. Σούλιο Οδυσσέα και τους κ.κ. Φτίκα Γ.-Λόλλα Γ.,
Επίσης, ο Ελασσονίτικος σύλλογος ευχαριστεί θερμά τα μέλη, φίλους και εθελοντές του ΕΟΣ Δεσκάτης και του ΧΟΣ Ελασσόνας για την προσφορά τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass