ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μεγάλα καλάθια από μικρούς άσους

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2013 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:49
 
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Καλαθοσφαιρική πανδαισία από τους αυριανούς άσους του μπάσκετ στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο όπου διεξάγεται το τετραήμερο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Μπάσκετ με τη συμμετοχή οκτώ συνολικά ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μία διοργάνωση που θεωρείται μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών (γεν. 1998-‘99) και λαμβάνει χώρα για 5η συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα μετά από κοινή προσπάθεια της Διεύθυνσης Κοινωνικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και του συλλόγου «Σπάρτακος».
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 του μηνός και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων.
Το παρών στη χθεσινή δεύτερη ημέρα έδωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας  Ευθύμη Ρεντζιά ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζουμε το συγκεκριμένο τουρνουά γιατί είναι υψηλού επιπέδου, με σημαντικές ομάδες και αυτό δίνει κύρος στο μπάσκετ της περιοχής στις αναπτυξιακές ηλικίες. Ταυτόχρονα δείχνουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε τουρνουά με στόχο οι ομάδες της Λάρισας να αποκτήσουν εμπειρίες και παράλληλα να καθιερώσουμε διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σπάρτακου Ηλίας Καλέτσιος σχολίασε:
«Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου στις μικρές ηλικίες. Βλέπουμε πολύ καλό μπάσκετ, οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και το επίπεδο αρκετά υψηλό.
Ο δικός μας προσανατολισμός είναι να δουλεύουμε πάντα σε επίπεδο ακαδημιών για να μπορέσουμε να βγάλουμε ταλέντα. Θέλουμε ο κόσμος να δει αυτά τα παιδιά που αύριο θα πάρουν τη σκυτάλη και θα στελεχώσουν τις ανδρικές ομάδες μπάσκετ.
Το τουρνουά είναι άρτια οργανωμένο και συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ελλάδος. Γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό αλλά και τον κ. Ευθύμη Ρεντζιά, καθώς επίσης τη δημοτική αρχή που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον χορηγό μας που είναι το «Παρά 5».
ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ
Στα πλάνα των διοργανωτών είναι κατά την τελευταία ημέρα του τουρνουά να τιμηθεί ο Λαρισαίος μπασκετμπολίστας Δήμος Ντικούδης για την προσφορά του στο χώρο.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν έχουν ως εξής:
1η αγωνιστική
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Triple Crown-Cherac   81-60
Σπάρτακος-Hoop        76-26
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΛ-Πιερικός                        68-62
Πανιώνιος-B.A.C.       64-43
 
2η αγωνιστική
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Cherac-Σπάρτακος      57-89
Hoop-Triple Crown     
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πιερικός-Πανιώνιος    60-64
B.A.C.-ΑΕΛ    46-54
 
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτακος       4
Triple Crown    4
Cherac 2
Hoop   2
2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΛ    4
Πανιώνιος       4
Πιερικός          2
B.A.C. 2
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (3η αγωνιστική)
Τη σκυτάλη θα πάρει σήμερα η 3η αγωνιστική της διοργάνωσης η οποία θα κρίνει ουσιαστικά τις ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Αναλυτικά:
2ος όμιλος - 3η αγωνιστική
09.30: ΑΕΛ - Πανιώνιος
11.30 B.A.C. - Πιερικός
1ος όμιλος - 3η αγωνιστική
13.30: Cherac - Hoop
16.30: Σπάρτακος - Triple Crown
Αγώνες Κατάταξης
20.30: 4ος 1ου ομίλου με 4ο 2ου ομίλου
 
ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Βαγιόπουλος): Σαριμπαλίδης, Γκουγκουλιάς, Χύτης, Ευαγγελούλης, Σπύρου, Οικονόμου, Μπεχλιβάνος, Κολλάτος, Μιχαήλ, Δάλλας, Τσαδήμας.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Λαλάκης): Αγοραστός, Γκόγκος, Μπαλαμούτης, Στεργιούλας, Λαλάκης, Τσούμας, Σταθάκος, Τζήμας, Πλακιάς, Μπαλαμώτης, Μαυρουδής, Πραγγαφίλης.
CHERAC (Βουκσάνοβιτς): Ραομπνάνοβιτς, Ντίκιτς, Μιχάιλιτς, Στογιαντίνοβιτς, Γκόσιτς, Πέτριβιτς, Βίντιτς, Τσβέτκοβιτς, Σταμένκοβιτς, Βίμπασιτς, Μπρχόβιτς, Βούτσετιτς.
HOOP (Στεφανίδης): Δάμδας, Σιώκατας, Δερβισόπουλος, Τούνης, Εμμανουηλίδης, Αναστασιλάκης, Φούρναρης, Χρήστου, Αλβανίτης, Αθανασιάδης, Γαλανός, Σέρκος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κοψιάς): Χαραλαμπόπουλος, Μουζακιώτης, Κωστόπουλος, Αρμάος, Καννάς, Παππάς, Καρακεχαγιάς, Κούτρας, Κρανάσης, Παπανικολάου, Καζάκου, Λυμπερόπουλος, Πλουμίδης, Προεστάκης.
B.A.C. (Παταβούκας): Γκοβέσης, Παλλάς, Ζιώχας, Ζένιου, Ζαχόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Πανταζόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρεγγίνας, Κούτρας, Χαρίσης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης, Κατωνίδης, Κατσαβός, Στεφόπουλος, Μπούσμπουρας, Παρμακτσίδης, Ταρενίδης, Τσιλιγγαρίδης, Ζορμπάς, Ζησόπουλος, Βαβατσιούλας, Ξυρωνάκης.
TRIPLE CROWN (Παππάς): Αλβέρτης, Ζήσης, Φιλίππου, Ψαρράς Δ., Μουρελάτος, Αναστασίου, Ψαρράς Στ., Κοσμετάτος, Κουρμούτσας, Παπαδάκης, Πέτρας, Μπότης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass